Archive for September, 2006

I morse tog jag mig iväg till Uppsala och till mamma. Åkte direkt ut till stugan och efter en kopp te så satte vi igång med hennes lista (jag tror att hon har fått det från mig :) tror att ingen gillar listor så mycket som jag) på saker som vi skulle göra. Jag hakade ner badrumsfönstret och satte igång med kittning, märktes att jag fått in snitsen lite bättre nu. Gick mycket fortare. Mamma målade det sista på vindskivorna, den nya gröna färgen på knutar och fönsterfoder är så himla mycket snyggare än den förra. Den gröna var så kall och hård, den nya är mer varm och lugn. Det blir toksnyggt, all heder åt mamma som jobbat på detta projekt helt själv.

Sen bar det av mot häcken nere vid vändplan, 30 cm åkte av sen försvann en syrenbuske bredvid av bara farten :) Svårt att sluta när man väl fått in farten. Rensade upp lite trista vissnade blommor och tog bort lite kvistar ur vinbärsbuskarna.

Sen ansåg vi oss vara klara med det som vi kunde göra idag av det som stått på listan. Mamma lagade underbart god middag: ugnsbakad laxfilé på en bädd av färsk spenat, egenodlad squash och vaxbönor plus lite bulgur. Mmmmm….

En trött Elin som klev på bussen tillbaka mot huvudstaden vid 19 snåret :)

I morgon bär det av mot IKEA, vi får sen se om vi kommer hem med ett matbord till vardagsrummet eller inte :)

Comments 13 Comments »

Jag är ruskigt dålig på att uppdatera bloggen min. Ibland går jag in på min sida och förväntar mig att den ska ha blivit uppdaterad över mitt liv av någon annan än jag själv… det är lite trist då när det inte står något nytt…

I morgon har vi bott i nya lägenheten i tre veckor och allt känns fortfarande mycket bra. Jag har köpt ett skrivbord och David har satt upp en hylla ovanför. Nu har alla mina scrapprylar äntligen en egen plats :) (inte riktigt alla ännu…. hur svårt ska det egentligen vara att borra i betong??? ganska många av väggarna i lägenheten är av betong…)

Allt går bra på jobbet med. Trivs väldigt bra i nya lokalen, allt börjar komma på plats. Men det är lite jobbigt att jobba helger dagtid, alarmet på mobilen går av klockan 03.45. Det går liksom inte ens att få det till att gå upp tidigt, du går upp mitt i natten. Så pass tidigt att tunnelbanan inte ens går. Så du får ta nattbussen till Sergels torg, den passerar söder… och där kliver det på folk med ciderflaskor i händerna och skriker efterfest, efterfest!!… lite jobbigt att åka till jobbet samtidigt som folket går hem från krogen.

Comments 6 Comments »

Då har vi äntligen flyttat in i vår trea :) Helgen var hektisk och det hade inte gått utan min allra käraste vän Kickan och min underbara mamma Anette. Det hade verkligen inte gått utan dem. Medans Kickan, David och jag kånkade möbler från ena stället till det andra så städade mamma ur den gamla lägenheten. Jag gick upp 7 för att fixa flyttbilen och kom inte hem (till vårt härliga nya hem) förrän klockan 22.20 ungefär. Kändes lite ovant att ta tunnelbanan och hissen upp till nya stället men det kändes bra. Då jag kom hem hade David skruvat ihop sängen och bäddat, vilken känsla av att äntligen kunna lägga sig och vila.

Flyttade gjorde vi på fredagen och lördagen, jag var sen ledig i två dagar och ändå så var jag och David så trötta varje dag att vi stupat i säng kring 9 snåret. Och om man känner oss (eller i alla fall David) så har det typ inte hänt sedan 10 årsåldern….

I tisdags så var jag första dagen tillbaka på jobbet efter att omorganisationen hade startat, kändes lite skumt och man visste inte riktigt vart man skulle ta vägen men så kändes det för oss allihopa och det får ju helt enklet vara så nu i några veckor tills alla har funnit sin plats. Men jag tror det kommer att bli bra, såsmåningom i alla fall.

Idag har vi varit till IKEA och handlat lite smått och gott. Allra mest glad är jag över mitt nya skrivbord!!! Äntligen har jag någonstans att vara, nånstans att ha mina grejer och min dator, slipper bränna mig på låren då jag sitter i sängen och surfar :) Snart ska jag plocka fram mina scrapsaker och släppa fram kreativiteten.

Comments 104 Comments »