Archive for May 14th, 2008

Så klockan 10 stod jag i tvättstugan med 4 maskiner tvätt. Ska försöka bli bättre på att boka tvättstugan i tid, sån himla skillnad om man har massor av tvätt och om man faktiskt kan trycka in knappen för halvfull maskin. Tvättas snabbare, torkas snabbare. Inte lika mycket spring upp och ner. En av svängarna var båda hissarna upptagna och jag ledsnade på att vänta så jag tog de NIO trapporna ner. Det är en spiraltrappa och jag såg troligtvis ut som en av de lokala alkisarna när jag vinklade över till huset mittemot där tvättstugan är…

Mellan varven så gav jag mig på balkongmöblerna. Klippte itu en kökssvamp och började olja in. Gick ganska fort, tog en möbel i taget. Men så ont i ryggen jag fick av att stå böjd så länge… Nu har det gått över man det gjorde rusktigt ont när jag sen stod och vek tvätten. Som förövrigt redan har blivit placerat i respektive lådor. Hatar när IKEAkassarna står kvar och man böjar rota i dem efter kläder. Insåg att jag behöver rensa bland mina kläder. Trots att jag knappt har något att ha på mig så är lådorna fulla…. Ska rensa bort lite och lägga undan, brukar vara kul att ta fram om några månader, då har man glömt bort att man haft dem och då känns de som nya. Tjocktröjor och annat stickat får också ge plats för linnen och kjolar. Behöver fylla på min garderod med diverse basplagg. Ett par svarta byxor, snygga tröjor till osv. Men hur ska jag klara det när jag hatar att handla kläder? Usch och fy. Kommer alltid hem med typ 6 par strumpor i stället.

Appropå strumpor :)
Igår när jag åkte tåget hem från Knivsta där jag varit och hälsat på brorsan så var tåget nästan knökfullt. Jag uppskattar att inte behöva sitta bredvid någon och gick längre bak i tåget. Hittade en sån liten hytt där man kan stänga in sig i, däri satt två damer och jag slog mig ner och började läsa National Geographic. Tåget stannade och vi blev passerade av ett annat tåg i supersnabb hastighet. Ena damen som talade något språk jag inte kunde identifiera när hon talade i mobilen nyss, säger något om att det gått fort, jag ler och nickar och faller tillbaka in i tidningen. Då frågar hon mig om vad munstrumpa är för något… Öhhh.. men efter lite gester och hjälp av den andra kvinnan så kommer vi på att hon menar matstrupe. :) Hon frågar var den börjar och var den slutar… Öhh… typ inne i halsen och går ner till magsäcken… inte vet jag… Men hon vart glad för svaret och hädanefter så kommer jag alltid tänka på den damen och munstrumpan när jag hör ordet matstrupe.

Comments 6 Comments »