Archive for January, 2008

En ny pryl har fått flytta in i min scraphörna, en plastig ljusblå wellpapprullmojäng från Panduro. :) Att jag har klarat mig i dessa 28 år utan att ha en sådan det förstår jag inte. Barnsligt kul att veva igenom papper, många spillbitar har gått åt idag för att testköra den. :)

Comments 36 Comments »

De såg ut så här. Skickades i ett rött kuvert.

Edit: bytte ut bilderna mot några tagna i dagsljus, blev mycket bättre bilder då :)

Comments 448 Comments »

Här kommer några bilder från mitt hem.

Jag gillar denna växten. Den visar så tydligt när den tycker det gått för lång tid sen senaste vattningen :) Krullar ihop bladen av missnöje. Växter som pratar, passar mig precis. Den verkar trivas i köksfönstret också, har delat den i tre en gång och de två största kan jag nog dela igen nu snart på vårkanten.

Denna flaska med någon slags syrup i, var en chansning på hög nivå. Hon i affären sa att det var till att smaksätta kaffe med men det är ju superäckligt och dricks inte av varken maken eller mig. Men för 59:- så fick den följa med hem. Halva koppen chaite och halva koppen varm mjölk, en tesked syrup och lite socker. Åh, vad gott! Till och med David som inte gillar te tyckte det var drickbart. Så nu kan vi mysa med en kopp te tillsammans på kvällarna. Smakar som chaite man får ibland på caféer. Mums!

En total meningslös bild men den är iaf på våra sovrumsgardiner. Som jag gilllar skarpt. Det röda ger sovrummet det där lilla porriga :)

Här kommer ett ganska nytt inslag i lägenheten, en liten del av en tavla som Davids farfar gjort. Tror det var farfar, svårt att hålla reda på människor man varken sett i verkliga livet eller på kort. Den är annorlunda och mysig, tavlan. Ingen IKEA replika som halva Sverige har på väggen.

Sen hade jag ju faktiskt gjort något kreativt :) idag inhandlades några pennor, stompf och förtunning för att testa Gamsoltekniken. Gillar det! Mycket enklare att få fint och jämnt än distresserna, i alla fall för mig. Nu får jag väl utöka min stämpelsamling lite… mina 4 motivstämplar är inte mycket att hänga i granen. Och två av dem gillar jag inte ens.

Ett tiotal distressrefiller samt två stämplar kommer dyka upp på marknaden snart.

Comments 7 Comments »

Hos Tanja fann jag inspiration här och här till att försöka mig på ett nytt sätt att göra kort på. Tag fyra ark 12×12″ papper i valfria färger och gör 4 stycken kort. Jag gjorde 4 stycken 6×6″ kort och använde det som blev över till att dekorera korten. Tittade igenom mina basic QK dies och där fanns några som jag inte ens använt sen jag köpte dem…. Här kommer i alla fall mina 4 kort.

Denna gillar jag :) Fika, finns det något bättre?

Ett sånt där bra att ha kort.

Davids förslag till vem jag skulle skicka detta kort till, någon med mässlingen :) Ja, det eller vattkoppor eller något.

Här vid det sista kortet hade jag ledsnat och inpirationen trytit. Det blev inte så spännande. Sen när jag scannade in korten så orkade jag inte fixa till färgen heller, det som ser rött ut är mer orange…

Mysmasken! Hur går det med dina kort? Jag vet du hade mycket att göra denna veckan men inte hindrar det mig från att lägga lite extra press på dig :)

Comments 417 Comments »

Denna vecka var det något altrat som skulle göras till Kreativa rummets sida och mitt bidrag som ska ge inspiration är en monogrambokstav. Det var inte så pilligt som jag trodde, lim och gluedots användes flitigt. Känner kanske att jag är lite efter, det var ju ett tag sen dessa bokstäver var populära… Men snygg är den i alla fall, där den står på hyllan över scraphörnan. Så är du sugen på att altra något kika in i bloggen för inspiration.

Använde mig av ett paket från AdLibris som jag skar till 2 stora bokstäver av, gjorde sen en massa småbitar av kartongen, limmade ihop och gjorde till stora distanskuddar typ, 20 smålappar på varandra. Lim lim och åter lim. Klädde i papper och dekorerade sedan sparsamt i sann Elin-anda. :)

Comments 31 Comments »

Kikade runt lite bland gamla bilder efter att natten som var haft ett msn-samtal med Mysmasken om Kungsholmen och Rålambshovsparken och då fått lite längtan tillbaka till vår gamla lägenhet och Kungsholmen… Men inget kunde få mig att flytta tillbaka dit, 2 personer på 37 kvadratmeter… ohållbart.

Jag gillade dessa breda fönsterbänkar, eller vad man ska kalla dem, det gick att sitta där och filosofera.

David tyckte innergården var jättefin. Jag? Inte en enda växt, bara asfalt och kalt… men bilden får representera närheten till stan och att man kände sig som i en storstad fast det var ganska lugnt.

Sista året så öppnade HOT WOKs ägare en restaurang i vårt hus. Underbart! Nu slapp man gå en (!) gata upp för att handla maten på HOT WOK på Hantverkargatan :) Lat var jag redan då. Den heter Mamadou och rekommenderas starkt, de har den där snygga draken som syns på hemsidan även målad på väggen bakom disken. Snyggt. Ofta gick vi ner dit, beställe mat att ta med oss och gick ner till Rålis och åt. Jag minns en gång extra mycket, vi hade med oss en sån där picknickfilt och en extrafilt. Efter maten så la vi oss ner på gräsmattan under en lönn och låg och pratade, på den ena filten och under den andra. Jag tror tom att vi somnade. Härliga tider.

