Archive for October, 2008

 • sovit till 12.40 (!)
 • varit på stan i regnet, handlade en del smått och gott
 • lagat god middag, potatisklyftor i ugn, stekt haluomi och tzatziki. Mmmm…
 • gjort backup på mina foton

En härlig ledig dag.

Comments 2,699 Comments »

Jag behöver komma på lite förvaringslösningar…. Men jag har ingen aning om hur jag ska göra.

Några tips någon?

Comments 652 Comments »

Hittade dessa kort på kameran. Från sista dagen i Kanada. Varför har vi inte såna här här hemma? Så goda och roliga att äta. Alltså det är ostpinnar som man drar av remsa för remsa och äter. Mmm….

Jag saknar dem. Högst upp på förpackningen så ser ni en krokodil. Det var olika på olika förpackningar, det är alltså ett förslag på hur man ska designa sin ostpinne. Fanns en massa roliga saker man kunde skapa. :)

Comments 491 Comments »

Så har jag alltså landat hemma några dagar sen min skojiga resa till Steph och Kanada. Flygresen hem var inget vidare, kunde inte sova så bra på planet och fy så trist det är att flyga långt ensam. Nästa gång tvingar jag med David vare sig han vill eller ej. :) Jag har ännu inte hunnit packa upp alla scrapsaker, eller de är uppackade ur väskan men de hamnade alla i en papperspåse och den står under scrapbordet. Några saker dyker upp lite då och då från den. Häromkvällen så kom brayern upp. Försökte först med ett julmotiv men det blev lite skumt så den la jag åt sidan. Idag är jag ledig och grejerna låg liksom på bordet så jag gjorde ett försök idag igen.

Resultat

Stämplen är från Motivet och den heter Painted Flower bunch eller på svenska Målade blommor. Inspirerad av detta kort av Zindorf. Jag har inte direkt rätt grejer till att använda brayern men jag försöker med det jag har. Symässan är ju ganska snart och där ska jag kika efter lite smått och gott. Den ska ju egentligen vara mörkare så att det ser ut som natt och en måne. Nu vet jag inte vad det ser ut som. Blixtblänket var svårt att undvika… hösten och mörkret är här. Slutet på sommartiden märks tydligt. Mörkt tom när jag slutar som allra tidigast, klockan 16. Inte så kul. Men det är bara 53 dagar tills det vänder och blir ljusare, gäller att se det positiva i det hela.

Comments 25 Comments »

Nu är jag färdigpackad inför flygresan hem. Jag klarar mig på en väska hem också, känns skönt. Det betyder med andra ord att jag köpt lika mycket scrapsaker som jag hade godis och annat med mig till Mysmasken. :) 21,3kg väger den så det är ingen man går några extra meter med, tur det finns bagagevagnar.

Idag var vi ut på en sväng med bilen, ner till Burlington downtown. Spanade in gigantiska hus precis vid vattnet, Lake Ontario. Shit vilka hus. Som små slott. Jag tänkte inte köpa något mera men så kom vi till en EB games butik och där hittade jag 4 spel till mitt Nintendo DS; Castlevania – Portrait of Ruin, Rayman (endast 2.99dollar!), Super Mario 3 och Zelda. Så om jag inte kan sova på planet hem så vet ni vad jag gör. Men jag hoppas verkligen att jag kan somna, annars är jag som en zombi när jag landar och då vill jag ju vara pigg så jag kan krama och pussa maken tills han storknar. :)

Comments 386 Comments »

En av favoritbilderna från i somras när vi var i Skåne. Vid Stenhuvuds nationalpark. Härliga minnen.

Comments 9 Comments »

Här kommer några kort och LOs som jag gjort i veckan.

Ett kort gjort av spill från LOn om Lina. Med en av mina många nya stämplar. Målad med Stephs promarkers.

En LO om min brors fru. En av mina favoritpersoner. :)

När jag skulle testa brayern så blev detta resultat nummer två. Den första är blev det inget kort av men den var helt ok den med. Med mina nya stämplar; globen och igloon. Mitt bidrag till veckans utmaning på Scrapopol.

Kvällens resultat. En LO om när vi var och matade lite vilda djur i onsdags. Mycket dekorationer för att vara jag.

Ett litet minikort som jag ska ge till Greg tillsammans med några öl och en påse av snacks som han gillar, som tack för att jag fått låna hans skrivbord under hela min vistelse här. Stackarn har varit förpassad till källaren.

Det var allt.


Comments 375 Comments »

Först två bilder från igår onsdag.

Så här coola ser långtradarna ut här. Som riktiga truckers. :) Gillar att nosen liksom sticker ut. Denna är i en skum vinkel, var himla svårt att fota dem från bilen. Snyggast var självklart en RÖD lastbil men den fick jag inte på bild.

