Archive for the “jul” Category

Nu är årets julkort klara och skickade, förutom två specialfall som jag ska försöka göra klara i morgon kväll. Ett behöver lite arbete och ett behöver skrivas mer som ett brev, en kompis från förr som jag inte pratat med på evigheter.

I år blev många kort såna vanliga “God jul och gott nytt år” kort. Gillar dem inte egentligen utan skriver gärna något mer personligt i dem. Men jag hade varken lust eller inspiration till några längre julhälsningar och då blev det det klassiska innehållet i dem.

Förutom i kortet till mormor. För en månad sen så flyttade hon in på ett hem för äldre och det känns så skönt. Hon var väldigt virrig där på slutet hemma och oftast visste hon inte vem man var när man ringde. Att vara virrig är väl inget problem så men man är ju orolig att hon ska börja härja med spisen och tända ljus och så. Men hur skriver man ett brev till någon som troligtvis inte vet vem jag är, hur hon är släkt med mig, hur jag ser ut överhuvudtaget. Kändes svårt men när jag väl började skriva så gick det. Men det blev lite konstigt.

God Jul, mormor! Det här är din dotterdotter Elin (Anettes dotter)…

Och så vidare. Jag skrev att jag bodde i Stockholm och att jag jobbade på Arlanda. Saker som hon alltid glömmer bort när man pratar med henne i telefonen. Men hur ska hon komma ihåg att jag jobbar på Arlanda när hon inte ens känner igen sin dotter? Jag skickade med kortet nedanför i julkortet så hon kanske kommer ihåg mig. Vet ej. Men då kanske personalen i alla fall kan säga att det är jag och David på kortet.  

 

Comments 36 Comments »

En liten bok som jag klädde med julpapper och gjorde till en liten kom-ihåg-bok inför julen. Inuti finns tre flikar med FIXA, KLAPPAR och MAT. Lite önskelistor och klappar som ska inhandlas. Ihopbunden med min Bind it all. Banden var några roliga band som jag köpte hos Engströms Artstudio på Symässan i Kista i november, banden liksom blir till spiraler av sig själva. Nice!

Comments 18,793 Comments »

Så här ser det ut hemma i mitt köksfönster. Hyacinten blommar för fullt och det är dags att köpa en till så att när denna blir för lång och ranglig så kan den bytas ut till en ny och fräsch. Den silverkrukan fick jag en julblomma i av min snällaste farbror förra året. Julstjärnorna tvingade jag David att köpa häromdagen. Den lilla tomten som hänger på kanten fick jag i en julblomma från svägerskan på förra årets glöggträff. Den som nu är tradition och detta året var andra året som min mamma, Davids mamma, Davids systrar med familj och min bror med familj var bjudna på glöggfika. Det blev en hel del bortfall detta år, vattkoppor och magsjuka gjorde att vi gick från 10 vuxna och 7 barn till 7 vuxna och 4 barn. Supertrevligt och det känns som om julen startar på allvar nu.

Så här ser hela fönstret ut. Känner att jag gillar denna julgardin bättre än förra året.

Försökte hitta en bild på förra årets julfönster men jag måste ha inbillat mig att jag bloggat om det, för jag hittar inget om det. Jaja, det var en grön gardin men stjärnor på, från Panduro. Detta år kommer gardinen från Åhlens, det är en kappa men jag kör den på längden i stället.

Comments 32 Comments »

Perfekt i tajming tills på söndag då familjen kommer över på glögg och fika. Lukten av hyacint ger mig såna julkänslor, ska köpa några till så de blommar lite pö om pö hela december. Pimpade till krukan lite med lite juldekorationer från en blomma jag fick av svägerskan förra året. Mmmm… jul…

Allt som saknas nu är snö…

Comments 29 Comments »