Archive for August, 2006

Nu har jag klarat av mer än hälften av sista natten och den har hittills gått ganska fort, hann inte ens titta på klockan innan den blivit elva. Och det är ett gott tecken, inte alls som igår natt då klockan inte ens hunnit bli tio innan jag sneglade på den och undrade hur lång tid det var kvar.

Jag har gjort i ordning ett schema för veckan så att vi inte står där i sista stund och skrubbar och gnor på lägenheten. Skulle vara skönt att vara väl förberedd på all städning och allt…

Comments 9 Comments »

Usch och fy vad jag ogillar att jobba nätter… och nu har jag dessutom tre stycken på rad. Jag som annars brukar hålla mig till bara två. Det räcker liksom… En är avklarad och är nu inne på den andra. Jag hoppas jag kan sova i morgon.

På tåget hem efter förra natten så hann jag somna mellan terminal 5 och terminal 4/2, det tar ungefär en minut om ens det efter starten. Efter ett litet tag kom biljettkontrollanten och försökte att väcka mig milt med ett “Ursäkta?” Jag flög upp och blev riktigt rädd. Han bad så mycket om ursäkt och sa att ajg kunde somna om igen så skulle han se till att jag inte hamnade på samma tåg tillbaka till Arlanda igen, han sa att det hade hänt. Jag kan inte tänka mig något värre, att vara på väg hem från att ha jobbat natt och lyckas somna på tåget för att lite senare inse att man nu åker baklänges tillbaka mot jobbet igen! Hur som helst så kunde jag inte somna om, han hade skrämt mig på riktigt.

När jag kom hem igår morse då hade jag tusen tankar i huvudet som virrade omkring, typiskt mig. Somnade iaf men vaknade då K ringde och väckte oss klockan elva… :( sen kunde jag inte somna förrän strax efter 1. David gick ut på stan tillsammans med kameran och då gick det lite lättare att somna.

Längtar riktigt hem nu.

Comments 8 Comments »

Yes, så ska man bli Liljeholmsbo då, i månadsskiftet bär flyttlasset av och jag kan knappt vänta. Tänk dig själv, i stället för ett rum och kök blir det tre rum och kök plus balkong, kanske lite längre att ta sig in till stan och centralen men det är det absolut värt!! Skrev kontrakt idag och jag fick stå med på kontraktet, det gjorde jag ju inte innan, det känns skönt.

Allt är underbart!!!(om man räknar bort att jag måste gå upp klockan 04:45 i morgon…)

Comments 5 Comments »

Då har jag varit hemma ett par dagar efter resan.

Hade en rolig helg, flög ju genom Malmö, Dublin och landade sedan i Cork och kände mig som hemma på alla flygplatserna… alla hade samma parkeringssystem som hemma på Arlanda :) Kul att träffa tjejerna igen. Ingen av oss hade ändrats mycket förutom blivit äldre och visare! Susanne var i lika stort behov av att bli underhållen och Lina var lika shoppinggalen. Kul att träffa Brian igen, inte sett honom eller de andra sen augusti 2003 tror jag det var. Tre långa år.

Trött av all flygning på torsdagskvällen, beställde hem indisk mat. Mycket god vegetarisk korma. På kvällen när vi alla hade gått och lagt oss så kom en extremt onykter man och började banka på ytterdörren och letade efter nyckeln under blomkrukan och dörrmattan. Uppenbarligen för full för att inse att detta inte var hans hus… Det slutade med att Madge (Roberts mamma) lutade sig ut genom fönstret och skrek “CLEAR OFF!! THIS IS NOT YOUR HOUSE!!!” Efter ett tag förstod han och lunkade vidare. På fredagen så gick vi ut och åt scones på ett cafe till frukost och gick runt i lite affärer inne i centrum, handlade byxor – jeans på Monsoon och en topp på Dorothy Perkins, två affärer som jag verkligen saknar här hemma. Först nu så insåg jag att Monsoon hade min storlek, trodde att det var mer som VeroModa där man måste vara trådsmal för att komma i LARGE storlekarna…. Typiskt, lovade Sus att skomma tillbaka på regelbundna shoppingturer. På kvällen så gick vi på teater och såg “Goldfish in the sun” en teater om hur det var att leva i Cork på 50-talet, mycket underhållande. Första 2 minuterna förstod jag inte ett dyft av vad de sa men sen kom man in i det.