Spana in the pumpkin patch! Massor massor massor med pumpor ute på en åker. Så mycket dekorerat överallt, det är nästan så att jag vill att vi ska göra det mer hemma i Sverige, det blir så fint överallt.

Sen några bilder från idag torsdag.

Kolla in ekorren! Det blev lite läskigt när den kom så nära men den är så gullig. Händerna…. ohh…..

Sen blev han rädd för något och kilade iväg en bit.

Men kom sen tilbaka och hittade upp till axeln min där Steph hade lagt lite solrosfrön. Det är det vi ger dem, man kan inte ge dem nordnötter för då försvinner han bort i skogen ett bra tag för att gräva ner dem i jorden. :) Laddar inför en hård vinter.

Han kilade sen vidare till Stephs arm, här knaprar han på en jordnöt.

Här har ni en chipmunk, en sån som Piff och Puff är. De är så små och smälter bra in bland alla löven så ibland tror man att det är ett löv som blåser över stigen men det är en sån liten rackare. Pinnar iväg så himla snabbt.

På vägen till bilen så satt den här mörka ekorren på stigen och smaskade på frön. Dessa är vanligtvis inte så lätta att mata direkt ur handen, utan är räddare.

Sist men inte minns. IKEA. Det var himla roligt att gå igenom, alla saker som heter saker på svenska. Kika i Stephs blogg för en rolig sak om ett bord där det står ordet KÄRLEK på en massa olika språk på.

Det var allt för denna uppdatering.

Comments 115 Comments »

Så vad gjorde vi igår? Öh… vi var hemma på dagen, Steph jobbade jag och jag scrappade. Testade hennes brayer och blev lite kär. Så nu ska jag inhandla en sådan… suck… ännu fler grejer :) Och så måste jag ju handla lite fler stämpeldynor som är regnbågsfärgade också som jag kan använda brayern med. Sen var jag ju tvungen att handla lite stämplar när Steph ändå skulle beställa till Motivet. :) Men vadå?! Det blev bara femton stycken!!

På kvällen åkte vi till en stor galleria, Dixie Mall. Hur kallt som helst ute! Åkte förbi en termometergrej, 3 grader! Brrr…. Regnet som föll hade lita gärna kunnat vara snö. Bara några graders skillnad. Och vad passade bättre att äta då än GLASS! Så vi svängde in på Dairy Queen, drive thru självklart, och köpte oss varsin blizzard. Jag valde cookie douegh. MMMMmmmmm…… men storleken på glassen var helt galen. Vi tog en Small och den var mer än nog. Hälften av det hade räckt. Men allt är större här på andra sidan Atlanten. :)

Idag följde jag med Steph till hennes stämpelleverantör, han finns i en stad 1½timmes körning bort. Så när vi ändå skulle dit så kollade vi upp om det fanns några scrapaffärer i närheten. Självklart. Vi fann 4 då vi sökte på datorn. Den första hittade vi inte, de måste ha lagt ner eller något. Den andra var bra, blev lite fattigare igen. :) Den tredje var tom och utanför stod det en stor skylt med FOR LEASE call this number… och den sista var pytteliten. Så liten att man kan undra hur de ens kan ge personen lön som ändå sitter där hela dagen. Nog den minsta affären jag sett, med pyssel i alltså.

Jag har funderat på hur mycket saker är olika här jämfört med hemma i Sverige.

Börjar lite i hemmen.

 • dörrhandtagen är sådana runda knoppar som man vrider runt
 • heltäckningsmattor
 • toaletterna :) det är liksom jättemycket vatten i dem, som om man skulle fylla våra med 10-15cm vatten till
 • det finns inga element, det finns en ventil i varje rum på golvet under fönstret som man kan stänga och öppna och där blåser varmluften ut. På sommaren jobbar air conditionen på och då kommer kall luft ut där.
 • Alla har gardinerna fördragna, förutom hos Steph, här döljs ingenting :)

På vägarna

 • du står vid en korsning och ska svänga höger, det är rött ljus. Du får då svänga ändå. Om det inte sitter en skylt som säger att det är förbjudet att svänga höger vid rött. Rätt smart faktiskt.
 • alla, och då menar jag ALLA, har nya bilar. Har sett en bil som hade rost på sig. En bil. Alla ser max några år gamla ut.
 • De byter oljan i bilarna var tredje månad eller när bilen gått 500 mil,vilket som kommer först. Det finns massor med ställen som heter Mr LUBE…. man skulle kunna tro att det är något annat men nu är det ett ställe där man lämnar in sin bil för oljebyte på. Hur ofta byter vi oljan helt i våra bilar i Sverige? Har ingen aning men inte är det var tredje månad i alla fall.
 • Praktiskt taget alla hushåll har två bilar, om inte fler. Ontario hade tidigare samma system som oss när det gäller registreringsnummer ABC 123 men sen tog kombinationerna slut, det är 17,5 miljoner bilar…. så då satte de ett A framför ABC, AABC 123. Sen tog alla de kombinationerna slut, det är 35 miljoner bilar. Nu har du börjat på BABC 123. Sa jag att det 2006 bodde 12,2 miljoner människor i Ontario? Till detta kan det tilläggas att truckar, typ som Steph och Greg’s förra bil, en vanlig pick up, har andra registreringsskyltar, samma gäller lastbilar. Så antalet bilar ovan är vanliga personbilar. Helt galet.

