Archive for May, 2008

Jag har precis sett dokumentären om Fritzl. Helt galet att något sådant kan hända. Dokumentären gav väl inte så mycket mer info än vad tidningar och internet gett men man fick en bättre bild av hur hålan de bott i sett ut. Det var ju de bilderna de visade om och om igen…

Ett jobb jag inte vill ha. Fritzls försvarsadvokat. Visst att vara advokat är väl kanske som ett kall av något slag men hur kan denna människa sova om nätterna? Blir man som tilldelad ett sådant här fall och får inte tacka nej? Eller får han en massa pengar av Fritzl? Hur som helst så måste folk titta snett på honom, det skulle nog jag göra om han gick förbi mig på stan.

Comments 8 Comments »

Förra veckan scrappade jag lite men sen dess har lusten varit som bortblåst. Men dessa två blev klara plus en till som det saknas journaling på så den spar jag lite på. Den översta är med alla som var med på vårt bröllop, det är mest svårscrappade bilder kvar från bröllopet med de kommer pö om pö. Den gjorde jag efter en skiss som jag hittade på Veckans skiss, vecka 17. På Energi LOn så använde jag mina torrchalks! Stämplade några av Gel-a-tins Wild things med embossdynan och drog lätt med blå chalk över, blev snyggt, det är det under texten. Den LOn var mest en komma in i tänket LO, kändes bara att jag ville göra något enkelt. Tonvis med dekorationer som alltid.

På Litet LOn så har jag inte använt någon slags fluid chalk runt alla bitar, inte likt mig. Tycker det ser tomt ut… Men jag såg det som en utmaning i sig att inte använda det.

Comments 6 Comments »

Usch och fy för att behöva landa på någon av dessa landningsbanor, jag vill inte ens flyga till någon av dem…

http://www.travelandleisure.com/slideshows/the-worlds-scariest-runways

Nummer två ser ju helt absurd ut. För att inte tala om femman.

Comments 6 Comments »

Igår tog jag och maken båten från Stadshuskajen ut till Drottningholm, picknicken var packad och solen sken. En härlig båttur och sen en timmes relax på en filt i parken. Vi kom på en sak vi har gemensamt, vi och Kungen. Båda hör vi bruset från en hårt trafikerad väg när vi öppnar sovrumsfönstret. Jag från E4an och han från Drottningsholmsvägen… Jag känner din smärta, Kungen.

När vi klev av båten vid kajen nedanför Drottningholms slott så sa David att när vi köper sommarstuga så vill han inte att det varje dag ska komma båtar och bussar flera gånger i timmen, fyllda till sprickningsgränsen med turister och andra nyfikna för att titta på vår sommarstuga. Visst, några kära vänner eller släkt på middag en kväll varannan vecka, okej, men inte mer. Vi gillar vår privacy.

När vi kom upp på slottsbacken så stod där en hop med människor vid en av entréerna till slottet. Finklädda och tjusiga. Vid dörren så stod det ett brudpar, så vackra på deras stora dag. Kamerorna blixtrade och leenderna haglade. Och utanför denna hop med släkt och vänner till brudparet så stod 10-20 japaner, kineser och andra turister och filmande och tog kort… Vi blev väldigt glada att det inte stått några såna och tagit kort på oss när vi just gift oss där på trappan i sekelskiftesvillan förra sommaren. Lyckliga vi.

Annars var dagen härlig, på vägen hem gjorde David bland det smartaste han nånsin gjort ;) och vi hamnade först i kön till att kliva på båten och fick därmed de bästa platserna. Tack älskling. När vi började känna igen öarna på slutet av hemfärden så kom jag på en biljant idé och vi snabbade oss och hoppade av vid bryggan på Långholmen och hemvägen blev mycket trevligare.

Kvällen tillbringades på soffan framför en film och sen lite melodifestival för att vi inte orkade kravla oss ur soffan. Att Spanien fick fler poäng än Sverige visar ju bara vart denna tävling är på väg. Kollade på några av de sista bidragen och när jag såg att 43 länder skulle ge sina röster så gick jag till datorn… Hela tävlingen är urtråkig, håller på en tre evigheter i Svergie och nu är tom finalen så stor att den inte kan sändas på en kväll utan måste delas upp i semifinaler. Det enda som är roligt med denna tväling är när bidragen sjungs på landets egna språk. Då finns det en chans att jag tittar. Men annars icke.

