Archive for July, 2009

I början av juli var vi bjudna på bröllop, det första av två denna sommar. Min vän Hanna och hennes Leif var först ut att knyta de äktenskapliga banden. En härlig eftermiddag och kväll med fina människor och mycket dans. Roligt roligt.

Underbart att fira kärleken på detta viset.

Love love love.

Comments 293 Comments »

Idag är vi och firar Davids mamma. Hon får en fotobok med bilder från Kretaresan från oss allihopa. Den ska bli spännande att se. Sen får hon en heldag på Skansen med hela familjen, man ser alltid familjer som sitter där ett stort gäng och äter picknick och det ser så mysigt ut. Så det ska hon få. Jag gjorde ett litet presentkort för att visa presenten.

Den har några fler bilder från djur på Skansen som David tagit när vi var där någon gång. Den var roligt denna lilla die till QK, har redan använts till detta och en till hemlig grej. :)

Comments 51 Comments »

I present av David fick jag en utflykt till Mariefred med övernattning. När jag fick det hade han bokat in två dagar veckan efter men vädret verkade bli så dåligt då att vi bokade om det till min första lediga dag på semestern. Så i lördagsmorse kl 10.00 gick båten från Stadshuskajen mot Mariefred. Härliga 3,5 timme på ångbåten s/s Mariefred, denna över hundra år gamla ångbåt.

Vi var framme i Mariefred kl 13.30 och styrde stegen mot värdshuset där vi skulle bo, Gripsholms värdshus, Sveriges äldsta värdshus, startat 1609. Vi gick dit för att få lämna ryggsäcken där medan vi vandrade omkring i stan men hon sa då att rummet redan var ledigt och vi kunde checka in på en gång. Hon följde med oss för att visa vart rummet låg men sista biten förklarade hon bara hur vi skulle gå. När jag tog nyckeln för att kolla rumsnumret så står där Gustav III sviten… öppnar dörren och ser detta.

Kakorna var goda men portvinet (?) var lite väl starkt. Bara jag som vågade mig på  att dricka av det.

Jag tittade på David och undrade om han blivit galen. Jag undrade vad det var han hade i planerna för kvällen.  David såg mest orolig ut och när vi ser kakelugnen i badrummet, där bredvid bubbelbadkaret så säger David att det måste ha blivit något fel, detta är inte riktigt vad han beställt. Så han går ner till receptionen och frågar… hennes svar : Ibland blir det så att våra vanliga dubbelrum tar slut och då uppgraderar vi några till sviterna. WOHO!!!! Vi kilar tillbaka till rummet som uppenbarligen är vårt rum och vågar nu gå längre in än de två meter vi kom in första gången innan vi stannade i chocktillstånd.

Badrummet är underbart, bubbelbadkaret invigs senare på kvällen och vi inser nu att vi måste ha ett sånt fast lite större. Själva vardagsrummet är helmysigt och utsikten över Gripsholms slott syns från alla fönster. När vi ser trappan (!) upp till övervåningen så inser vi att detta är med marginal det finaste rum vi nånsin bott i. När vi förlovade oss i Trosa så bodde vi i en svit men den var ingenting mot denna. På övervåningen så finns sovrummet, med platt TV och dubbelsängarna med Hästens sängar i. Underbart! Jag funderade allvarligt på att aldrig lämna rummet nånsin.

Efter lite vila så beger vi oss ut på Mariefreds gator, vandrar runt lite och hittar efter ett tag ett fält med diverse riddarrelaterade stånd och uppvisningar. Vi hade prickat in Riddardagarna på vårt besök och går omkring där ett tag. Men vi ser inte själva spelen, känner oss rätt nöjda med att bara gå omkring på själva området.

Är det här lika gott som det ser ut? Har aldrig provat. Ser goda ut gör de i alla fall.