Allmänt

 • på matstället så köper du en läsk till maten, när du har druckit upp så frågar de om man vill ha påfyllning, utan att det kostar något extra. Nice!
 • orkar du inte med all din mat så frågar de om man vill ha med det som är över hem, himla praktiskt, som ikväll när jag och Steph delade på en förrätt och var mätta sen. När huvudrätten kom in så tittade vi ner i tallrikarna, på varandra och insåg att detta kommer vi aldrig nånsin få i oss.
 • En kväll gick jag till närmsta korsning med en massa affärer vid, jag gick dit och jag gick hem, promenaden är kanske på 20-25 minuter. Jag såg typ tre andra personer som gick. Alla åker bil. Vart de än ska. Stockholmare klagar på SLs priser men det är ingenting mot vad det kostar att åka kommunalt här, man blir ruinerad. Hela grejen med kommunalt är väl att man ska få fler att lämna bilen hemma, men är det dyrare med buss och tåg , vilka kommer då göra det?

Bara lite tankar så här på kvällskvisten.

Comments 31 Comments »

Måndagen i bild och text :) en hel massa bilder…

Steph får låna sin svärmors bil medans jag är här, tack svärmor. Som jag sagt tidigare är det typ omöjligt att åka kommunalt någonstans. Bilen behövdes tvättas och här är vi på väg mot….

VÄRLDENS LÄNGSTA BILTVÄTT!! Inte illa. Det var tredje gången i mitt liv jag åkt genom en biltvätt.

Så här färgglatt skum använder de i Kanada. :)

På vägen mot Niagara så åkte vi över en bro med massor med industri bredvid, det är lite vackert på ett fult sätt. Vad kallades området? The rusty belt?

Så här ser polisbilarna ut här. Den åkte lite för fort för att få en bättre bild…

Här är scrapbutik i St Catharines. Ingen höjdarbutik kanske men jag hade med mig mina foton och matchade papper till 3 LOs, Steph gjorde ett kit åt mig, den scrappade jag sen på kvällen. Om min svägerska Anna. Blev himla fint.

Det är väl själva fan att man inte kan se några andra betalautomater i Kanada än de jag lagar varje dag på jobbet hemma i Sverige….. grrr…. vid parkeringen till fallen.

Så här såg den första vyn av fallet ut när vi kom fram. Otroligt vackert och stort.

På en sån båt hamnar vi lite senare, känns som om den är precis vid fallen.

Amerikanska sidans fall. Inte lika mäktigt som den kanadensiska. Men stort ändå.

Bron över till USA. Den kommer vi åka över på torsdag om jag inte har helt fel.

Enligt legenden så har en 63 årig gumma åkt över fallen i en trätunna och överlevt. Sen var det något om en lite 5årig pojke som också typ simmat en bit ovanför fallen och dragits med, åkt ner och sen överlevt, det var en av båtarna där nere som plockat upp honom.

Jag ser lite småsur ut… men jag fokuserar på att vinkla kameran åt rätt håll :)

Som vanligt hade vi glömt av att äta lucnh :) och kom fram till ett korvställe. Jag såg en skylt med VEGGIE HOT DOG och ville ha det, när jag kom till tjejen där man beställde så sa hon att de var slut. Men ta ner skylten då! Då säger hon Well, they are kosher. Öh… är kosher samma som vegetarisk? Inte riktigt kanske. Men det blev en kosherkorv i alla fall.

Så här glad är jag innan jag ska kliva på en av Maid och the Mist båtarna. De som går fram till fallen.

För att visa lite hur det blåser och skvätter vatten.

Vilka fina blåa plastskydd vi har på oss, eller hur? Och se hur nära fallen vi är!!

När trippen till Niagara över var vi så hungriga, koscherkorven mättade inte mer än andra korvar, så åkte vi till The Mandarin, ett bufféställe. Visst är det helt rätt att äta två tallrikar middagsmat och sen FEM tallrikar efterrätt? Kolla in grejerna på bilden! Testade allt möjligt; tapioka pudding, jelly, puddingar, chokladdoppade jordgubbar, konstiga kakor av alla dess slag, pumpapaj… ja det var inget som saknades på det efterrättsbordet. Eller jag menar på de fyra olika borden.

En hälig dag.

Comments 81 Comments »