Archive for April, 2008

Vi har haft en stegtävling på jobbet, hela avdelningen tvingades vara med. Dagen innan vi fick reda på att vi skulle vara med så var jag hos en annan avdelning och såg att tävlingen skulle starta och de var alla tvångsinskrivna på tävlingen. Min första tanke var fy fan vad skönt att inte vi är med. Men tji fick jag då jag kom till jobbet dagen efter. Så sen den 7 april har jag gått 232 161 steg. På 24 dagar. Ger 10367 steg per dag. Jag är nöjd. Det är helt OK. Jag har varit nöjd då jag kommit över 7000, jag har jobbat 3 nätter då man knappt går nånting alls.

Men här kommer själva grejen. Han som ser ut att vinna (man har fortfarande några dagr på sig att registrera steg även om tävlingen är slut) han har gått 784 938 steg. Det är 32706 steg om dagen. Det är helt stört. Om jag så skulle gå dag och natt i 24 dygn så skulle inte jag komma upp i den summan. Vad är det för en människa?

Comments 30 Comments »

Då har jag åkt på en utmaning av Malin igen.

Till utmaningen, den här gången Elin, ska du använda dig av ett fotografi på någonting som betyder mycket för dig, det ska alltså vara en sak, inte en person eller ett djur eller liknande. Och i din LO ska du använda dig av tre olika färger på papper, mönstrat eller inte, det väljer du själv. Stämplar av något slag ska användas tre gånger! Lika eller olika, bestäm själv! Ett hjärta av någon form måste finnas med.

Alright, då ska jag klura på denna och se vad jag hittar på… Har ingen bild på någon SAK som betyder mycket för mig… får spåna på det.

Comments 709 Comments »

Vaknar klockan 05.00 av en dröm där jag kommer försent till jobbet. Jobbigt för en sån tidspedant som jag. Drömmer sen den drömmen tills mobilen ringer klockan 06:00. Till jobbet som startar 08:00. En trälig dag där jag får ett vidrigt svar på en fråga jag ställt till en på en annan avdelning. Kämpar mig igenom mina tio timmar och strax innan jag ska gå hem så blir det ett stort fel på talkommunikationen på hela terminal 4. Timmisen som jobbar kväll har inte fått lära sig hur man fixar det. En timme senare sätter jag mig på Arlanda Express hem. Gick hemifrån tjugo i sju och kommer hem åtta. Klckan kvart i nio är middagen klar. Nu, när klockan strax är 22 så är jag redo för sängen.

Denna dag vill jag inte göra om. Urk.

Kika här. Uppdaterar söndagar tror jag. Folk skickar in hemmagjorda vykort där de skriver ner sina hemligheter och här på denna sida läggs de upp. Både skojigt och hemsk.

Comments 89 Comments »

Igår jobbade jag kväll och när jag var på väg hem vid midnatt så fick jag ett sms där det stod att en överraskning väntade på nattduksbordet. Oh denna nyfikenhet!!! Väl hemma så var nattduksbordet första anhalt och där fanns detta kortet. Åh vilken talang som kortmakare! Det används alldeles för lite gummiband i kartmakeriet nu för tiden. :) Han sa att han hade tänkt ta lite floss men visste inte vad han fick röra och inte röra så han tog några små spillbitar som låg på bordet. Gulligt. Spana in hjärtat, klippt på fri hand och allt. För att inte tala om det tjusiga rimmet! Puss på dig snygging, jag ska krossa dig i bowling! ;)

Comments 8 Comments »

För 15 år sedan (1993):
Gick i högstadiet i Alunda, fick en bästa kompis som jag umgicks med jämt.

För 10 år sedan (1998):
Gick jag sista året på naturvetenskapliga programmet i Gimo Bruksgymnasium. Sökte in till Kemistlinjen på Uppsala universitet och kom in.

För 5 år sedan (2003):
Var jag arbetslös eller snarare arbetsfri. Levde på mina pengar från Irland, bodde hos mamma. Lite senare i juni fick jag jobb på LFV, Arlanda där jag fortfarande jobbar.

För 3 år sedan (2005):
Var jag nyinflyttad stockholmsbo, lärde mig om man skulle sitta långt fram eller långt bak i tunnelbanevagnen beroende på vilken uppgång man skulle till på mina vanligaste stationer.

För 1 år sedan (2007):
Firade jag och David tre år tillsammans, ett år som förlovade och hittade huset vi ville gifta oss i.

För 3 månader sedan (januari):
Var jag allmänt nere och trodde aldrig våren skulle komma. Insåg att jag blir något deprimerad av vintersäsongen…

Igår (23 april 2008):
Vaknade jag alldeles för tidigt klockan 14, pratade med mamma i telefon i en timme, spelade Nintendo, lagade middag (! – helt otroligt för att vara jag, det är oftast David som gör den annars) Jobbar natt igen.

Idag (24 april 2008):
Sover jag tills jag vaknar, förhoppningsvis efter 15.00. Slösurfar runt tills jag är less, spelar mer Nintendo, går till jobbet och löser av Malin, yeah! Om jag har tur så stannar hon extra länge, hon har ju 8 minuter med bilen hem, då kan man lätt göra så. Väntar jag extra länge då jag jobbar kväll så kommer jag typ inte hem alls.