Bilderna är från då vi hängde på Björns bostadsbytare och Bytalya sidorna… tog sin lilla tid att hitta en lösning, vi var nära att hamna i Midsommarkransen men sen blev det Liljeholmen till slut.

Comments 31 Comments »

Jag ogillar att jobba alla sorters nätter men lördagsnätterna är jobbigare. Det känns verkligen att alla andra är lediga och bara myser. Svårt att gå hemifrån… Sen kommer du till tunnelbanan och där ser alla supersnygga ut, mycket klirr i påsen och alla är på väg på någon fest. Inte för att jag skulle på fest även om jag inte jobbade men de ser alla så glada ut. På söndagmorgonen är det lugnt på centralen när jag kliver av arlanda expressen och åter beger mig mot tunnelbanan. Då möts man av en strid ström superhurtiga människor med ryggsäcken packad och matsäcken är med. Långfärdsskridskoåkarna. Måste de se så hurtiga ut? Själv ser man ut som sju svåra år och man klarar knappt av att gå rakt. Irriterande.

Comments 8 Comments »

Mysmasken utmanade mig att skriva ner 7 sanningar om mig själv så här kommer de som jag kom på ikväll.

  1. Jag får ibland för mig att skriva dagbok. Det brukar hålla i sig ett tag sen ledsnar jag. David läste en av mina dagböcker för länge sen och hans kommentar var att det nästan bara stod om mat eller allmänt ätbara saker. Suck. Det är klart jag inte bara skriver om mat/ätbart… Men häromdagen då jag hittade ett anteckningsblock från min korta och intensiva karriär som au pair 1999, 2 veckor på Irland, så lät första raden typ så här “flygresan till Gatwick gick bra, god mat, yoghurt och mackor till frukost…” så jag tror det ligger lite sanning i att jag skriver om mat. För det följdes sen av en 2 veckors meny i stora drag…
  2. Var sjukt sugen på att baka något idag. Googlade på chokladmuffins och landade på denna sida. Jag sitter och dreglar och David kommer fram och säger “såna där sidor är som porr för dig” och det stämmer. Älskar receptsidor, gärna efterrätter såklart men även andra, önskar att jag kunde få lite av denna kärlek att liksom göra att jag gillar att laga mat men har inte lyckats ännu.
  3. Jag är orolig av mig. På ett dåligt sätt. Jag är orolig för allt nästan. Till och med när jag har bjudit min närmsta familj på fika så är jag det. Något som jag försöker jobba bort men det är enklare än det låter…
  4. Min kalender är min bibel. utan den är jag förlorad. Skriver i allt och ingenting i den. Mina jobbtider är så snurriga så utan kalendern skulle jag inte ha en susning om när jag jobbar. Idag är en bra dag, vi har fått vårt schema för 8 veckor och jag kan sitta och skriva i kalendern hur jag ska jobba mellan v12-18. I love it!
  5. Listor. Jag har listor för allt. Gillar så att få bocka av saker då de är gjorda. Skulle en gång på cykelsemester med tjejkompisarna runt Gotland, åh vad jag önskar jag hade kvar den packningslistan. Den var listornas Lista. Olika symboler för om plagget skulle i höger eller vänster pakethållarväska, eller i ryggsäcken eller cykelkorgen. Olika tecken på om det var fixat eller skulle fixas. Om det var tvättat eller skulle tvättas. Åhh vad jag önskar den fanns kvar. I natt har jag gjort en lista på hur ofta jag fick fylla i schemat i min kalender (se punkt 4) 22:00 fyll i v.12 — 23:00 fyll i v.13 osv.
  6. Jag ogillar soppåsar, allrahelst att knyta ihop dem. Jag gjorde en deal med David redan i början av vårt förhållande. Om han knyter ihop dem så slänger jag dem.
  7. Trots min uppväxt på landet så är jag sjukligt rädd för spindlar. Dessa vidriga insekter med alla deras ben som kryper överallt…. blä. Hör kommentar som “men du har ju växt upp på landet, du kan ju inte vara rädd för spindlar” Idioti! Jag har nu bott i Stockholm i över 4 år och jag har under denna tid sett en spindel. EN!!!! På landet finns de största, vidrigaste, äckligaste spindlar. Klart en stadsbo inte är rädd för spindlar, han vet ju knappt hur de ser ut!

Comments 35 Comments »

Rätt
Att titta på en romatiskt drama eller komedi kvällen innan du jobbar 3 nätter.

Fel
Att titta på en action som handlar om ett virus som gör att människor blir till vidriga aggressiva mördarmaskiner då mörkret faller…

Vi gjorde fel. Vet inte vem det är mest synd om, maken som ska försöka sova ensam eller jag som måste vara vaken när det är mörkt?

Brukar vanligtvis dämpa belysningen när jag jobbar natt men nu är det tänt tänt tänt.

Comments 42 Comments »

Denna LO skapades efter den första utmaningen på Kreativa rummet, kika in här för att se de andras i teamets alster. Du har tills på söndag den 27/1 på dig om du vill vara med och skapa.

Det var en färgutmaning och färgerna var svart/rött/blått. Så här blev min.

Comments 9 Comments »