Archive for September, 2008

På jobbet är det lite motigt ibland, man jobbar kanske utan att ha någon av bästa kollegorna där osv. Men häromveckan sa jag och ena kollegan att vi måste bli mer positiva. Att inte älta dåliga saker. Så vi kom överens om att försöka bli mer positiva. Självklart får vi snacka om jobbiga grejer på jobbet men när vi tagit upp det en gång så ska vi sen lämna det, inte gå igenom det en gång till dagen efter. Och vi klarade det väldigt bra i veckan, men sen när en av oss inte är här så blir det lätt att man går tillbaka till sitt gamla gnälliga jag.

Jag behöver nog jobba lite på det på hemmafronten också. Jag vet med mig att jag blir lite smådeppig på hösten. Jag kan komma hem och bara scanna av lägenheten efter något att gnälla på, bara för att. Så häromdagen, David och jag gick hem från att ha ätit indisk middag på Lilla New India (roligt namn för övrig, både engelska och svenska i samma namn). Vi står på bron över från Hornstull till Liljeholmen, David testar olika inställningar på blixten där i mörkret. Så sluter vi en pakt, denna hösten ska bli en bra höst. Där på bron. Känns bra. Jag vill inte ha en sån höst som förra året eller året innan som var snäppet värre ändå tror jag.

Positiva tankar.

Comments 26 Comments »

När jag bokade resan till Kanada så bestämde jag mig för att inte handla några scrapsaker tills dess. Och jag tycker jag hittills har hållt det ganska bra. Inte helt och hållet men jag har bara köpt två saker. En QK die med en snöflinga på och en filurstämpel. Den bör landa i brevlådan i morgon, hoppas det. Jag är ledig och ska inte göra något annat än mysa hemma. Inte göra någonting. Pyssla. Mysa. Gå en promenad. Det är allt jag kommer göra. Har längtat efter denna lediga dag.

Comments 17 Comments »

I lördags var jag på min första maskerad. Det var galet roligt och jag var konstigt nog den enda kaktusen där. Det var vilda western tema. Så alla var snygga cowgirls och cowboys och sen fanns det några indianer och ett antal sheriffer, inte att glömma ludrena som hörde hemma i bordellen. Jag kommer nog alltid tycka det är konstigt att det endast var jag som kom som kaktus :)

Hon som hade festen hade helgen innan träffat ett par på ett uteställe i Uppsala och de kom så bra överens att de blev ditbjudna på festen. Jag tycker det är strongt gjort att komma till en fest när man endast träffat två av personerna där och endast träffat dem en gång innan. Jag är inte en sån person. Jag frågade henne om de var nyinflyttade i stan och inte hade så många bekanta här. Men så var inte fallet, hon sa hon var uppvuxen i Östhammar. I Östhammar, några mil från där jag växte upp, hon var två år yngre än jag men hon hade en styvbrorsa som var lika gammal som jag är. De hade vuxit upp i Alunda där jag kommer ifrån. Helt otroligt. Hennes styvbrorsa och jag gick i samma klass i tre år i högstadiet.

Världen är allt bra liten.

Comments 17 Comments »

Idag har jag hunnit med massor känns det som.

 • hämtat passet
 • handlat vit penna i Gamla stan
 • ansiktsbehandling
 • klippt, färgat och slingat håret
 • köpt parfym som självklart tagit slut lagom tills jag ska spara pengar
 • köpt lite smink till festen på lördag
 • myst lite med maken framför en serie, alldeles för lite sånt nu för tiden, känns som om tiden sugs in i en gigantisk dammsugare och inte går det att få tillbaka den…

En bra dag även fast jag gjort av med en massa pengar men det mesta var välbehövligt. Hade velat hinna sytt lite också och varit mer med David men men….

Comments 36 Comments »

Spana in detta sjukt välarbetade kort. Jag vill kunna göra såna. Precis lagom i tiden nu också. Höst, pumpor och halloween.

Här är ett till… amazing.

Okej. Här finns alla hennes snygga kort med tillhörande tutorial.

Comments 79 Comments »

Comments 6 Comments »

http://www.gissalandskapet.se/

Tror jag behöver öva lite…. känns inte bra att bara få 68%… Landskap jag helt glömt bort att de fanns; Lappland, Jämtland, Värmland, Dalsland och Ångermanland…. Förlåt alla som bor i dessa landskap :) Här kan man öva. http://www.ur.se/landskap/

Comments 17 Comments »

Hittade en sida med instruktion till att vika små bokmärken som man liksom sätter över sidhörnet. Är alldeles för grått för att fotografera dem här och i morgon ger jag bort dem men det blir säkert flera. Gjorde dem väldigt enkla, typiskt mig. Jag använde en 4×4″ fyrkant av dubbelsidigt mönsterpapper, skrev ut HÄR VAR JAG med dymon på tre små remsor och klistrade dit, ritade en kant runt i olika mönster på de olika bokmärkena. slutprodukten blev ungefär stor som en QK die när den är färdig.

Här är länken.

Comments 57 Comments »

För er som inte kan vänta, så här kommer mina julkort troligtvis se ut i år. I olika utföranden. :) Enkla att göra, lite lager på lager och en annorlunda vikning. Till tre kort så går det åt ett 12×12 ark cardstock och ett 12×12 ark mönstrat plus lite till av CS färgen, de lapparna till rutan längst fram. Men nu tror jag att jag inte har några snygga julpapper kvar från förra året. Kanske något….

Sen så skriver man valfri hälsning i mittensektionen. TADA!

Comments 105 Comments »

Jag är ju inte dödssjuk men nog hade det varit skönt att vara hemma ikväll, jobbar 14-23. Men jag vill inte åka på karensdagen på över 1000 kronor, de pengarna behöver jag till annat. Sen brukar det vara relativt lugnt på vardagkvällar så jag hoppas på det.

Kollegan Malin har bokat en resa till… var det Cypern… och jag är avundsjuk, jag och David gick förbi Fritidsresor eller liknande häromdagen och såg en resa för 1999 kr… jag vill gärna se solen en gång till innan snön kommer… Idag är det grått, igår var det grått, dagen innan det var det grått. Jag kommer inte ihåg när jag såg solen sist. Jag kommer ihåg att det var en dag då jag jobbade. Annars bara regnar det och regnar. Brrr..

Idag ska jag göra följande saker

 • sy klart andra kaktusarmen
 • ta med båda armarna till jobbet och sy på taggarna
 • göra en lista med vad som jag behöver ta med till stugan i helgen
 • planera in vad mer som ska göras på onsdag när jag hämtar mitt pass
 • troligtvis snorta in massor med nässpray… och snyta ur halva hjärnan :)

Ja det var väl det…

Edit lite senare… ja inte blev det mycket gjort… smart att ta med armarna till jobbet och inte sy fast piggarna, eller hur? Jaja, jag sydde iaf den andra armen. Nånting fick jag gjort.

Comments 29 Comments »