I morgon (25 april 2008):
Går jag hem från jobbet klockan 07:00, hemma 08:00, sover i 4 timmar för att sen åka tillbaka till jobbet och fira av en kollega som slutar och börjar på nytt jobb. (jäkla svikare… :) ) åker hem och firar att David och jag varit tillsammans i 4 år med att äta på libanesiskt restaurang. Somnar ovaggad innan 21.

Om 1 år (april 2009):
Lika lycklig som nu, jobbar förhoppningsvis med något annat, några kilon lättare.

Comments 331 Comments »

Om det nu finns någon där ute som har alldeles för mycket fritid och känner att den behöver något att göra så kan man ägna dagarna åt att leta sig runt jorden på Google maps och försöka hitta byggnader som ser ut som bokstäver! Kika på geogreeting.com för att skapa ditt eget meddelande.
Så här tjusigt kan det bli. Men jag vill att någon ska hitta åäö…

Comments 29 Comments »

Så här blev min egen tolkning till Malins utmaning.


0 – knappar; ingen knapp att skåda
8 – valfria dekorationer; A:et för Appelgren, 2 runda gem och lite floss, rickrackbandet, runda blomliknande saken med hjärtat i och sist 2 fotohörn.
0 – rubons; inga (olikt mig, använder gärna rubons)
4 – olika mönsterpapper; 4 olika papper ut Basic grays serie archaic, snygga och så enkelt när det är matchat och klart
2 – foton; check
1 – cirkel av något slag; coulzzemallen fick komma till användning

Gillar den. Svårt med vad som räknas som dekorationer så Malin, den regeln går att tumma lite på. :)

Comments 81 Comments »

Här kommer en försenad utmaning till Malin. Jag har insprirerats av How much is to much bloggen där det ofta leks med siffror. Så dagen till ära så leker vi med dagens datum!

0 – knappar
8 – valfria dekorationer
0 – rubons
4 – olika mönsterpapper
2 – foton
1 – cirkel av något slag

Hur har jag kommit fram till dessa kriterier? Jo,jag har tittat på dina LOs och tagit saker du inte brukar använda och bort med saker som du brukar använda! Elakt va?! I sann Elin-anda. :) So, knock yourself out! Jag ska försöka mig på en i morgon om det inte är för fint väder. Gäller att passa på att vara ute innan jobbnätterna för då ser man inte mycket solsken inte.

Någon annan som känner inspirationen flöda, varsågod och skapa.

Tudilu

Comments 9 Comments »

Jag och min scrappande kollega Malin har gått omkring ett tag nu och klagat på att vi inte haft någon inspiration till att scrappa men så en dag för ett tag sen så fick jag ett sms där det undrades om jag ville vara med på ett utmaningsrace tillsammans med henne. Nice! Said and done så fanns ett par dagar senare en LO på hennes blogg men min den har ruvats på rejält länge men idag fanns äntligen tiden och ett kreativt kaos rådde ett tag på mitt skrivbord.

Utmaningen handlade om att scrappa något med temat “5 saker jag är om 10 år”. Här är min LO. David saknade lite mer text och förklaringar till vad saker och ting handlar om, inte bara på denna LO utan på de flesta på sistone och det kan nog stämma. Bättre journaling, helt enkel.


Blomman är väldigt inte-Elin men känns rätt ok där ändå. Tycker ni som jag att den där rutan med undertiteln borde sitta högre upp så sitter den där den sitter för att följa en fluid chalk fläck… klant-Elin. Nu ska jag hitta på något att utmana Malin med….. hmmm… Klurar vidare. Denna LO är gjord efter en skiss som jag hittade på Veckans skiss vecka 15. Gillar skisser massor, ska göra mer sånt och mer liftar.

LOn är fotad av maken på balkongen och det är absolut att föredra framför att scanna, enda knuxet är att man måste vänta på dagsljus. Men att öva på tålamodet är kanske inte en sån dum idé.

Jobbar så himla skumt denna vecka, varannan dag. Jobb måndag, onsdag, fredag och söndag…. Känns som om jag inte kommer få till någon vila alls. Jaja, lite är det självförvållat då jag bytte lördagen med en kollega. Jag var tvungen att vara ledig för då ska jag på dop.

Över och ut.

Comments 11 Comments »

Jag är så himla trött. De senaste dagarna kommer jag ihåg som i ett töcken. Gått upp, gått till jobbet, jobbat, gått hem, gått och lagt mig. Och det känns som om jag har ont innanför ögonen. Som om jag skulle behöva gråta i en kvart och sen skulle det vara bra.

Men idag är slutet på denna jobbomgång, 10 timmar och 40 minuters arbetsdag är slut och jag är äntligen hemma. I morgon åker jag på kryssning med några kollegor, ser fram emot det även om en av tjejerna saknas… 4 P-pinglor blev 3.

Nu ska tröttheten bort och våren ska komma till Stockholm igen efter det lilla bakslaget tidigare i veckan med äckelsnö…

Det här var vad jag ägnade måndagen åt. 3 veckor gamla. Det är som att något inom mig smälter…
Och nej, det är fortfarande inte aktuellt med barn. :) Men de är så himla söta. 8 valpar, 2 taxliknande som den till vänster och 6 dansk-svensk gårdshundsliknande som den till höger. Smset jag fick från David då jag var på väg ut till pappa lät så här typ “ha det så himla bra. Köp ingen hundvalp. Kram” Han är rolig han. Nu var de på väg att bli lite busiga *läs de orkade lyfta magen från golvet :) * så jag vill dit om typ två veckor igen och gosa.

Emmas Tara. Vilken liten gobit.

Comments 34 Comments »