Archive for March, 2008

Försökte hitta ett datum då mamma, brorsan, hans fru och barn, David och jag kunde träffas ute i stugan och grilla och kratta lite löv någon gång under april månad… Hur tror ni det gick? Både mamma, Gustav och jag jobbar skift. Anna gör det med men hon är mammaledig nu så för henne är det lugnt. Det gick inte alls.

:(

Så vi får träffas någon gång i maj i stället… Känns som om det är hundra år tills dess.

Comments 55 Comments »

Ett av 2008s scrapmål var att göra flera LOs än jag gjorde förra året. Detta har nu nåtts. :) Woho! Känns skönt då jag verkligen blev paff när jag räknade förra årets LOs och insåg att de var 16 stycken totalt…..

Comments 26 Comments »

För ett tag sen blev denna LO scrappad, ännu en om min brorsdotter Emelie.

Pga knappar och annat stort så gick det absolut inte bra att scanna den… och fotografera den är vi noviser på, därav kvaliten :)

Annars?
Jag har varit ledig i tre dagar och det har varit så skönt! I torsdags åkte jag till Uppsala där mamma mötte mig vid centralstationen och sen plockades min kompis och kollega upp och färden gick mot Uppsala Färg :) Färg och prylar inhandlades och köket ute i stugan blev grönt, köksluckorna blev lite off white och sen när mamma hade åkt hem så blev en blomranka till på ena väggen :) Överraskningen till mamma som jag visade för något inlägg sen. Blev himla snyggt. Den blev i något mörkare nyans av grönt. Nu längtar jag tills vintern lämnat landet för gott så vi kan sätta på vattnet och städa ur och kasta lite bråte. Ska vara hård mot mamma i år. Kasta kasta kasta! Igår tog jag det bara lugnt, en liten tripp till Nacka naturreservat och en promenad i skogen men det var halt av is och snö och resten var geggamoja så jag ledsnade. Hemma väntade mitt nya Nintendo spel så det gick ingen nöd på mig. Kvällen tillbringades framför TVn där Lets dance finalen gick. Roligt att se när de blivit så himla duktiga. Tyckte rätt vann även om Tony också blivit himla duktig nu på slutet, surt för hans danspartner som kom tvåa förra året med. Idag har jag återigen fastnat i spelet och några timmar försvann. Sen tog vi oss i alla fall ut och till Hornstull där vi åt lunch på en tapasrestaurang. Alltid lika gott. Nu blir det mer spel :) och ev lite scrappat. Fick hem ett ca 1cm tjockt paket med nya mönsterpapper igår. Nice!

Comments 15 Comments »

I morgon åker detta kort på lådan. Det ska till mamma som alltid glömmer bort när tiden ställs om. Antingen kommer hon en timme för sent till jobbet eller så kommer hon en timme för tidigt. Inuti har jag gjort en illustration av åt vilket håll hon ska ställa klockan, var tvungen att ta hjälp av wikipedia då jag själv är lite trög när det gäller sommar- och normaltid. Uppenbarligen är det något som går i arv :)

Nu träffar jag mamma på torsdag och kunde lämna över kortet då men det är ju så mycket roligare att få ett kort på posten. Jag kommer ihåg en gång på gymnasiet då jag sa till Anna i bussen på väg till skolan att jag skulle vilja ha ett inbjudningskort och inte vilket inbjudningskort som helst utan ett där det stod “Kära Elin, du är härmed inbjuden till…” och senare samma dag så kom vår kompis Hanna (som inte åker samma buss som oss på morgonen) med just en sån inbjudan! Snacka om timing! Jag blev i alla fall jätteglad. Jag tror vi skulle träffas, vårt lilla gäng, och skapa ljuv musik. Vilka härliga år det var.

Jag och min scrappande kollega Malin ville träffas och fika/scrappa och sen så vill hon ju klämma på alla mina scrapprylar också. Vet inte om det är mig eller min Bind it all hon helst vill träffa… :) Så jag kikade i vårt schema, vi var båda lediga 8 april och sen var nästa dag 5 maj. Och mina kompisar tycker jag är löjlig när jag vill boka in träffar månader i förväg. Sen det värsta av allt…. Malin har självklart lyckats pricka in en bilbesiktning just den 8 april, så kul, vi kan träffas om 6 veckor. Jippi! Suck, ibland avskyr jag mitt skiftarbete. Mer vanligt den senaste tiden men jag tror det har att göra med kunderna som skriker IDIOT åt mig än själva jobbet…. Men inget jobb utan kunder, eller? Jag vill ha ett jobb där man inte har med människor att göra? I alla fall tillfälligt. Var hittar jag det? Ett vända-papper-jobb bakom ett skrivbord.

Comments 29 Comments »

Idag är jag glad. Jag är ledig från jobbet, inga måsten, myst med mannen, sov en timme mitt på dagen och jag har just ropat in ett DIESEL alfabet för 867 kr på ebay. Glad. Klockan är lite över 18:00 och solen har just gått ner, underbart att det går mot ljusare tider, jag har inte förstått det tidigare men jag blir väldigt påverkad av vinterns mörker. En ledsamhet som lägger sig över allt och inte vill gå bort. Men nu känns det att det börjar bli bättre. Jag fick ett nytt spel till mitt Nintendo DS i mitt påskägg. Bättre än godis! Jag fick lite godis också… :) Här kommer en LO som jag gjorde tidigare i veckan till Kreativa rummet.

