Archive for August 8th, 2006

Och så äntligen så har vi fått svar. Det vi hade hoppast på också, vi får byta vår lilla lägenhet mot trean vid Liljeholmen. Åhh så skönt! Vilken känsla, 70 härliga kvadratmeter att sprida sina pinaler på. Och en balkong. Och badkar. Och ett rum som man kan ha scrappgrejer i (okej, de måste dela rum med Davids gitarrer men det gör ingenting, vad som helst är bättre än att ha dem i lådor, nerpackade merparten av fritiden).

Men vilken helg det kommer bli där i månadsskiftet… Ny organisation på jobbet, brorsan fyller 30 (!) och nu också en flytt mitt i allting. Men det är värt allting. Tänk att få sova i ett rum som inte är rummet som du använder datorn i, tittar på TVn i, utan bara i ett rum som du sover i. Vad skönt! Riktigt längtar tills allt är klart, tyvärr jobbar jag nätter mån-onsd precis efter vi flyttat men det får väl gå, så spännande och se hur vi får till det.

Comments 2 Comments »

I söndags kom vi iväg sent om sider med siktet inställt på Nyköping, Davids hemstad. Hade bokat en liten i stuga Svärdsklova. Åt en underbar glass från Aktersnurran nere vid hamnen, promenerade bort till Nyköpings hus och tittade på platsen som David gjorde sitt stora teatergenombrott :) Träffade en av Ds kompisar som tillfälligt jobbar i Nyköping i sommar. Spelade minigolf och jag slog de båda killarna med massor av slag. På en 18-hålsbana så fick jag 56, jag menar det är ett medel på 3 per bana. Mycket stabilt spelat av mig. Davids stora mål var att slå hans kompis (och det lyckades han med) men att han blev totalt golvad av mig det gjorde honom inget…. Hur kan man vara så fixerad av att vinna över en viss person men inte av en annan? Antingen så är man väl en tävlingsmänniska eller så är man det inte?

En alldeles utsökt middag intogs på Rökeriet nere vid hamnen, Vitlöksfrästa champinjoner med smörslungad potatis och vitlöksbröd. MMMMmmmm…. vad gott.

Innan vi skulle krypa till kojs så skulle vi ut och titta vid Stendörrens naturreservat. På vägen dit så stöter vi på ett antal vilda djur…

  • Stannar till vid en åker där det står ett par älgar mitt i dimman, vilken vacker syn!
  • Vid nästa åker står det ett gäng rådjur en bit från oss.
  • Vi stannar för att titta på rådjuren och en hare skräms upp från sitt lilla gömställe
  • Åker vidare och hinner precis få upp farten innan 4 vildsvin springer över vägen, den sista med 10 cm till godo från att bli påkörd av en lätt darrig Elin. Tog ett tag innan jag lugnat ner mig.
  • Ungefär tills vi svänger in mot Stendörren då det sitter 2 ugglor av något slag på vägen och kalasar på något överkört.

Vilket safari!

Naturreservatet var fint men vi var tyvärr där för sent på kvällen, det blev mest otäckt att gå over de där hängbroarna och jag såg endast en massa spindlar överallt. Och så mörkt det var! Jag glömmer alltid bort att jag är mörkrädd. Att bo i stan gör att man lätt glömmer det. Det finns ju gatlyktor överallt. Men hualigen så rädd jag var, höll krampaktigt i Davids hand.

Comments 4 Comments »