Comments 5 Comments »

Jag har precis skött månadens räkningar då den lotten faller på mig i vår familj. Gör mig ingenting, tycker faktiskt om det på ett sifferaktigt sätt. Lite är det kanske kontrollfreaket i mig som gillar det också. Men så kom jag på att jag fått ett papper från Nordea häromdagen där det i sammandrag stod att jag håller på att bli gammal och att deras förmåner för unga inte kommer gälla när jag fyller 29… Tack för den, Nordea! Så jag ringde upp dem och frågade lite om mina konton och hur jag kunde lägga om dem… Typ 20 minuter senare så har 2 konton försvunnit, lagts ihop i ett nytt konto med högre ränta, sparpengarna har lagt på en fond och automatiska överföringar har flyttats hej vilt. :) Men han jag talade med var trevlig. Så nu ska jag vänta en dag och kika in på sidan igen, för att se hur allting blev… kände knappt igen mina pengar i deras nya konton.  Men det känns bra så här i efterhand, som om jag gjort något som annars skulle ha skjutits upp i veckor, månader…

Comments 7 Comments »

Nu så här i efterhand så tycker jag det är tur jag inte föll för impulsen att köpa QKs nya Chopsticks, den börjar dyka upp på LOs nu och jag gillar den inte så himla mycket. Vad ska jag nu köpa i stället för ca 800:-?

Comments 122 Comments »

Idag fick jag ett tjockt kuvert från QKs suveräna customer service. Min fyra. Så nu har jag ett komplett Diesel. Har scrappat tre sidor då jag använt det och det är så snyggt. Någon som vet något typsnitt som är likadant?

Comments 629 Comments »

Den som tycker det är lite för mycket pill med att göra minialbum, kolla in denna sida. Allt du behöver göra är att ladda upp bilderna, skriva ut, klipppa ett jack och limma ihop. Easypeasy.

bighugelabs.com

Comments 537 Comments »

Tänkte jag skulle visa hur det är att jobba skift. En kollega fyller år i september och ska ha fest, maskerad med ett superkul tema och till det kommer det behövas sys en klänning. Kollegan Malin är också bjuden och igår när vi jobbade ihop kom vi på att vi behöver handla skor till denna fest, typ pumps. Ingen av oss har nånsin gått i skor med högre klackar än 0,5 cm och då är det ju ett ganska lång steg till pumps. Vi sa att vi kanske kunde ge oss ut på stan och handla skor tillsammans. Gick fram till schemat och började spana efter lämpligt datum. I morgon? sa jag men då var Malin upptagen. Helst efter att vi fått lön, tyckte Malin som har haft på sig spenderbyxorna denna månad… Och då ser det sen ut så här.

 • 26maj LÖN, Elin upptagen och Malin jobbar natt
 • 27maj Elin jobbar dag och Malin natt. OBS här ses vi en halvtimme mellan 06:30 och 07:00.
 • 28 maj Elin jobbar dag och Malin natt
 • 29 maj Elin jobbar dag
 • 30 maj båda lediga men Elin upptagen
 • 31 maj Malin jobbar och Elin upptagen
 • 1 juni Elin jobbar och Malin jobbar. OBS Här ses vi två timmar på eftermiddagen.
 • 2 juni Elin jobbar
 • 3 juni Malin jobbar dag och Elin natt
 • 4 juni Malin jobbar dag och Elin natt
 • 5 juni Malin jobbar dag
 • 6 juni Hela Sverige lediga för att fira nationaldagen, hur mycket folk kommer det inte vara inne i stan och hur tycker vi om det? Illa.
 • 7 juni Elin jobbar
 • 8 juni Elin jobbar
 • 9 juni Malin jobbar
 • 10 juni Malin jobbar
 • 11 juni Elin och Malin jobbar dag IHOP. Nice!
 • 12 juni Elin jobbar
 • 13 juniElin jobbar
 • 14 juni Malin jobbar
 • 15 juni Malin jobbar
 • 16 juni Elin jobbar dag och Malin natt
 • 17 juni Elin jobbar dag och Malin natt
 • 18 juni Elin jobbar dag och Malin natt
 • 19 juni Malin går av natten och är som en zombi
 • 20 juni Midsommarafton, en dag att umgås med familj och inte för att handla skor…
 • 21 juni Elin jobbar
 • 22 juni Elin jobbar
 • 23 juni Malin jobbar dag och Elin natt
 • 24 juni Malin jobbar dag och Elin natt
 • 25 juni Malin jobbar dag och Elin är en zombi
 • 26 juni BÅDA LEDIGA!!!!!

Observera att vi har alltså hunnit få lön EN GÅNG TILL den dagen då vi kan gå för att spana efter skor tillsammans. Så är det att jobba skift. På en månad så byter vi av varandra 2 gånger och jobbar ihop en dag. Usch varför gjorde jag den här listan? Det här suger.

Comments 30 Comments »

Si sär, om två timmar och 40 minuter så har jag varit vaken i 24 timmar. Men nu håller jag på att falla av stolen av trötthet. Kommer somna som en stock. Men kvällen har varit rolig, det är så skönt att träffa kompisar som man känner utan och innan. 7 timmar svischade förbi och mätt och belåten är jag. Hemskjutsad av snälla L som ändå skulle förbi på väg hem till Södertälje. Vilken tur och vilken lyx. Tack!

Nu väntar en snabbdusch och sen sängen. Härligt med lite sovmorgon.

Comments 30 Comments »