Archive for November, 2008

Här är mina bidrag till årets Stämpelstafett, en tävling inne på Stämpelsnack. En rolig lagtävling som har pågått hela november.

Utmaning 2 – Min uppgift var att skapa ett kort i grönt.

****************************************************************************

Utmaning 3 – Att använda sig av olika dekorationer, jag fick gem. Denna gillar jag. Stämpeln är bland mina favoriter, så enkel att färglägga och få snygg.

****************************************************************************

Utmaning 4 – skapa ett kort efter en skiss, som alltid har jag lite svårt för skisser… jag känner alltid att jag behöver följa dem slaviskt men det behöver man ju inte… En ny stämpel som jag köpte på Symässan.

****************************************************************************

Utmaning 5 – att använda sig av ett specifikt antal stämpelmotiv, jag fick en stämpel. Denna kom jag till final med och senare VANN JAG!!! Känns helt otroligt. Trodde aldrig att jag skulle kunna vinna någon av utmaningarna i denna tävling.

****************************************************************************

Utmaning 6 – att skapa ett julkort i de klassiska färgerna grönt och rött. Mina favoritstämplar igen, de tre kommer i ett kit tillsammans med stämpeln i utmaning 3. Även denna kom jag till final med och senare VANN JAG IGEN! Kändes ännu konstigare. :)

****************************************************************************

Utmaning 7 – att använda sig av olika former, jag fick fyrkant. Här hade vårt lag en rackarns otur. Vi skickade in våra bidrag 4 timmar innan deadline men när bidragen sen dyker upp för omröstning så finns inte våra bidrag med… Tävlingledningen hade inte fått vårt mail förrän på morgonen efteråt, fastän kopiorna jag skickat till mina lagkamrater hade dykt upp några minuter efter att jag skickat dem kvällen innan. Så vi blev diskade och tappade en massa poäng. Trist men regler är regler. Känns bara lite surt när kopiorna kom fram i tid men inte mailet till tävlingsledningen. När de väl fick mailet dagen innan stod det att det hade kommit fram kvällen innan. Datorer….

****************************************************************************

Utmaning 8 – att göra en egen julgransdekoration plus att man fick olika tekniker man skulle ha med, jag hade rivna papperskanter. Jag hade först gjort en annan sak att lämna in men på kvällen ändrade jag mig och gjorde denna strut. Tur var väl det för med denna kom jag till final men det räckte inte till att vinna. Kul ändå med tre finalbidrag och två vinster.

****************************************************************************

Utmaning 9 – olika stilar, jag fick clean & simple. Ett enkelt kort där jag plockat upp färg med en svamp från en dyna och duttat dit (det gröna) och sen stämplat en enkel blomma ovanpå. Tycker själva att Grattis kom till för långt ner men det är ju lite svårt att ändra på i efterhand så det fick vara.

****************************************************************************

Utmaning 10 – receptkort med jul och vintertema

Comments 31 Comments »

Har hört lite klagomål över att jag inte uppdaterat… :)

Dels så strulade det med att ladda upp bilder på sidan och jag visste inte vad det var för fel men idag med hjälp av Mysmasken så fixade det till sig. En uppdatering av Plashplayer hade gjorts tidigare och inte visste jag att den inte var kompatibel med Wordpress… men nu har jag gått tillbaka till någon tidigare version av Flash och då funkar det galant. Dels så var frånvarandet från bloggen pga att jag varit så himla trött, långa och många dagar på jobbet och dagjobb alldeles för snart efter nattjobb. Sånt drar energin ur mig.

Hm, kanske ska ge mig själv en utmaning under december månad? Att uppdatera varje dag? Vi får se.

Comments 29 Comments »

Jag har inga stämplar från Inkido men jag har nyligen insett att det är något som saknas i min stämpellåda. FRÅN OSS,  JÄRNEK och en helt mängd andra snygga julstämplar har jag nu hittat.

Just nu ges det bort lite blogg candy från Inkido, besök deras blogg och lämna en kommentar.