Köper lite jordgubbar och sätter oss och äter i parken nere vid slottet, där den lokala ridskolan anordnar ponnyridning, de hade tagit dit tre små shetlandsponnys som de klätt upp i riddaraoutfit, hur söta som helst. Vädret är kanon och vi går runt slottet och kikar på utsidan. Med i presenten så ingick inträde till slottet men det tänkte vi göra dagen efter. David klår mig sen i minigolf, har inte vunnit en enda gång i år…. får bli ändring på det. Går tillbaka till värdshuset och gör oss i ordning för middagen. Sitter vid deras uteservering med utsikt över hamnen och slottet, äter hur god mat som helst. Mmm… Efter middagen så tänkte vi gå på en promenad inne i stan men då börjar det droppa från himlen och vi vänder tillbaka till vårt rum. Bor man nu i en svit så vill man ju njuta lite av lyxen av att kunna springa omkring på de två planen.

Dagen efter så äter vi en gudomligt god frukost, man kunde grädda sina egna våfflor… våfflor till frukost men en hel radda med olika sylter och sen lite grädde på det. Allt var supergott. Trötta som vi är så går vi upp och lägger oss och sover/vilar tills vi är tvungna och checka ut! Så himla vi.

Nyutcheckade, nöjda och glada

På slottet hoppade vi på en guidad visning, brukar vanligtvis inte gå på såna men här kändes det ok. Enkelt sätt att få reda på de roligaste detaljerna. Efter visningen så gick vi omkring och tittade på allting igen.

Efter en lunch på hotellet så gick vi runt på gatorna tills båten kom vid 16.30 för att hämta oss igen. Hittade lite fåglar vid hamnen, bland annat denna fiskmåsunge (tror jag) som övade sig på att starta flygturen från vattnet. Verkade ha en hel del övning kvar.

Ser ut som om han går på vattnet

Nödlandning

På hemresan så var det lite sämre väder men det gick bra att sitta ute, det var bara det att det vart lite ruggigt att sitta så i 3,5 timme. Lagom tills att vi var lite väl frusna så var det dags för middag i båtens servering. Ingen gourmetmat men helt ok. Vi hade väl blivit lite kräsna efter all den goda maten på värdshuset.

Vilken present! Tack så mycket älskade David, vilken start på semestern.

Comments 115 Comments »

Så skulle nog mina inbjudningar se ut så här. Enkla, snygga. Nu gillar jag de inbjudningar som vi hade grymt mycket också. Gillar att det var ett litet häfte. Jag fick lite inspiration att göra ett kort då jag pratade med svägerskan häromdagen om deras bröllop och inbjudningar. Så nu ska jag ut på jakt efter snygga inbjudningar.

Det är som en liten krage som man måste skjuta upp eller ner för att kunna öppna kortet. Inuti kan man sen antingen ha ett löst ark med texten eller så kan man ha den skriven direkt på pappret.

Comments 133 Comments »

Puss på dig älskling. Två år som man och hustru. You rock my world.


Comments 126 Comments »

Som jag har väntat på denna dag. Har i kalendern haft en sån nedräkningskalender som jag var så fixerad i när jag gick i gymnasiet. Antal dagar kvar tills semestern. Då var det antal tyskalektioner kvar innan påsklov, innan jullov osv. Men nu är det 32 härliga lediga dagar som väntar. Vi har lite planerat och en hel del oplanerat. Lite som det ska vara. Vi ska till Mariefred. Vi ska på bröllop. Jag ska till Övik och hälsa på bästa kollegan.

This summer is going to be great.

Så här känner jag mig nu dock. Lite som en urvriden trasa. Jag hoppas orken kommer tillbaka snart.

