Archive for the “övrigt pyssel” Category

Idag är vi och firar Davids mamma. Hon får en fotobok med bilder från Kretaresan från oss allihopa. Den ska bli spännande att se. Sen får hon en heldag på Skansen med hela familjen, man ser alltid familjer som sitter där ett stort gäng och äter picknick och det ser så mysigt ut. Så det ska hon få. Jag gjorde ett litet presentkort för att visa presenten.

Den har några fler bilder från djur på Skansen som David tagit när vi var där någon gång. Den var roligt denna lilla die till QK, har redan använts till detta och en till hemlig grej. :)

Comments 51 Comments »

Det supersnygga albumet som jag gjorde till Kristina. Alla tjejerna som var med på hippan och även en tjej som inte kunde vara med, skickade in bilder och historier om Kristina till mig och jag satte ihop det till ett album. Var lite orolig först hur det skulle bli men sen när jag väl satt igång så gick allt bra.

Albumet är 8×8 inches och jag har bundit ihop den med min bind it all. Inuti finns 10 enkla LOs och 3 dubbla. Är som sagt otroligt nöjd.

Comments 107 Comments »

Fick lära mig detta kortspel av en kollega för ett år sen ungefär, så på sommaren skickade jag henne en sån här liten bok, så att man slipper säga till folk med kort närminne vad det är man samlar på varje omgång. Sen gjorde jag en till mig själv lite senare. I julas hjälpte jag kollegan göra två stycken som hon skulle ge bort i julklapp. Nu har jag gjort två stycken till kollegans mamma och pojkvän. :) De är lite pilliga att göra och nu vill jag inte göra någon mer på ett tag.

Comments 1,009 Comments »

En liten bok som jag klädde med julpapper och gjorde till en liten kom-ihåg-bok inför julen. Inuti finns tre flikar med FIXA, KLAPPAR och MAT. Lite önskelistor och klappar som ska inhandlas. Ihopbunden med min Bind it all. Banden var några roliga band som jag köpte hos Engströms Artstudio på Symässan i Kista i november, banden liksom blir till spiraler av sig själva. Nice!

Comments 18,793 Comments »

I lördags så var jag och David bortbjudna på Halloweenfika hos min kompis Kristina. Hade köpt en liten påse med belgisk choklad, den var lite dekorerad för halloween men jag ville göra något mer. Hade sett en sån här påse i någons blogg, kommer inte ihåg vilken. Snygg var den iaf. :)

Comments 34 Comments »

Så här såg torsdagen ut i bilder

Här är vi på väg genom Toronto, skyskrapor och CN tower (har varit världens högsta torn men är nu världens andra högsta… inte lika coolt :) )

Ena delen av QK avdelningen på Scrapbooking by design. De hade köpt 2 betala för 1. Köpte 2 lika dies, star icon, en till mig och en till Anna :)

Fanns galet mycket papper. Var det fem gränder in med 4-5m papper i varje?

På väg till nästa affär såg vi denna skylt. Varning för kanadagäss :)

Hälsosam nyttig mat från Pizza hut. Deg och ost. Mmmm… Åt bara ena halvan. Blev lite mycket.

Ett bra ställa att matcha papper med kort. Fanns en del nyanser att välja på bland bazzillerna. Detta är inne i Bizzy B’s.

En glad jag.

Lägg i en peng och ta en tidning.

Framför sista scrapbutiken, Scrapalicious. Nu börjar mättnaden kännas. Handlade inte så mycket här inne. Bara för 35dollar.

På motorvägen hem ser vi i lastbilen bredvid att det är någon som har råkat ut för en olycka. Hade inte velat sitta i bilen bredvid när det hände.

Hur schysst är inte detta? Ena filen på motorvägen var enkom för bussar och bilar med fler än en person i! Underbart! Susade förbi lite köer och njöt. Detta får vi införa i Sverige.