Lördagen blev den en eftermiddagsbio, MIAMI VICE, jag tyckte den var underhållande för att vara en skjuta-pang-pang-film men de andra två tyckte den var vedervärdig. På kvällen blev vi bjudna på middag av Robert…. kycklingfajitas, kanongott men till allt detta hade han köpt sprit för €100… Det blev en hel del för min del… och inte klarade jag av det så himla bra heller, har ju knappt druckit ett dugg sedan jag lämnade irland… Så här såg drinklistan ut:

- två glas vitt vin
- en öl
- ett glas champagne
- tre (!) tequila shots
- tre cosmopolitan i ganska rejäla glas
- en cock sucking cowboy på Raven
- en vodka-coke på samma krog…

sen var det fördigt för min del :) sattes i en taxi hem och mådde väldigt, väldigt, väldigt dåligt. Slockande på soffan där nere och vaknade när Sus kom hem kl 3. Dagen efter var hemsk coh då skulle jag flyga hem… Tog ett tag innan jag piggnade till men efter Robert frukost: korv, bacon, stekt svamp, hash browns, toast och Barry’s tea så blev jag människa igen… Det var hemskt att flyga hem, Cork-Dublin gick bra men sen till Arlanda… bredvid mig satte sig ett par vuxna Uppsalabor… så snart vi lyftså började det beställas in drinkar, vin och öl. Sista halvtimmen var outhärdlig, öllukten påminde mig om att något tryckte upp en tre veckor gammal fotbollsstrumpa under näsan, bläää.

Skönt att vara hemma igen, trodde aldrig att jag skulle sakna David så mycket som jag gjorde, ville typ ringa till honom varje timme bara för att höra rösten på honom. Men det är ju ett bra tecken.

Comments 8 Comments »

… så bär det av till Irland – den gröna ön!! Hur jag längtar efter att få träffa Sus och Lina igen. Och se min gamla hemstad Cork, vad jag förstår så fixades den upp ganska rejält till 2005 då den var Kulturstad för Europa eller något. Jag får se. Den såg ju ganska ruggig ut på sina ställen då jag bodde där.

Flygschemat ser ut som följer:
Arlanda-Malmö-Dublin-Cork på tordagen, åker 11:30 och framme 18:15.
Cork-Dublin-Arlanda på söndagen, åker 17:00 och framme 23:30 tror jag det var.

Ska sen hem, sova och upp klockan 7 för att jobba… men det blir då det, nu är siktet inställt på att ha roligt på resan!! Jag planerar att bara ha en ryggsäck som handbagage med mig för att slippa checka in och ut sakerna hela tiden. Så nu funderas det på hur jag ska kunna spara plats.
De 2 saker som jag kommit på hittils:
- ta med sunkiga trosor så att jag kan slänga dem när jag använt dem. (jag har ju ingen anledning att ragga på krogen och behöva oroa mig för att det ska se snyggt ut om jag följer med någon hem ;) ) Vilka diva fasoner!
- ha mina svarta skor som man ej har strumpor i. Andra alternativet var ju de vit/röda skorna men då behöver jag ju 4 par strumpor också…

Nu börjar allt med flytten kännas nära. Vi har fixat det mesta som ska beställas och så; flyttning av bredbandet, telefonen, el, gas, adressändra… har kvar något trist som försäkringar och så. Annars så planeras det för fullt, skickade efter planlösningen på nya lägenheten och fick den häromdagen, det var ju så länge sen vi var där så man har nästan glömt bort. Så nu skissar det och suddas och skissas om :) Men nu tror vi att vi fått till det som vi vill ha det. Vi har ju ganska få möbler och när vi var klara med att placera ut de möbler som vi har så insåg vi att vardagsrummet var tomt! Vi har ingenting att ställa in där. Men vi tar det ganska lugnt på den fronten. Vi vill hellre ha saker vi gillar än saker som bara är inköpta för att fylla ut rummet. Har gjort en liten kalkyl för att se hur mycket pengar som kommer att gå åt. Tur att vi har lite gemensamt sparat för just detta ändamål. Känns skönt.

