Archive for the “vardagssnack” Category

Och ni undrar varför det är så dött här så är det för att scrapbookinggrejerna ligger orörda på hyllorna och i lådorna och jag sen ett år tillbaka huserar på min viktblogg elin79.se/vikt. Välkomna dit om ni är nyfikna!

Comments 1,021 Comments »

Här kommer ett inlägg tillägnat Silvia, eftersom du är här inne och kikar efter inlägg varje dag. :) Nu har du ju redan sett det eftersom jag mailade bilden men nu finns den här med.

Din vacka systers ringar och buketten.

KZ

Comments 279 Comments »

Att endast en månad gått sen jag kom tillbaka till jobbet efter sommarens semester känns konstigt. Sista sommarmånaden har försvunnit, kvällarna är mörka, nätterna är kalla och när som helst kommer frosten att knäppa till och hösten får sina fina färger.

Mycket har hänt senaste månaden. Bra och dåligt. Tårar har runnit av båda anledningarna. Det bra. Bästa Kristina har åkt till Tanzania i slutspurten av sin sjuksysterutbildning. Hon skriver i sin blogg då och då, http://kickans-sida.blogspot.com. Roligt att läsa vad hon har för sig. Tänk att vakna, titta ut och se Kilimanjaros topp. Har pratat med henne några gånger, otroligt att hon är så långt borta. Jag saknar henne mycket. Det dåliga. En familjemedlem har ryckts bort alldeles för tidigt från oss. Mina älskade brorsdöttrars morfar. Alldeles för tidigt. Jag har varit så ledsen över detta. Att min svägerska och hennes familj förlorade honom. Så orättvist och så onödigt. Mitt hjärta gör ont. Tårar rinner. Jag tänker på hur glad jag ändå ska vara att jag fick ha min morfar tills för några år sen. Hans bortgång gör fortfarande så ont, så ont. Begravningen är på fredag och det kommer bli jobbigt, jag har liksom inte förstått det, att det verkligen har hänt.

Tur att David är en nattuggla, är på Arlanda mitt i natten, ensam och ledsen…..

Comments 153 Comments »

I år var det hittills värsta året att komma tillbaka efter semestern. Jag tror inte jag har ställt klockan ens fem gånger under semestern. Det gjorde ont i morse när mobilen började låta klockan 7. Tur jag har sovmorgon i morgon. Jag hade hoppats att saker och ting på jobbet mirakulöst skulle ha löst sig under de 4 nästan 5 veckor jag varit borta men sån tur hade jag inte. Om möjligt kan det ha blivit värre. Nej, om man skulle ta och byta jobb kanske?

Comments 313 Comments »

Denna LO scrappade jag i januari men jag kunde inte lägga upp den förrän nu, vill ju inte visa hur min kompis bröllopsklänning såg ut innan hon har gift sig. Jag blev så glad när hon frågade mig om jag ville följa med henne när hon skulle ut och titta på klänningar. Vi möttes upp och åkte till Ropsten, där mellan två bensinmackar så låg det en rosa tegelbyggnad och däri låg butiken, det hade jag aldrig gissat annars. Jag har ju varit i Ropsten massor med gånger.

Så här är min snygga kompis första gången hon har sin bröllopsklänning på sig. Du är så vacker.

Comments 1,607 Comments »

I början av juli var vi bjudna på bröllop, det första av två denna sommar. Min vän Hanna och hennes Leif var först ut att knyta de äktenskapliga banden. En härlig eftermiddag och kväll med fina människor och mycket dans. Roligt roligt.

Underbart att fira kärleken på detta viset.

Love love love.

Comments 293 Comments »

I present av David fick jag en utflykt till Mariefred med övernattning. När jag fick det hade han bokat in två dagar veckan efter men vädret verkade bli så dåligt då att vi bokade om det till min första lediga dag på semestern. Så i lördagsmorse kl 10.00 gick båten från Stadshuskajen mot Mariefred. Härliga 3,5 timme på ångbåten s/s Mariefred, denna över hundra år gamla ångbåt.

Vi var framme i Mariefred kl 13.30 och styrde stegen mot värdshuset där vi skulle bo, Gripsholms värdshus, Sveriges äldsta värdshus, startat 1609. Vi gick dit för att få lämna ryggsäcken där medan vi vandrade omkring i stan men hon sa då att rummet redan var ledigt och vi kunde checka in på en gång. Hon följde med oss för att visa vart rummet låg men sista biten förklarade hon bara hur vi skulle gå. När jag tog nyckeln för att kolla rumsnumret så står där Gustav III sviten… öppnar dörren och ser detta.

Kakorna var goda men portvinet (?) var lite väl starkt. Bara jag som vågade mig på  att dricka av det.

