Nu är årets julkort klara och skickade, förutom två specialfall som jag ska försöka göra klara i morgon kväll. Ett behöver lite arbete och ett behöver skrivas mer som ett brev, en kompis från förr som jag inte pratat med på evigheter.

I år blev många kort såna vanliga “God jul och gott nytt år” kort. Gillar dem inte egentligen utan skriver gärna något mer personligt i dem. Men jag hade varken lust eller inspiration till några längre julhälsningar och då blev det det klassiska innehållet i dem.

Förutom i kortet till mormor. För en månad sen så flyttade hon in på ett hem för äldre och det känns så skönt. Hon var väldigt virrig där på slutet hemma och oftast visste hon inte vem man var när man ringde. Att vara virrig är väl inget problem så men man är ju orolig att hon ska börja härja med spisen och tända ljus och så. Men hur skriver man ett brev till någon som troligtvis inte vet vem jag är, hur hon är släkt med mig, hur jag ser ut överhuvudtaget. Kändes svårt men när jag väl började skriva så gick det. Men det blev lite konstigt.

God Jul, mormor! Det här är din dotterdotter Elin (Anettes dotter)…

Och så vidare. Jag skrev att jag bodde i Stockholm och att jag jobbade på Arlanda. Saker som hon alltid glömmer bort när man pratar med henne i telefonen. Men hur ska hon komma ihåg att jag jobbar på Arlanda när hon inte ens känner igen sin dotter? Jag skickade med kortet nedanför i julkortet så hon kanske kommer ihåg mig. Vet ej. Men då kanske personalen i alla fall kan säga att det är jag och David på kortet.  

 

4 Responses to “Julkorten klara 2008”
 1. Vad jobbigt. Fast det måste ändå vara det enklaste sättet för personen i fråga att försvinna på… Så vill jag bli när jag blir gammal. Jag vill bli snurrig. Hon har det nog bra och är lyckligt snurrig :)

 2. Jag skulle helst av allt velat gjort alla julkort själv, men var finner man tid för det? Jag är glad om jag kommer ihåg att posta julkorten överhuvudtaget. :) Jag har inte minnet på min sida direkt. Det är tanken som räknas, för mig spelar det ingen roll hur julkorten jag får ser ut, jag blir så himla glad ändå när det dimper ner ett julkort på dörrmattan. Så förhoppningsvis tycker dem man skickar till samma sak.
  Kram kram

 3. Hej

  Kolla in min blogg!!!! Du har vunnit nåt!
  Kram
  /Stamparina

 4. Hej!
  Vi på StämpelBoden letar efter smultron att trä på vårt strå?
  Kanske kommer du och dina alster bli ett av dem?!
  Vill du veta mer om vår bloggjakt eller bara få lite inspiration?
  Då är du välkommen till vår blogg & glöm inte att lämna ett spår….
  http://stampelbodens.blogg.se
  Kramar från Bloggjägaren Anneli

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>