Archive for October 21st, 2008

Måndagen i bild och text :) en hel massa bilder…

Steph får låna sin svärmors bil medans jag är här, tack svärmor. Som jag sagt tidigare är det typ omöjligt att åka kommunalt någonstans. Bilen behövdes tvättas och här är vi på väg mot….

VÄRLDENS LÄNGSTA BILTVÄTT!! Inte illa. Det var tredje gången i mitt liv jag åkt genom en biltvätt.

Så här färgglatt skum använder de i Kanada. :)

På vägen mot Niagara så åkte vi över en bro med massor med industri bredvid, det är lite vackert på ett fult sätt. Vad kallades området? The rusty belt?

Så här ser polisbilarna ut här. Den åkte lite för fort för att få en bättre bild…

Här är scrapbutik i St Catharines. Ingen höjdarbutik kanske men jag hade med mig mina foton och matchade papper till 3 LOs, Steph gjorde ett kit åt mig, den scrappade jag sen på kvällen. Om min svägerska Anna. Blev himla fint.

Det är väl själva fan att man inte kan se några andra betalautomater i Kanada än de jag lagar varje dag på jobbet hemma i Sverige….. grrr…. vid parkeringen till fallen.

Så här såg den första vyn av fallet ut när vi kom fram. Otroligt vackert och stort.

På en sån båt hamnar vi lite senare, känns som om den är precis vid fallen.

Amerikanska sidans fall. Inte lika mäktigt som den kanadensiska. Men stort ändå.

Bron över till USA. Den kommer vi åka över på torsdag om jag inte har helt fel.

Enligt legenden så har en 63 årig gumma åkt över fallen i en trätunna och överlevt. Sen var det något om en lite 5årig pojke som också typ simmat en bit ovanför fallen och dragits med, åkt ner och sen överlevt, det var en av båtarna där nere som plockat upp honom.

Jag ser lite småsur ut… men jag fokuserar på att vinkla kameran åt rätt håll :)

Som vanligt hade vi glömt av att äta lucnh :) och kom fram till ett korvställe. Jag såg en skylt med VEGGIE HOT DOG och ville ha det, när jag kom till tjejen där man beställde så sa hon att de var slut. Men ta ner skylten då! Då säger hon Well, they are kosher. Öh… är kosher samma som vegetarisk? Inte riktigt kanske. Men det blev en kosherkorv i alla fall.

Så här glad är jag innan jag ska kliva på en av Maid och the Mist båtarna. De som går fram till fallen.

För att visa lite hur det blåser och skvätter vatten.

Vilka fina blåa plastskydd vi har på oss, eller hur? Och se hur nära fallen vi är!!

När trippen till Niagara över var vi så hungriga, koscherkorven mättade inte mer än andra korvar, så åkte vi till The Mandarin, ett bufféställe. Visst är det helt rätt att äta två tallrikar middagsmat och sen FEM tallrikar efterrätt? Kolla in grejerna på bilden! Testade allt möjligt; tapioka pudding, jelly, puddingar, chokladdoppade jordgubbar, konstiga kakor av alla dess slag, pumpapaj… ja det var inget som saknades på det efterrättsbordet. Eller jag menar på de fyra olika borden.

En hälig dag.

Comments 78 Comments »