Archive for July, 2008

Galet varmt de senaste dagarna. Men jag klagar inte direkt. Önskar bara att det kunde vara lite svalare i sovrummet när vi ska sova…. Man kan ju liksom inte klä av sig mer än naken… och ta bort duntäcktet och sova under bara påslakanet. Men det slutar med att man inte ens kan ha det över sig. Varmt varmt varmt.

Töttheten kom över mig idag på eftermiddagen och jag gick och la mig och sov i en halvtimme. Så himla skönt. Orkade inte ens hålla upp huvudet. Låg och slöläste IKEA katalogen och kom på att det börjar blir dags att ta bort Nej tack till reklam lappen på brevlådan så att man får katalogen. Det är väl snart den börjar skickas ut. Timmen efter att man fått den nya katalogen är helig, det är inte det att jag gillar IKEA hem, där allting kommer från IKEA men jag gillar katalogen, att bläddra och kolla på allt nytt. För att inte tala om att gå omkring på IKEA! David har tyvärr slutat gå dit med mig… Kanske jag ska ta mig dit i morgon? Hur tror ska det gå ihop med min tanke på att försöka spara mera pengar? Inte så bra. Bäst att inte åka dit.

Idag mötte jag upp David för att äta lunch. Vi skulle egentligen äta på Sibirien soppkök men de hade sommarstängt… så vi ramlade in på ett annat ställe i närheten av Stadsbiblioteket. På toaletten satt en planch uppe, med reklam för Polo open, hästpolo, hur läckert skulle det inte vara att se på det! Men jag har en scrapträff inbokad den dagen och den vill jag hellre gå på. Plus att det kostade 150kr att se polon. Men nästa år kanske… Nästa år.

Comments 32 Comments »

Ja inte riktigt ännu… men om några veckor så bjuds det på kräftor i mammas stuga och bjudna är några tjejer från jobbet. Närmre bestämt 3 tjejer. Då kan man ju kanske tycka att placeringskort är onödiga men icke när man kan få till dem så här snyggt. Helt liftade från en bild i senaste numret av Scrapbooking mm.

I bakgrunden ser ni ett höganäskrus inköpt på semestern, hittade den i Höganäs fabriksbutik. Där stod den på en hylla i andrahandssorteringen och vi tyckte synd om den. Bara för att den fått fel färg… jag tycker färgen är snyggare än färgen den egentligen skulle ha fått :) Ännu längre bak i bilden så ser ni våra nya vardagsrumsväggar, vita och fina. Det blev ett tolvtimmarspass i söndags. Startade klockan 10 och var färdiga klockan 22. Trötta som få, och galet varmt hade det varit hela dagen, var vi sen tvungna att åka till Bromma för att lämna tillbaka svärmors bil. Vi kunde knappt gå. David fick sjukt ont i ryggen. Jag har sån träningsvärk i benen och fingrarna att jag håller på bli galen. Tisdagkväll och jag kan fortfarande inte gå utan att det gör ont. Säger det något om min allmänkondition tror ni?

Comments 29 Comments »

Är lite sugen på ett nytt alfabet till QK… det har släppts några nya nyligen…. undra sa en flundra om gäddan är en fisk?

Quickutz

Comments 30 Comments »

Idag kom vi tillbaka från vår tur ner till södra Sverige. Hann med att hälsa på en fd jobbarkompis på Öland, gå i äppellundar i Kivik, ligga på stranden i Österlen, dricka äppelmust, mysa, ta det lugnt, bo på Sveriges äldsta hotell i Ystad, väja för en råtta som kom haltandes över vägen, ligga under en handduk på stranden allra högst upp vid Skanör när regnet vägrade sluta, underhållning av oväntat slag på Mellbystrand och massor massor mer. 6 härliga dagar då vi tagit det lugnt och bara varit. Men det känns nu att jag betat av 183mil. Kan du ta körkort, darling? Please.

Planen är att i helgen måla om i vardagsrummet. Längtar. Sen är det en hel del annat som också behöver fixas om jag ska må bra. Lite småpyssel i lägenheten som vi väntat alldeles för länge med att fixa. Vissa enkla saker och vissa mer jobiga. Inget akut, det är väl det som är felet, då blir det inte gjort.

Trots att jag kommer sakna hotellfrukosten i morgonbitti så längtar jag efter att få sova i min säng i natt.

