Archive for October 23rd, 2008

Så vad gjorde vi igår? Öh… vi var hemma på dagen, Steph jobbade jag och jag scrappade. Testade hennes brayer och blev lite kär. Så nu ska jag inhandla en sådan… suck… ännu fler grejer :) Och så måste jag ju handla lite fler stämpeldynor som är regnbågsfärgade också som jag kan använda brayern med. Sen var jag ju tvungen att handla lite stämplar när Steph ändå skulle beställa till Motivet. :) Men vadå?! Det blev bara femton stycken!!

På kvällen åkte vi till en stor galleria, Dixie Mall. Hur kallt som helst ute! Åkte förbi en termometergrej, 3 grader! Brrr…. Regnet som föll hade lita gärna kunnat vara snö. Bara några graders skillnad. Och vad passade bättre att äta då än GLASS! Så vi svängde in på Dairy Queen, drive thru självklart, och köpte oss varsin blizzard. Jag valde cookie douegh. MMMMmmmmm…… men storleken på glassen var helt galen. Vi tog en Small och den var mer än nog. Hälften av det hade räckt. Men allt är större här på andra sidan Atlanten. :)

Idag följde jag med Steph till hennes stämpelleverantör, han finns i en stad 1½timmes körning bort. Så när vi ändå skulle dit så kollade vi upp om det fanns några scrapaffärer i närheten. Självklart. Vi fann 4 då vi sökte på datorn. Den första hittade vi inte, de måste ha lagt ner eller något. Den andra var bra, blev lite fattigare igen. :) Den tredje var tom och utanför stod det en stor skylt med FOR LEASE call this number… och den sista var pytteliten. Så liten att man kan undra hur de ens kan ge personen lön som ändå sitter där hela dagen. Nog den minsta affären jag sett, med pyssel i alltså.

Jag har funderat på hur mycket saker är olika här jämfört med hemma i Sverige.

Börjar lite i hemmen.

 • dörrhandtagen är sådana runda knoppar som man vrider runt
 • heltäckningsmattor
 • toaletterna :) det är liksom jättemycket vatten i dem, som om man skulle fylla våra med 10-15cm vatten till
 • det finns inga element, det finns en ventil i varje rum på golvet under fönstret som man kan stänga och öppna och där blåser varmluften ut. På sommaren jobbar air conditionen på och då kommer kall luft ut där.
 • Alla har gardinerna fördragna, förutom hos Steph, här döljs ingenting :)

På vägarna

 • du står vid en korsning och ska svänga höger, det är rött ljus. Du får då svänga ändå. Om det inte sitter en skylt som säger att det är förbjudet att svänga höger vid rött. Rätt smart faktiskt.
 • alla, och då menar jag ALLA, har nya bilar. Har sett en bil som hade rost på sig. En bil. Alla ser max några år gamla ut.
 • De byter oljan i bilarna var tredje månad eller när bilen gått 500 mil,vilket som kommer först. Det finns massor med ställen som heter Mr LUBE…. man skulle kunna tro att det är något annat men nu är det ett ställe där man lämnar in sin bil för oljebyte på. Hur ofta byter vi oljan helt i våra bilar i Sverige? Har ingen aning men inte är det var tredje månad i alla fall.
 • Praktiskt taget alla hushåll har två bilar, om inte fler. Ontario hade tidigare samma system som oss när det gäller registreringsnummer ABC 123 men sen tog kombinationerna slut, det är 17,5 miljoner bilar…. så då satte de ett A framför ABC, AABC 123. Sen tog alla de kombinationerna slut, det är 35 miljoner bilar. Nu har du börjat på BABC 123. Sa jag att det 2006 bodde 12,2 miljoner människor i Ontario? Till detta kan det tilläggas att truckar, typ som Steph och Greg’s förra bil, en vanlig pick up, har andra registreringsskyltar, samma gäller lastbilar. Så antalet bilar ovan är vanliga personbilar. Helt galet.

Allmänt

 • på matstället så köper du en läsk till maten, när du har druckit upp så frågar de om man vill ha påfyllning, utan att det kostar något extra. Nice!
 • orkar du inte med all din mat så frågar de om man vill ha med det som är över hem, himla praktiskt, som ikväll när jag och Steph delade på en förrätt och var mätta sen. När huvudrätten kom in så tittade vi ner i tallrikarna, på varandra och insåg att detta kommer vi aldrig nånsin få i oss.
 • En kväll gick jag till närmsta korsning med en massa affärer vid, jag gick dit och jag gick hem, promenaden är kanske på 20-25 minuter. Jag såg typ tre andra personer som gick. Alla åker bil. Vart de än ska. Stockholmare klagar på SLs priser men det är ingenting mot vad det kostar att åka kommunalt här, man blir ruinerad. Hela grejen med kommunalt är väl att man ska få fler att lämna bilen hemma, men är det dyrare med buss och tåg , vilka kommer då göra det?

Bara lite tankar så här på kvällskvisten.

Comments 31 Comments »