Archive for May, 2009

Två av mina bästa kompisar ska gifta sig i sommar med sina respektive män. Vi landade efter semestern till Kreta på natten till lördag. Lördagen var den enda lördagen jag kunde vara med på hippan till den ena tjejen och det var då den gick av stapeln. Så efter 4 timmars sömn ringde mobilen och efter ett tag satt jag plus några andra tjejer på tåget till Uppsala. En supertrevlig dag med glasblåsning, pilbågsskytte, sminkkurs och supergod italiensk buffé. Glasblåsningen var verkligen rolig att se på, den rekommenderas starkt till möhippeaktivitet. Hon fick göra så fina saker och Anita som höll i det var så pedagogisk att allt gick som en dans. Vi var alltså i Ulva kvarn, utanför Uppsala. Ulven heter glasblåseriet som ligger på översta våningen.

Jag skulle vilja göra det själv. Såg så roligt ut. Och varmt.

Comments 120 Comments »

Har varit hysteriskt dålig på att uppdatera senaste månaden, senaste tiden överhuvudtaget faktiskt. Har allmänt bara ledsnat på det och kännt att jag inte haft något att skriva.

Jag har hunnit med att vara utomlands en vecka med Davids familj. En underbar, välbehövlig vecka på Kreta. Jag och David hyrde bil i tre dagar och åkte runt lite. De kör som galningar där! Blir rädd bara jag tänker på omkörningarna vi såg uppe i berget på smala smala slingervägar utan räcken. *ryser* Bilarna som låg kvaddade i stupen vittnade om att det inte alltid hade gått bra. Annars var det sol, bad och god mat. Jag fullkomligt älskar hotellfrukostar. Mmmm Nutella…. :) Middagarna är härliga med, vi åkte med Langley travel, då ingår trerätters middag, fantastiskt goda vegetariska rätter fick jag och D, även de andra lovordade maten. Supergott helt enkelt. Sista dagen med hyrbilen åkte vi till en nakenstrand på södra kusten, brände tyvärr upp oss en hel del där så de sista två dagarna tillbringades i skuggan.

Innan vi åkte så anmälde jag mig som Doggy Walker på Hundstallet. Igår gick jag en introduktionskurs och idag var jag där och träffade den här killen.

Nu kommer jag inte ihåg hans namn (typ Pofak) men det betydde ostbågen på polska. :) En liten spets som hade skällt sig hes så han lät lite knarrig när han skällde. :) All min oro jag kände i tunnelbanan på väg dit kändes helt plötsligt lite onödig. Men jag hade sett framför mig en stor hund som skulle slita och dra och jag skulle fara som en vante efter. Nu i efterhand känns det ju lite skumt att jag trodde det… Ostbågen, som inte var högre än kanske 25cm, hade två hastigheter, den ena supersakta och den andra då han pinnade på litegrann så att jag gick i normaltakt ungefär. :) Trots att han var lite svårflörtad i början så charmade han oss i slutet. Eller han charmade Davids ben i alla fall. :) Då sa jag åt David att gå framför så att det blev lite fart på honom. Gullig var han i alla fall. Första hunden jag träffat som inte gillar hundgodis.

Så här såg jag ut inne i skogen.

Comments 489 Comments »

Jag har hittat lite vårtecken senaste månaden och här kommer några bilder.

Videung untanför vårt hus 2009-04-01.

Enorma blåsippsbackar i ett naturreservat 10 minuter med buss från Vällingby. 2009-04-13.

Körsbärsblommor på Skansen. 2009-05-02.

Comments 32 Comments »