Comments 26 Comments »

För ett bra tag sen köpte jag en liten förpackning med cernitlera. Skulle köpa vit men när jag kom hem såg jag att den var vit med glitter i… Så den blev liggande på skrivbordet i evigheter. Kom sen på den brilianta idén att jag kan ju göra dekorationer av den och sen måla dem! Så jag öppnade förpackningen och testade att göra små runda pluppar, hjärtan och knappar. Ledsnade och gav upp, la dem åt sidan och på något vänster hamnade de sedan upp på plastasken med torrchalk. Har sett dem ligga där ett tag men inte mer än kanske en två månader. Idag ville jag använda chalken och vad har hänt? Jo där en rund plupp cernitlera har legat på asken har den liksom torkat och den sitter fast. Får bort den med lite pill och i plasten har det liksom frätts en grop. Cernitleran har frätt en grop i den hårda plasten.
Scary.

Annars har jag idag varit på utflykt till Västerhaninge och hälsat på en scrapkompis som jag lärde känna i februari på en scrapträff på Söder. Roligt med nya bekantskaper. Först var vi in i en scrapaffär som öppnat där i VH och sen åkte vi hem till henne. Vilket härligt hus hon bodde i. Underbart. Och jag är smått avundsjuk. Men när vi kommer hem från vår lilla resa som börjar i morgon så ska vi måla om i vardagsrummet. Ska bli så härligt. Vitt vitt vitt. Längtar riktigt efter att få stå där med maskeringstejpen och tejpa i timtal. :)

Comments 33 Comments »

Här kommer en länk till ett ställe med en massa roliga videor på pyssliga saker. Lite roliga kort och grejer till BIAn. Roligast tyckte jag var kortet som såg ut som en glasspinne. Så skulle jag göra korten till ett barnkalas, definitivt. Var ska jag hitta alla dessa roliga punchar? Jag har en punch i min scrapmaskinpark, en som gör runda hörn, hur rolig är den… jag vill ha den som gör scalloped ringar.

Stampinacademy

Comments 7 Comments »

I lördags gick vi upp i ottan för att försöka komma iväg ut i skärgården men inte ens det räckte för båtarna dit vi ville åka till gick så tidigt att vi inte hann med iaf… surt. Vi kröp tillbaka i sängen och mös tills vi kom på att vi sett en lapp om bakluckeloppis vid Täby Galopp och dit styrde vi kosan i ställe. Jag hade gjort inbakade flätor på mig själv och över det hade jag ett rött huckle, såg ut som den bondpigan jag är född och uppvuxen till med andra ord. :) Stannade till vid Slussen för att köpa lunch på ett mackställe och när vi går därifrån så känner jag något landa på mitt huvud. En jävla duva eller annan råtta med vingar sket på mig. Vilken rackarns tur jag tagit på mig hucklet! Den var det bara att ta av och så var man ready to go igen.

Framme vid Täby så var det en hel del folk som stod och försökte bli av med skräp. Har nog aldrig sett så mycket grejer som egentligen borde köras till återvinningsstationen i stället för att försöka bli sålt. Har de inget annat för sig om lördagarna? Än att sitta där och försöka sälja sopor, jag menar det kostar ju ändå 100:- att få ställa upp sin bil så om de klarar den gränsen så fine. Men mycket trams fanns där. En kille kom fram och frågade vad ett rostigt gammalt verktyg kostade. 100kronor. Aldrig sa han och gick. Hon hade kanske inte fått sålt något och ville åtminstone kamma hem de slantar det kostade att stå där. Vad vet jag.

Comments 32 Comments »

Internet ballar ur typ var femte minut, så får man starta om modemet så kommer det igång igen, i fem minuter för att sen lägga av igen. Driving me crazy! Annars önskar jag att jag hade lite scraplust, nu när jag inte är borta på jobb 13 timmar om dygnet. Men icke. Vi ska ner till Öland och vidare mot Skåne i nästa vecka, då blir det förhoppningsvis lite nya kort tagna och det kanske kickstartar inspirationen. Man kan ju alltid hoppas. :)

Comments 27 Comments »

Ville ha en mellanstorlek på wire till BIAn, har 3/4″ och 3/8″ men ville ha någon därimellan. Hittade den jag ville ha, 1/2″. I ljusblått… Nej tack. Då får det bli någon av de jag har. Sen ville jag ha loopy brads men inga fanns. Jag vill bo bredvid en stor scrapaffär som har allt!

Comments 25 Comments »

Idag börjar egentligen min semester, de tidigare dagarna har bara varit lediga dagar. Och vad händer? Stockholms himmel öppnar sig och ner faller mängder med regn. Hela dagen. Så här ser det ut från vårt sovrumsfönster…

Hittade några bilder på när jag skruvade ihop min byrå i kameran. Ni vet väl om att det är så enkelt som ett – två – tre att skruva ihop IKEA möbler ? :)

Comments 8 Comments »