Japp, det var torsdagen det. Himla kul. Satt på kvällen och testade Stephs promarkers. hmm.. kan inte bestämma om det är min grej. Ska testa lite mer nu. Har stämplat upp fyra olika julstämplar som jag köpte på bizzy B’s. Så fina.

Comments 84 Comments »

Hittade en sida med instruktion till att vika små bokmärken som man liksom sätter över sidhörnet. Är alldeles för grått för att fotografera dem här och i morgon ger jag bort dem men det blir säkert flera. Gjorde dem väldigt enkla, typiskt mig. Jag använde en 4×4″ fyrkant av dubbelsidigt mönsterpapper, skrev ut HÄR VAR JAG med dymon på tre små remsor och klistrade dit, ritade en kant runt i olika mönster på de olika bokmärkena. slutprodukten blev ungefär stor som en QK die när den är färdig.

Här är länken.

Comments 57 Comments »

På maran häromhelgen så gjorde jag två LOs och startade en tredje som fortfarande ligger oklar på skrivbordet….

Här är den ena. Inscannad, jag tappar tålamodet så fort när jag scannar in dem… och förstå min frustration när jag precis är klar och inser att jag kapat den vita ramen högst upp… orkade inte göra om det så det fick bli så. Ni får tänka er att den vita ramen är runt hela LOn.

Sen var det den andra… som jag inte orkar scanna in utan den får ni en trist bild på som jag tagit… ser förtaskigt ut :)

På maran gjorde jag även en liten onödig men gullig pryl. En… ja… ett litet häfte att gömma ett post-it-note-block i. Den fick mamma sist jag träffade henne. Hon blev glad även om det första hon gjorde var att bända isär papprena så att halva blocket lossnade…. men jag gillar ju henne ändå :)

Japp. Det var allt. Idag har David tagit ledigt och vi ska till Centralbadet för att bada Kurbad. Åh vad skönt det ska bli. Jag har tvättat hela förmiddagen och ser fram emot en ledig dag med min man. Ikväll blir det mys och film.

Comments 32 Comments »

Ja inte riktigt ännu… men om några veckor så bjuds det på kräftor i mammas stuga och bjudna är några tjejer från jobbet. Närmre bestämt 3 tjejer. Då kan man ju kanske tycka att placeringskort är onödiga men icke när man kan få till dem så här snyggt. Helt liftade från en bild i senaste numret av Scrapbooking mm.

I bakgrunden ser ni ett höganäskrus inköpt på semestern, hittade den i Höganäs fabriksbutik. Där stod den på en hylla i andrahandssorteringen och vi tyckte synd om den. Bara för att den fått fel färg… jag tycker färgen är snyggare än färgen den egentligen skulle ha fått :) Ännu längre bak i bilden så ser ni våra nya vardagsrumsväggar, vita och fina. Det blev ett tolvtimmarspass i söndags. Startade klockan 10 och var färdiga klockan 22. Trötta som få, och galet varmt hade det varit hela dagen, var vi sen tvungna att åka till Bromma för att lämna tillbaka svärmors bil. Vi kunde knappt gå. David fick sjukt ont i ryggen. Jag har sån träningsvärk i benen och fingrarna att jag håller på bli galen. Tisdagkväll och jag kan fortfarande inte gå utan att det gör ont. Säger det något om min allmänkondition tror ni?

Comments 29 Comments »

För ett tag sen så hittade jag ett kort med en massa indexbilder från de bilder som David använde till den väggkalender han gav i julklapp till sin mamma, bilder på hennes barnbarn, Davids syskonbarn. Dessa små bilder kände jag för att göra något med men de är verkligen små. Gjorde två små album till svägerskorna att ha i handväskan, med bilder på deras barn. Albumena är 4×6cm så det finns ju inte så mycket plats för dekorationer, helt i min smak. :)

Rolig pryl den där Bind it all mackapären. Skickade albumena med posten och de uppskattades av mottagarna. Själv älskar jag att få brev som inte är räkningar. Jag menar, hur många brev med sån där ruta med plast för adressen har du fått som varit roliga? Inte många skulle jag tro.

Comments 104 Comments »