Utmaningen var att scrappa på 30 minuter, svårt men roligt, är inte hundra på att jag höll 30 min men jag var inte många minuter över i alla fall. Hittade ett gammalt foto på mig och brorsan hemma hos mormor och morfar, vi är vid deras sommarstuga utanför Uppsala. Härliga tider. På torsdag ska mamma, min kompis Jennie och jag till samma stuga för att måla om i köket. Igår på jobbet så kom jag och Jennie på att vi ska överraska mamma med en liten målning på ena väggen. Den påminner om den här fast vi målar den på frihand och kommer klämma dit ett blad till.


Denna är annars en klisterväggdekoration från House of Hedda där jag även lånat bilden från.

Comments 61 Comments »

Jag är så trött… dessa nätter tar knäcken på mig. Men nu är de över för denna gång och nästa gång är den 22 april. För övrigt är jag himla trött på hela mitt jobb… men snart kommer sommaren och då brukar det kännas lättare och roligare. För att inte tala om semestern :) 7 juli till 6 augusti! Underbart!

Comments 10 Comments »

Veckans utmaning till Kreativa rummet var att lifta Badankas LO Lovebugs. Tycker den är fin men har själv svårt för att göra väldigt freestylade LOs. Så för min del blev det en väldigt avskalad lift med tonvis med dekorationer…. skojar bara, tre öljetter och en klocka och sen fick det räcka! :) Svårt att skriva på bazzill som är strukturerad men slät cardstock är ju så trist…

Comments 34 Comments »

1. Gör du kort eller scrappar?
Jag gör både och men är bättre på att scrappa, har aldrig blivit nöjd med ett kort men har blivit det med LOs.
2. Favorit färg som du gärna använder?
Favoriten är RÖD men den använder jag inte så mycket, gillar grönt och gult, tror jag…
3. Dekoration som du inte kan vara utan?
Har svårt att använda dekorationer så jag kan nog vara utan dem allihopa men fluid chalk chestnut roan finns att hitta på nästan allt jag gör :)
4. Vilket är ditt bästa köp?
Gillar min Bind it all och min wellpappsmakapär och min QK tillsammans med Studio classic.
5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Har två Magnoliastämplar som ska hitta nya hem när julen kommer och jag kan sälja dem dyrt… moahahaha…
6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?
Scrappar mycket om mig själv, vårt bröllop och min brorsdotter.
7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken?
Brukar köpa Scrapbooking mm när jag jobbar natt ibland annars har det nog bara blivit någon Creating keepsakes någon enstaka gång.
8. Favorit pysselblogg du brukar besöka?
Har några favoriter som jag spanar på dagligen, för lat för att skriva upp dem här och nu, kanske jag fixar en länklista i marginalen i natt om jag får tråkigt.
9. Vad/vem inspireras du av?
Skissar och andras LOs som ser mycket arbetade ut.
10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då?
Jag skulle lägga till lite stålar och köpa ett Diesel eller Biographyalfabet.

Comments 40 Comments »

En tjej ringde hem till oss förra veckan och undrade om jag ville vara med i en undersökning om mitt närområde :) Det som jag tycker så mycket om, gillar att kryssa i alternativ och så. Så jag sa ja och häromdagen landade ett mail i min inbox med en länk till frågorna. Ikväll har jag suttit med dem och tycker det är ganska roligt men så kommer denna fråga

Vilken upplevelse/känsla vill du ha då du shoppar?

35 alternativ och jag ska kryssa i max 5 stycken. Och ett av alternativen är Tokyokänsla.

Vad är det? Jaja, den blev inte ikyssad så jag behöver inte egentligen inte undra men är det en erkänd upplevelse/känsla som jag bör känna till?

Comments 3,067 Comments »

Jag har blivit taggad av Augusti_73

The rules: Link to your tagger and post these 3 rules on your blog.
1. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
2. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
3. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

Jag har ju skrivit några sanningar förut men det hindrar mig ju inte från att skriva några till :) Däremot så är jag lite wild and crazy och skippar regel nummer 2 och 3. Någon som inte har något att göra kan ju alltid bara för skoj skriva ner 7 sanningar om sig själv.

Here goes

  • Jag gillar när det skramlar i dammsugarröret när jag dammsuger, gillar att städa när det från början är riktigt skitigt. Gillar att se tydliga resultat av städningen. (obs, jag städar oftast innan det skramlar i röret, bara så ni vet =) )
  • Jag leker att jag bor och lever i IKEAs uppbyggda montrar när jag är i butiken, allra helst gör jag det i köken men andra rum funkar också. Bjuder mamma på fika och går och hämtar saker ur skafferiet. Har scrappat om det, den LOn hittar du här.
  • Jag gillar att köra bil, min favoritbil är PT Cruiser, jag vill ha en röd.
  • Appropå färgen RÖD så är jag sjukligt fäst vid den färgen. Kan jag välja så väljer jag alltid rött. Har haft en röd bil, har en röd kamera, mitt hår färgas rött, när jag hade köpt min laptop så frågade svägerskan om den var röd och det skulle den ha varit om den funnits i rött. Jag gillar helt enkelt färgen RÖD.
  • Avskyr att jag inte alltid vågar säga vad jag tycker. Har svårt för att ge negativ kritik då jag själv inte gillar att få det och om man ger det till någon så får man oftast det tillbaka…
  • Tycker det är underbart att sova då regnet smattrar mot fönstret. Att komma hem efter att ha jobbat natt och det regnar, sover som ett barn hela dagen. Som barn sov vi ibland på höskullen och då det regnar så smattrar det härligt på plåttaket.
  • Min man är min bästa vän. Det är så skönt att ha någon att dela allt med, bra och dåliga saker. Jag vet inte vad jag gjorde av alla känslor innan jag träffade honom, gömde dem långt in i min inre för att försöka förtränga dem….

Comments 22 Comments »