Jag tittade på David och undrade om han blivit galen. Jag undrade vad det var han hade i planerna för kvällen.  David såg mest orolig ut och när vi ser kakelugnen i badrummet, där bredvid bubbelbadkaret så säger David att det måste ha blivit något fel, detta är inte riktigt vad han beställt. Så han går ner till receptionen och frågar… hennes svar : Ibland blir det så att våra vanliga dubbelrum tar slut och då uppgraderar vi några till sviterna. WOHO!!!! Vi kilar tillbaka till rummet som uppenbarligen är vårt rum och vågar nu gå längre in än de två meter vi kom in första gången innan vi stannade i chocktillstånd.

Badrummet är underbart, bubbelbadkaret invigs senare på kvällen och vi inser nu att vi måste ha ett sånt fast lite större. Själva vardagsrummet är helmysigt och utsikten över Gripsholms slott syns från alla fönster. När vi ser trappan (!) upp till övervåningen så inser vi att detta är med marginal det finaste rum vi nånsin bott i. När vi förlovade oss i Trosa så bodde vi i en svit men den var ingenting mot denna. På övervåningen så finns sovrummet, med platt TV och dubbelsängarna med Hästens sängar i. Underbart! Jag funderade allvarligt på att aldrig lämna rummet nånsin.

Efter lite vila så beger vi oss ut på Mariefreds gator, vandrar runt lite och hittar efter ett tag ett fält med diverse riddarrelaterade stånd och uppvisningar. Vi hade prickat in Riddardagarna på vårt besök och går omkring där ett tag. Men vi ser inte själva spelen, känner oss rätt nöjda med att bara gå omkring på själva området.

Är det här lika gott som det ser ut? Har aldrig provat. Ser goda ut gör de i alla fall.

Köper lite jordgubbar och sätter oss och äter i parken nere vid slottet, där den lokala ridskolan anordnar ponnyridning, de hade tagit dit tre små shetlandsponnys som de klätt upp i riddaraoutfit, hur söta som helst. Vädret är kanon och vi går runt slottet och kikar på utsidan. Med i presenten så ingick inträde till slottet men det tänkte vi göra dagen efter. David klår mig sen i minigolf, har inte vunnit en enda gång i år…. får bli ändring på det. Går tillbaka till värdshuset och gör oss i ordning för middagen. Sitter vid deras uteservering med utsikt över hamnen och slottet, äter hur god mat som helst. Mmm… Efter middagen så tänkte vi gå på en promenad inne i stan men då börjar det droppa från himlen och vi vänder tillbaka till vårt rum. Bor man nu i en svit så vill man ju njuta lite av lyxen av att kunna springa omkring på de två planen.

Dagen efter så äter vi en gudomligt god frukost, man kunde grädda sina egna våfflor… våfflor till frukost men en hel radda med olika sylter och sen lite grädde på det. Allt var supergott. Trötta som vi är så går vi upp och lägger oss och sover/vilar tills vi är tvungna och checka ut! Så himla vi.

Nyutcheckade, nöjda och glada

På slottet hoppade vi på en guidad visning, brukar vanligtvis inte gå på såna men här kändes det ok. Enkelt sätt att få reda på de roligaste detaljerna. Efter visningen så gick vi omkring och tittade på allting igen.

Efter en lunch på hotellet så gick vi runt på gatorna tills båten kom vid 16.30 för att hämta oss igen. Hittade lite fåglar vid hamnen, bland annat denna fiskmåsunge (tror jag) som övade sig på att starta flygturen från vattnet. Verkade ha en hel del övning kvar.

Ser ut som om han går på vattnet

Nödlandning

På hemresan så var det lite sämre väder men det gick bra att sitta ute, det var bara det att det vart lite ruggigt att sitta så i 3,5 timme. Lagom tills att vi var lite väl frusna så var det dags för middag i båtens servering. Ingen gourmetmat men helt ok. Vi hade väl blivit lite kräsna efter all den goda maten på värdshuset.

Vilken present! Tack så mycket älskade David, vilken start på semestern.

Comments 115 Comments »

Jag vill ha semester.

Nu.

Tre nätter och tre dagpass kvar. Fredag nästa vecka klockan 19.00, öppna fönstret och lyssna, för mitt glädjetjut kommer skalla jorden runt. Så mycket längtar jag efter ledigheten. Vi har inget direkt planerat. Inga större resor. Vi ska ut i skärgården några dagar. Vi ska på bröllop nummer två. Vi ska sola nakna. Ta det lugnt.

Varför går det så långsamt? Tiden sniglar sig fram. Undrar om denna snigel klarade sig över gångbanan? Den var halvvägs när vi mötte den.

Comments 89 Comments »

Ser ni den regntunga himlen i bakgrunden? Regnet vräkte ner strax innan vi skulle gå och hälsa på Barbro och Rolf i deras underbara hus.

Comments 138 Comments »

Från i midsomras.

Annars knallar dagarna på i sakta takt, som det brukar när man längtar efter semestern. Är det nio pass kvar nu måntro?

Comments 519 Comments »