Comments 46 Comments »

1. Hur gammal är du om fem år? 35
2. Vem var den sista du träffade? En kollega på en annan avdelning
3. Hur lång är du? 178 cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Ice age på bio häromdagen
5. Vem ringde senast? Maken
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Ok, då vet jag. Puss. Skickat till maken.
7. Vad är helgens planer? Nattjobb, sova på dagen, inga större planer.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad jag vill säga. Ibland är sms att föredra och ibland blir det alldeles för långt för ett sms och då ringer jag i stället.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? 28 juni då jag fyllde år
11. Vilken ögonfärg har du? Åh… ska man veta sånt här… gröna med brunt runt om tror jag. 
12. När vaknade du idag? 10.00
13. Har du någon gång hittat en katt? ????
14. Vilken är din favoritplats? Hemma
15. Vilken plats föredrar du minst? Någon krigszon eller något kanske.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Bor i ett hus, jobbar hemmifrån
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörkret
18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? David
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2
23. Hur många landskap har du bott i? 2
24. Har du någon gång spytt på någon? Nej det tror jag inte
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor inomhus, strumpor och skor utomhus
26. Är du social? Beror lite på vilka jag är med
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry
28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Köpa en bil och resa.
29. Tycker du om kinamat? Nej
30. Tycker du om kaffe? Nej nej nej
31. Vad dricker du till frukost? Inget
32. Sover du på någon särskild sida? Ja, med ryggen mot David 
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? Mycket
35. Är du beroendemänniska? Jag är beroende av min man. He’s my quick fix.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Jag vet inte
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och ytte pytte lite tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Är lite av en prylmänniska
42. Äger du dyrbara smycken? Nej
43. Har du någon gång testat narkotika? Nope
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En kopp te
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min man är väldigt rolig, min bror med
46. Välj ett ärr på din kropp? Skulle öppna ett russinpaket när jag var liten, tog den största kniven i köket, körde den rätt in i armen. Har inte så många ärr.
47. Vad har du för ringsignal? Någon vanlig ringsignal
48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? Nej men mamma kanske har
49. Flirtar du mycket? Nej inte direkt
50. Vart togs din profilbild? På ett creperi vid Medborgarplatsen
51. Kan du byta olja på bilen? Skulle klara det i en nödsituation
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, inga böter alls
53. Vilken var den senaste boken du läste? Är ju hopplös på att komma ihåg… läste ut den för bara några dar sen men kommer inte ihåg vad den heter.
54. Läser du dagstidningen? Nej
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Har aldrig testat
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Något som var på i jobbilen men jag stängde snabbt av
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Siffror som hör till jobbet
59. När var du i kyrkan senast? När min halvsyster konfirmerade sig för 4-5 år sen tror jag det var
60. Vilka personer utmanar du att svara på detta? Om någon vill göra det, go ahead. Jag gör det mest för tidsfördriv.

Comments 30 Comments »

Jag har känt mig så himla trött de senaste dagarna. Tror det är allt det gråa utanför fönstret som får mig att gå ner på sparlåga och då blir det inte mycket gjort inte. I kväll startar mina tre sista nätter på jobbet innan semesteruppehållet. Jag längtar tills på måndag morgon kl 08 när jag ligger i sänger och de är över. Jag som aldrig brukar ta tre nätter. Suck. Jaja, jag hade väl någon tanke när jag la schemat.

Dagens to-do-list ser ut så här

  • tvätta
  • städa badrummet
  • göra rent spisen
  • torka av balkongmöblerna
  • tvätta fönsterna i vardagsrummet
  • städa mitt skrivbord
  • scrappa

det är nog det jag orkar, om jag ens orkar med alla detta.

Comments 100 Comments »

Jag vill ha semester.

Nu.

Tre nätter och tre dagpass kvar. Fredag nästa vecka klockan 19.00, öppna fönstret och lyssna, för mitt glädjetjut kommer skalla jorden runt. Så mycket längtar jag efter ledigheten. Vi har inget direkt planerat. Inga större resor. Vi ska ut i skärgården några dagar. Vi ska på bröllop nummer två. Vi ska sola nakna. Ta det lugnt.

Varför går det så långsamt? Tiden sniglar sig fram. Undrar om denna snigel klarade sig över gångbanan? Den var halvvägs när vi mötte den.

Comments 89 Comments »

En barndomsvän har fått en liten Rut. Vi tre tjejer som är kvar uppe i Svealand skickade ett kort ner till Malmö.

Hoppas allt fortfarande är bra med mor och dotter. Kram

Comments 30 Comments »