Archive for the “kort” Category

Så skulle nog mina inbjudningar se ut så här. Enkla, snygga. Nu gillar jag de inbjudningar som vi hade grymt mycket också. Gillar att det var ett litet häfte. Jag fick lite inspiration att göra ett kort då jag pratade med svägerskan häromdagen om deras bröllop och inbjudningar. Så nu ska jag ut på jakt efter snygga inbjudningar.

Det är som en liten krage som man måste skjuta upp eller ner för att kunna öppna kortet. Inuti kan man sen antingen ha ett löst ark med texten eller så kan man ha den skriven direkt på pappret.

Comments 115 Comments »

En barndomsvän har fått en liten Rut. Vi tre tjejer som är kvar uppe i Svealand skickade ett kort ner till Malmö.

Hoppas allt fortfarande är bra med mor och dotter. Kram

Comments 30 Comments »

Min morbror har fått en ny njure. Är så glad för hans skull. Här är kortet han kommer få i morgon när han kommer hem efter två veckors sjukhusvistelse.

Comments 30 Comments »

I helgen har jag gjort två kort, nästintill identiska, till mina två kompisar vars respektive bröllop vi ska på med en månads mellanrum i sommar.

Liftade detta kort hos Tettiz. Tack för inspirationen!

Comments 83 Comments »

Idag fick jag äntligen lite inspiration till att göra några kort till mamma. Nu hoppas jag att jag snart kan scrappa en sida också… Här kommer mammas kort.

Jag har äntligen lärt mig att knyta snygga knutar, tack vare en stampin up demonstratörs tutorial. Stämpeln köpte jag i Kanada, en clear stamp jag inte kommer ihåg märket på. Det vita strecket på den röda fotomattan är en fejksöm, har sett det på en blogg någonstans men kommer inte ihåg vart. Ta en nål och stick hål efter varann, dra sedan en vit penna över hålen och vips så ser det ut som en sydd söm. Eller nästan i alla fall.

Dessa tre stämplar är från Motivet, kannan, katten och blommorna.

Tack Mysmasken för scalloped punchen. I like it a lot! Lite svårt att göra neutrala kort. Ska fråga mamma vad hon vill ha för sentiments på dem, Hej, Kram eller vad. Men än så länge får hon dessa.

Comments 29 Comments »

Så har jag äntligen fått något gjort i pysselväg, här är kortet till mamma, det hon ska skicka till en arbetskamrat som är sjuk. Jag tänkte mig att man inuti kunde skriva typ … att vi tänker på dig och sen allas namn på avdelningen där de jobbar.

Comments 29 Comments »

Så nu måste jag göra några vanliga kort som hon kan ha hemma på lager om någon fyller år eller bara för att. Sen skulle de skicka ett kort till en arbetskamrat som var sjuk och det ska jag också göra åt dem.

Jag tror det blir ett kort som detta.

men med en stämpel “bara för att…” nere på det lila. Så får de skriva vad de vill inuti. Edit: jag har ju ingen sån stämpel utan jag menade “ville bara säga…” ibland är jag lite snurrig.

Comments 25 Comments »

Är lite rädd för att jinxa det…. men det är lite pysselsaker framtagna på mitt skrivbord nu.

Edit lite senare.

Nu har jag gjort några bokmärken att skicka till en jobbarkompis mamma, som tack för att jag för… är det tredje måntro… året i rad får hembakta kakor hemskickade med kollegan efter att hon varit uppe och firat jul i norr. Underbart goda kakor. Ett kort fick följa med också, nämligen detta. Trots att jag har några kort hemma som jag gjort och har massor med material så skickar jag väldigt få kort. Nu för tiden vill man ju nästan alltid ha svar på något snabbt så man skickar ett sms, ett mail eller ringer bara upp personen. Kanske ska börja skicka lite fler kort? Bara för att.

Comments 35 Comments »

Jag gör inte så ofta kort, men lite till husbehov och kring jul blir det några stycken. I år blev jag övertalad att vara med i Stämpelstafetten och det ångrar jag inte en sekund, det är en lagtävling som pågår under hela november och man tävlar i kortmakeri. Under denna tävling har jag gjort några av de snyggast korten jag nånsin gjort tror jag. Här är ett urval. Alla utom det översta är redan skickade som julhälsningar till nära och kära.

Comments 31 Comments »

Nu är årets julkort klara och skickade, förutom två specialfall som jag ska försöka göra klara i morgon kväll. Ett behöver lite arbete och ett behöver skrivas mer som ett brev, en kompis från förr som jag inte pratat med på evigheter.

I år blev många kort såna vanliga “God jul och gott nytt år” kort. Gillar dem inte egentligen utan skriver gärna något mer personligt i dem. Men jag hade varken lust eller inspiration till några längre julhälsningar och då blev det det klassiska innehållet i dem.

Förutom i kortet till mormor. För en månad sen så flyttade hon in på ett hem för äldre och det känns så skönt. Hon var väldigt virrig där på slutet hemma och oftast visste hon inte vem man var när man ringde. Att vara virrig är väl inget problem så men man är ju orolig att hon ska börja härja med spisen och tända ljus och så. Men hur skriver man ett brev till någon som troligtvis inte vet vem jag är, hur hon är släkt med mig, hur jag ser ut överhuvudtaget. Kändes svårt men när jag väl började skriva så gick det. Men det blev lite konstigt.

God Jul, mormor! Det här är din dotterdotter Elin (Anettes dotter)…

Och så vidare. Jag skrev att jag bodde i Stockholm och att jag jobbade på Arlanda. Saker som hon alltid glömmer bort när man pratar med henne i telefonen. Men hur ska hon komma ihåg att jag jobbar på Arlanda när hon inte ens känner igen sin dotter? Jag skickade med kortet nedanför i julkortet så hon kanske kommer ihåg mig. Vet ej. Men då kanske personalen i alla fall kan säga att det är jag och David på kortet.  

 

Comments 36 Comments »