Comments 783 Comments »

Upp 04:45
Bussen gick 05:26
Tåget 05:50
Framme på jobbet 06:10
Startade 06:30
-Många långa timmar på jobbet utan någon som löste av en förutom under lunchen (=15 minuter) då en kollega tog samtalen medans jag kastade i mig maten.
- Skriver i bloggen för att få tiden att gå 18:12
-19:00 slutar
-19:05 tåget hem
-19:45 hemma igen efter 14 timmar och 25 minuter…..

Jag förstår inte hur en dag kans kännas så lång som denna har. Och då har jag ändå 50 minuter kvar… Nog vet jag alltid… jag har ju räknat ner timmarna till jag får SEMESTER!!!! Tjoho!! 10 underbara dagar med ledig tid.

Saker jag ska göra dessa underbara lediga dagar

 • åka till stugan och hjälpa mamma renovera fönster, skrapa färg, olja in, kitta om och sist men inte minst måla.
 • vid samma goa stuga dricka mycket gott rött vin :)
 • eventuellt bada naken i Fjällnora, detta hör sommaren till
 • scrappa, använda QK ringarna som jag fick i en RAK från snälla omtänksamma Anna/Knin
 • fira min älskade brorsdotterns andra födelsedag
 • åka till Irland och Cork coh besöka mina gamla huskompisar som alla samlas där för en liten minireunion. Ska bli hur kul som helst, riktigt längtar. Ska bli spännande att se min gamla hemstad igen :)

Men det är svårt att tänka på allt det där roliga/glada då allt man vill är att nattpersonalen ska komma hit så att man får kränga av sig sina arbetskläder och åka hem för att stupa i säng… inte så populärt hos sambon… :)

Comments 5 Comments »

Och så äntligen så har vi fått svar. Det vi hade hoppast på också, vi får byta vår lilla lägenhet mot trean vid Liljeholmen. Åhh så skönt! Vilken känsla, 70 härliga kvadratmeter att sprida sina pinaler på. Och en balkong. Och badkar. Och ett rum som man kan ha scrappgrejer i (okej, de måste dela rum med Davids gitarrer men det gör ingenting, vad som helst är bättre än att ha dem i lådor, nerpackade merparten av fritiden).

Men vilken helg det kommer bli där i månadsskiftet… Ny organisation på jobbet, brorsan fyller 30 (!) och nu också en flytt mitt i allting. Men det är värt allting. Tänk att få sova i ett rum som inte är rummet som du använder datorn i, tittar på TVn i, utan bara i ett rum som du sover i. Vad skönt! Riktigt längtar tills allt är klart, tyvärr jobbar jag nätter mån-onsd precis efter vi flyttat men det får väl gå, så spännande och se hur vi får till det.

Comments 6 Comments »

I söndags kom vi iväg sent om sider med siktet inställt på Nyköping, Davids hemstad. Hade bokat en liten i stuga Svärdsklova. Åt en underbar glass från Aktersnurran nere vid hamnen, promenerade bort till Nyköpings hus och tittade på platsen som David gjorde sitt stora teatergenombrott :) Träffade en av Ds kompisar som tillfälligt jobbar i Nyköping i sommar. Spelade minigolf och jag slog de båda killarna med massor av slag. På en 18-hålsbana så fick jag 56, jag menar det är ett medel på 3 per bana. Mycket stabilt spelat av mig. Davids stora mål var att slå hans kompis (och det lyckades han med) men att han blev totalt golvad av mig det gjorde honom inget…. Hur kan man vara så fixerad av att vinna över en viss person men inte av en annan? Antingen så är man väl en tävlingsmänniska eller så är man det inte?