Comments 32 Comments »

Det har gått bra i dessa fem år som jag jobbat på LFV. Enklast var det första året, jag vände dygnet flera gånger i veckan, man hade som timmis inte så många val. Men nu senaste året är det så jobbigt. Dagen innan jag ska till jobbet så mår jag dåligt, jag förtränger att jag ska dit så jag klarar av att göra något vettigt på dagen. Sen när man väl är på väg så känns det OK men det är att lämna lägenheten som är jobbigast. Att sova på dagarna har också blivit svårare. Tidigare kunde jag lätt sova tills fyra fem på eftermiddag och få 8 timmars sömn men i tisdags när jag skulle sova mellan två nattpass så vaknade jag halv elva, efter endast 3½timmes sömn och jag kunde bara inte somna om. Natten som var var en av mina jobbigaste nätter. Inte hjälpte det att jag for omkull nere på långtidsparkeringen heller, det var glashalt. Hade inte en chans, slog mig på armen och ryggen och handen for rätt ner i asfalten… aj aj aj…

Men vad vill jag jobba med i stället? Jag har ingen aning. Men jag vet att nätterna klarar jag inte av så länge till.

Comments 42 Comments »

i år känner jag verkligen att jag längtar efter julen. Att jag vill att december ska vara i två månader i stället för en. Har jobbat natt natten som var och behöver alltid gå ut och göra något efter att jag sovit i några timmar, så David och jag tog bussen till våra gamla hemkvarter, rint Fridhemsplan. Åt lunch på Hot Wok, mmmm…. Sen in på ÖB, PrisExtra, Granit, Indiska, Oil & Vinegar (älskar denna butik, nu hade de tagit fram några slags chokladfonduegrytor, jag vill ha, har aldrig ätit fondue på något vis men jag kan tänka mig att varianten med chokladdoppade saker passar mig bäst, eller ostdoppade…) På Granit hittade vi en ljusslinga till balkongräcket. ÅH så mysigt det blev. Bredvid balkongdörren finns en strömbrytare, alltså inne i lägenheten, så vi behöver inte ens gå ut i kylan för att tända och släcka den. Mmmyyyssss. Försökte ta ett kort men det funkar inte alls att få med mysigheten, så ni får tro mina ord.

Comments 28 Comments »

 

Har ni inte varit och kikat i Motivets inpirationsblog ännu så gör det NU! Där finns fina kort av de nya designteammedlemmarna och instruktionsvideor som visar fördelar och nackdelar med Promarkerpennor vs. Tombowpennor.

Just nu pågår en blog candy utlottning och se vad du kan vinna!!!

Nu har ju jag två av stämplarna så jag hoppas nästan att någon annan vinner, men vinner jag så blir någon annan en lycklig RAK mottagare till stämpeln längst till höger och längst till vänster.

 

Comments 80 Comments »

I lördags så var jag och David bortbjudna på Halloweenfika hos min kompis Kristina. Hade köpt en liten påse med belgisk choklad, den var lite dekorerad för halloween men jag ville göra något mer. Hade sett en sån här påse i någons blogg, kommer inte ihåg vilken. Snygg var den iaf. :)

Comments 34 Comments »

Mitt bidrag till Scrapopol, bling och glitter. Jag som precis avstyrt att få den kategorin på Stämpelstafetten… jaja, bara att leta upp lite glitter och bling… det fanns långt in i gömmorna men jag fick leta länge.

Och så här såg Stockholm ut när jag var ut på balkongen för att fotografera kortet… Inte så upphetsade.

Comments 32 Comments »

Som jag fått av Mysmasken

Reglerna lyder:

  • Svara på alla frågor
  • Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
  • Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Vilken mat äter du ofta?
Vi äter ofta strips i ugn och stekt haluomi. Och jag undrar varför jag går upp i vikt? DOH! Annars fylld (majs, fetaost, soltorkade tomater) urgröpt squash i en ugnsform med sås gjord av mixad tomat på burk, banan och curry. Mmmm… åt det senast…. idag.

När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?
Jag hjälper oftast till.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid datorn i vårt kontor.

Köper du ofta Triss?
Det händer nu och då. Oftast när vi är på semester, roligt att se hur många lotter till man kan vinna innan det tar slut.

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Jag gillar att semestra i Sverige. Eskilstuna i våras är en av favoriterna. Skåne i somras likaså.

Vilken TV-kanal tittar du på mest?
TIttar nästintill aldrig på TV. Sen har vi bara 1an, 2an och 4an här hemma. Men Bonde söker fru och Lets dance är på 4an så jag säger väl det då.

Utmanar…… ingen :)

Comments 8 Comments »

Vecka 3s utmaning i Scrapopol, att skapa utan blommor

Jag har lite dåligt med såna textstämplar, ska kika på det när jag är på mässan nästan helg.

Comments 42 Comments »