Archive for July, 2006

Jag gillar mitt jobb. Jag har tur. Det är inte alla som har lika mycket tur som jag har, hittills i mitt 27åriga liv har jag aldrig haft ett jobb som jag inte gillat. Städerska, barnskötare, student, konditoribiträde, kallskänka, italiensk delikatessbutiksbiträde, call center telefonist och nu jobbar jag på en parkering. Alla har haft sina perks. Men mitt nuvarande jobb är jag som klippt och skuren för, plus att det är ett extremt fritt jobb som får mig att känna mig stolt då jag sitter på Arlanda Exress hem från jobbet.

Varje dag lär jag mig något nytt och idag lärde jag mig hur man kontrollerar att en lampa fungerar i en av automaterna. Ska nu kolla alla 21 så att jag vet! Gillar att laga saker.

Hade blivit lovad middag då jag kom hem kl 19 men det blev ändrade planer. Gick till restaurangen på hörnet och tog med oss mat ner till parken, underbart god wok. Låg sedan på en filt, under en filt och tittade upp på ett tak av lönnlöv och pratade om allt och ingenting, medans vinden piskade vågorna på Norr Mälarstrand. Pratade bla om hur vi vill ha vårt bröllop. Det är hysteriskt svårt att komma på hur jag vill ha det då jag aldrig nånsin varit på ett bröllop… Men vi kom på en inte-lista iaf.

  • Vi vill inte gifta oss i en kyrka.
  • Jag ska inte ha en stor vit bakelseklänning.
  • Det ska inte vara så många gäster utan en mindre tillställning. (Inte direkt frivilligt, vi känner helt enkelt inte så många människor :) )

Comments 9 Comments »

Dessa två lediga dagar har gått för fort. Känns som om jag inte gjort nånting alls. Och nu väntar tre dagars jobb 8-18… Men i morgon ser jag fram emot att få följa med att titta vart vår avdelning ev ska flytta i september. Det ska bli kul. Annars är det lugnt på jobbet, vi är lite kort om folk men vilken arbetsplats är inte det i semestertider.

Jag har varken hunnit med att scrappa eller att sy väskan som jag ska ge till J på torsdag. Men den får jag sy på torsdag dag, ska ju inte till Uppsala förrän kl 17-18 ca. Men då måste jag verkligen se till att få den fixad då, annars får jag skämmas!

Vikten min fick en egen sida, ville inte blanda den med resten av mina tankar eller med scrapbookingen, positivt på en sida och negativt på en annan. Sidan finns att beskåda här.

Comments 148 Comments »

Tröttheten. De senaste dagarnas konstiga jobbtider har gjort att min kropp fått spel. Har knappt orkat någonting idag. Och har haft ont i armar och ben utan direkt anledning. Tillbringade större delen av dagen tillsammans med Ds familj då en av hans systrar fyllde år idag. Gäspade mest hela tiden. Men det är alltid kul att träffa dem, många barn blir det… 4 stycken är det nu och ett till är på väg. Känns som om man ligger i lä. Man blir iaf inte pressad på att producera barnbarn :)

Gav systern ett presentkort på Skapa Hobby på Hornsgatan, sa att det skulle användas till att köpa ett album till barnet i magen (hon håller ju på med ett till hennes äldsta barn) då jag tycker att det är viktigt att inte bara det första barnet får en massa uppmärksamhet och saker som det andra barnet inte får… Märks det att jag själv är barn nummer 2 eller???

Comments 9 Comments »

… kom regnet och åskan och blixtarna.

Det har ju hängt i luften de senaste dagarna. Meteorologerna har ju lovat detta flera dagar i sträck men inget har hänt. Men så äntligen så blev himlen svart och kastade blixtar till höger och vänster för att sedan öppna sig och regnet bara öste ner. Men var det tvunget att komma precis då jag skulle gå hem från affären?!? Då jag gick nerför backen till huset så plaskade jag i 5 cm vatten som forsade längst gatan…

Men man ska inte klaga allt för mycket. Nu har det värsta laddats ur skulle jag tro. Plus det hade ju varit jobbigare om regnet kommit då jag jobbade. Det var illa nog när jag stod där och kämpade för att ha upp en fälld flaggstång i gassande solsken, det hade varit värre att göra det i hällregn!

Jag är nu ruskigt trött, både i kropp och själ… Ska i framtiden försöka undvika att jobba så tokigt som jag gjort denna vecka… måndag, tisdag natt för att sen jobba torsdag, fredag dag. Kom hem 8 i onsdags morse för att samma tid nästa dag stå och vänta på bussen utanför porten. Det känns nu… Men nu är det 60 timmar fritid som gäller!!! Får se om vi kommer ut till skärgården som vi talat lite löst om, har hört talas om bed and breakfast för trehundra kronor som vi ska försöka finna. Vi får se, vi får se.

Comments 6 Comments »

… undviker jag helst. Jag har tur. På mitt jobb använder vi oss av time-care, vi väljer våra egna tider att jobba. Detta är absolut att föredra framför att ha ett fast schema. Du kan få ledig utan att behöva använda upp dina semesterdagar, undviker lätt bemärkelsedagar och andra dagar man vill vara ledig. Visst, det är lite mer pyssel men det är värt det. Och därför sitter jag nu på jobbet, mitt i natten och det var nästan ett år sedan som jag jobbade natt sist. Det märks att man börjar bli äldre… min kropp repar sig inte lika lätt längre. När jag började här så kastade jag om tiderna hur som haver, morgon-natt-kväll-morgon igen. Nu anstränger man sig för att få flyt i schemat… Men så här under semestertider så har jag fått några nätter men bara 5 stycken totalt under hela sommaren så det kommer jag ju inte att dö av.

Alternativ som denna blogg kan komma att handla om:

  1. Vikt – trist, finns redan miljoner bloggar om samma sak men det kanske får mig att skärpa mig lite till, vem vet.
  2. Scrapbooking – härlig hobby som tyvärr tar så mycket plats då man utför den att jag inte gör det så mycket nu när vi bor på 37m^2 men som det förhoppningsvis blir mer av om vi flyttar in i trean vi försöker byta till oss.
  3. Plate spotting – också lite trist, har endast kommit till 013 men kämpar på. Tycker att det borde gå fortare då jag faktiskt jobbar på en parkering :)

Men har fortfarande inte bestämt mig riktigt…

5 timmar tills jag får gå hem…

Comments 8 Comments »

En kompis sa till mig för ett tag sen att ifall jag hade en blogg så skulle hon definitivt läsa den… Men jag var inte det minsta intresserad av att starta en, varför dela med sig till människor jag inte känner, människor jag troligtvis aldrig kommer träffa. Men nu har jag kommit på andra tankar. Det kan ju var ett sätt att sporra sig själv, att ge sig själv en rejäl spark i baken.

För det behöver jag… en spark i baken… när det gäller en hel del i mitt liv…

Comments 32 Comments »