En alldeles utsökt middag intogs på Rökeriet nere vid hamnen, Vitlöksfrästa champinjoner med smörslungad potatis och vitlöksbröd. MMMMmmmm…. vad gott.

Innan vi skulle krypa till kojs så skulle vi ut och titta vid Stendörrens naturreservat. På vägen dit så stöter vi på ett antal vilda djur…

 • Stannar till vid en åker där det står ett par älgar mitt i dimman, vilken vacker syn!
 • Vid nästa åker står det ett gäng rådjur en bit från oss.
 • Vi stannar för att titta på rådjuren och en hare skräms upp från sitt lilla gömställe
 • Åker vidare och hinner precis få upp farten innan 4 vildsvin springer över vägen, den sista med 10 cm till godo från att bli påkörd av en lätt darrig Elin. Tog ett tag innan jag lugnat ner mig.
 • Ungefär tills vi svänger in mot Stendörren då det sitter 2 ugglor av något slag på vägen och kalasar på något överkört.

Vilket safari!

Naturreservatet var fint men vi var tyvärr där för sent på kvällen, det blev mest otäckt att gå over de där hängbroarna och jag såg endast en massa spindlar överallt. Och så mörkt det var! Jag glömmer alltid bort att jag är mörkrädd. Att bo i stan gör att man lätt glömmer det. Det finns ju gatlyktor överallt. Men hualigen så rädd jag var, höll krampaktigt i Davids hand.

Comments 8 Comments »

Jag har haft en underbart härlig ledig dag. Lånade svärmors bil och for iväg till Knivsta för att träffa bror min och hans lilla familj. G stod som bäst och satte upp nya luckor i köket och A härjade i växthuset, överfullt av tomat- och gurkplantor. Emelie charmade mig totalt som vanligt. Stannade i 1 ½ timme och sen bar det av till Uppsala. Åkte in en snabbis in till city där vi handlade på Lustgården och sedan en snabblunch.

Plockade upp mamma och åkte vidare till IKEA. Massor med folk, nya katalogen har ju kommit så den har väl inspirerat folk till att handla nytt. Det enda som följde med oss hem var ett 10 pack med glödlampor. Åkte ut till stugan och kikade på växtligheten. Fick med oss en stor påse med mangold hem.

Jag och David slank iväg till Fjällnora och till nudiststranden. Var kanske 7 personer där innan oss, varav 2 kvinnor. David och jag sänkte medelåldern rejält kan jag lova. De var väl mellan 35 och 65 ungefär. Det finns inget skönare än nakenbad. Man känner sig verkligen fri. Det blir förstås lite bättre om man är lite mer på tumanhand men det gick bra så här också. Det är lite svårt att låta bli att inte stirra allt för mycket. Man vill ju spana in och jämföra lite grann. Så här i efterhand så måste jag säga att Davids var snyggast bland de jag såg. Lagom bred, lagom lång, lagom allt.

Comments 16 Comments »

Jag är helt färdig. Jobbat måndag – torsdag denna vecka… jag brukar nöja mig med tre pass på rad. 40 timmar på 4 dagar känns i kropp och själ.

MEN när jag kom hem så hade jag fått ett meddelande på ett forum om att en tjej ville skicka mig en RAK så jag är så glad så glad :) Vilka underbara människor det finns!

PLUS att hon som vi vill byta lägenhet med hade hört från vår värd idag att de inte såg några orsaker till varför bytet inte skulle gå igenom. TJOHO! Plus att hennes värd inte såg några hinder i att vi flyttar dit! Underbart! Härliga 70 kvadrat och tre rum att sprida sina pinaler på. Vilken skillnad mot nu.

Hoppas hoppas hoppas att ingenting strular till sig nu i det sista.

Comments 8 Comments »