Archive for January 27th, 2008

Mysmasken utmanade mig att skriva ner 7 sanningar om mig själv så här kommer de som jag kom på ikväll.

  1. Jag får ibland för mig att skriva dagbok. Det brukar hålla i sig ett tag sen ledsnar jag. David läste en av mina dagböcker för länge sen och hans kommentar var att det nästan bara stod om mat eller allmänt ätbara saker. Suck. Det är klart jag inte bara skriver om mat/ätbart… Men häromdagen då jag hittade ett anteckningsblock från min korta och intensiva karriär som au pair 1999, 2 veckor på Irland, så lät första raden typ så här “flygresan till Gatwick gick bra, god mat, yoghurt och mackor till frukost…” så jag tror det ligger lite sanning i att jag skriver om mat. För det följdes sen av en 2 veckors meny i stora drag…
  2. Var sjukt sugen på att baka något idag. Googlade på chokladmuffins och landade på denna sida. Jag sitter och dreglar och David kommer fram och säger “såna där sidor är som porr för dig” och det stämmer. Älskar receptsidor, gärna efterrätter såklart men även andra, önskar att jag kunde få lite av denna kärlek att liksom göra att jag gillar att laga mat men har inte lyckats ännu.
  3. Jag är orolig av mig. På ett dåligt sätt. Jag är orolig för allt nästan. Till och med när jag har bjudit min närmsta familj på fika så är jag det. Något som jag försöker jobba bort men det är enklare än det låter…
  4. Min kalender är min bibel. utan den är jag förlorad. Skriver i allt och ingenting i den. Mina jobbtider är så snurriga så utan kalendern skulle jag inte ha en susning om när jag jobbar. Idag är en bra dag, vi har fått vårt schema för 8 veckor och jag kan sitta och skriva i kalendern hur jag ska jobba mellan v12-18. I love it!
  5. Listor. Jag har listor för allt. Gillar så att få bocka av saker då de är gjorda. Skulle en gång på cykelsemester med tjejkompisarna runt Gotland, åh vad jag önskar jag hade kvar den packningslistan. Den var listornas Lista. Olika symboler för om plagget skulle i höger eller vänster pakethållarväska, eller i ryggsäcken eller cykelkorgen. Olika tecken på om det var fixat eller skulle fixas. Om det var tvättat eller skulle tvättas. Åhh vad jag önskar den fanns kvar. I natt har jag gjort en lista på hur ofta jag fick fylla i schemat i min kalender (se punkt 4) 22:00 fyll i v.12 — 23:00 fyll i v.13 osv.
  6. Jag ogillar soppåsar, allrahelst att knyta ihop dem. Jag gjorde en deal med David redan i början av vårt förhållande. Om han knyter ihop dem så slänger jag dem.
  7. Trots min uppväxt på landet så är jag sjukligt rädd för spindlar. Dessa vidriga insekter med alla deras ben som kryper överallt…. blä. Hör kommentar som “men du har ju växt upp på landet, du kan ju inte vara rädd för spindlar” Idioti! Jag har nu bott i Stockholm i över 4 år och jag har under denna tid sett en spindel. EN!!!! På landet finns de största, vidrigaste, äckligaste spindlar. Klart en stadsbo inte är rädd för spindlar, han vet ju knappt hur de ser ut!

Comments 35 Comments »