Archive for the “hemma hos mig” Category

Idag såg jag en och en halv miljon kronor komma och gå på ett av mina konton. Vår hyresrätt har blivit bostadsrätt. Känns helt OK, vi är lite lugnare nu än vi var för ett halvår sen när det ombildades. Skönt att vi väntade tycker vi båda men nu känns det bra att det är färdigt, att vi inte behöver vela fram och tillbaka som vi gjort sen det kom på tal.

För den nyfikna så ser det ut så här hemma hos oss. Fast vardagsrummet har vi målat vitt, de där bruna väggarna var för deprimerande.

Vi har dock forfarande lika lite på väggarna tyvärr. Nej, förresten, det sitter en tavla, som Davids farfar gjort av naturmaterial, på väggen ovanför matbordet i vardagsrummet. De där betongväggarna är inte att leka med. Varje gång vi behöver göra hål i dem så blir David så arg att jag måste gå ut. Hur många gånger kan man träffa rakt på ett armeringsjärn? Typ nästan alla gånger vi borrar….

Comments 184 Comments »

Blev utmanad av Jessica. Hittade den i någon annans blogg för ett tag sen och försökte mig på den men det var svårt, hon som jag såg den hos namn började också på E så jag blev helt ställd och kom inte på något annat än det som hon hade skrivit. Nu försöker jag igen.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Elin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Ense
3. Flicknamn: Ester
4. Pojknamn: Emil
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Eldröd
7. Klädesplagg: Espradillos
8. Mat: Enshiladas
9. Sak i badrummet: Elektrisk tandborste
10. Plats/stad: Enköping
11. En orsak att vara sen: Elavbrott och du sitter på tunnelbanan
12. Något man skriker: Elaking!
13. Film: En förlorad värld
14. Något man dricker: Espresso
15. Band: Electric Banana Band
16. Djur: Emu
17. Gatunamn: Erstagatan
18. Bil: Elbil
19. Sång: Easy way to cry

Jag var tvungen att fuska lite…. gatunamnet, sången och klädesplagget… som om jag skulle veta vad espradillos var… Google är din bästa vän.

Comments 27 Comments »

Bland alla saker jag tog med mig hem från vinden, där mitt liv innan jag träffade David låg nerpackat i banankartonger, hittade jag dessa. Min mamma ville att jag skulle samla på salt och pepparkar när jag var liten…. så jag hann få ett gäng innan jag kunde stoppa det hela… Någon som vill ha ett par pippande grisar som salt och pepparkar så är det bara att säga till.

Den lilla saken längst till vänster har jag själv gjort på porslinsmålningen i mellanstadiet… Det ska föreställa ett ägg med sprucket skal. EA -91 stod det under. 11 år gammal.

Comments 2,516 Comments »

Idag hade jag en date med mamma inne i stan. Så här spännande såg det ut när jag kom utanför dörren. Man kan bli deprimerad för mindre.

Utanför huset.

Vägen ner mot Liljeholmens tunnelbanestation. Och nej, den är inte i svartvitt, den är i färg.

Comments 31 Comments »

I slutet av november så fick vi lite snö, eller ganska mycket egentligen, någon sa att det kom lika mycket snö under den helgen som det gjorde under hela vintersäsongen förra året. Och jag saknar den så, tycker det är svårt att få den äkta julkänslan utan snön. Det var riktigt mycket också, så att det blev 50cm höga kanter när de plogade gångvägarna på Arlanda. Vår balkong blev så mycket finare. Efter fotot är taget så har de två krukorna fått varsin växt också, en en och en murgröna.

Comments 114 Comments »

Så här ser det ut hemma i mitt köksfönster. Hyacinten blommar för fullt och det är dags att köpa en till så att när denna blir för lång och ranglig så kan den bytas ut till en ny och fräsch. Den silverkrukan fick jag en julblomma i av min snällaste farbror förra året. Julstjärnorna tvingade jag David att köpa häromdagen. Den lilla tomten som hänger på kanten fick jag i en julblomma från svägerskan på förra årets glöggträff. Den som nu är tradition och detta året var andra året som min mamma, Davids mamma, Davids systrar med familj och min bror med familj var bjudna på glöggfika. Det blev en hel del bortfall detta år, vattkoppor och magsjuka gjorde att vi gick från 10 vuxna och 7 barn till 7 vuxna och 4 barn. Supertrevligt och det känns som om julen startar på allvar nu.

Så här ser hela fönstret ut. Känner att jag gillar denna julgardin bättre än förra året.

Försökte hitta en bild på förra årets julfönster men jag måste ha inbillat mig att jag bloggat om det, för jag hittar inget om det. Jaja, det var en grön gardin men stjärnor på, från Panduro. Detta år kommer gardinen från Åhlens, det är en kappa men jag kör den på längden i stället.

Comments 32 Comments »

Mitt bidrag till Scrapopol, bling och glitter. Jag som precis avstyrt att få den kategorin på Stämpelstafetten… jaja, bara att leta upp lite glitter och bling… det fanns långt in i gömmorna men jag fick leta länge.

Och så här såg Stockholm ut när jag var ut på balkongen för att fotografera kortet… Inte så upphetsade.

Comments 32 Comments »

Jag behöver komma på lite förvaringslösningar…. Men jag har ingen aning om hur jag ska göra.

Några tips någon?

Comments 652 Comments »

Ja inte riktigt ännu… men om några veckor så bjuds det på kräftor i mammas stuga och bjudna är några tjejer från jobbet. Närmre bestämt 3 tjejer. Då kan man ju kanske tycka att placeringskort är onödiga men icke när man kan få till dem så här snyggt. Helt liftade från en bild i senaste numret av Scrapbooking mm.

I bakgrunden ser ni ett höganäskrus inköpt på semestern, hittade den i Höganäs fabriksbutik. Där stod den på en hylla i andrahandssorteringen och vi tyckte synd om den. Bara för att den fått fel färg… jag tycker färgen är snyggare än färgen den egentligen skulle ha fått :) Ännu längre bak i bilden så ser ni våra nya vardagsrumsväggar, vita och fina. Det blev ett tolvtimmarspass i söndags. Startade klockan 10 och var färdiga klockan 22. Trötta som få, och galet varmt hade det varit hela dagen, var vi sen tvungna att åka till Bromma för att lämna tillbaka svärmors bil. Vi kunde knappt gå. David fick sjukt ont i ryggen. Jag har sån träningsvärk i benen och fingrarna att jag håller på bli galen. Tisdagkväll och jag kan fortfarande inte gå utan att det gör ont. Säger det något om min allmänkondition tror ni?

Comments 29 Comments »

Den 9e maj skrev jag en to-do-list och jag har kommit en bit på väg. :) Möblerna är inoljade och blev skitsnygga. Idag kände jag en liten pust av energi och snabbt slet jag åt mig en trasa, skål med vatten, fönsterputs och fönsterskrapan. En kvart senare så kunde man återigen se ut. Fönstrena blir så galet skitiga av Essingeleden, där det varje vardag passerar cirka 165000 bilar enligt Vägverket. Leden är visst byggt för 80000 bilar per dag…

Allt som saknas nu på balkongen är lite blommor, det ska jag försöka ta tag i snart.

Comments 78 Comments »