Archive for October 20th, 2008

Idag söndag har jag inte tagit några kort alls. Höll på och fixade foton på förmiddagen, laddade upp dem på WAL-MARTS sida och åkte sen för att kika i lite affärer längst med Dundas street, här i närheten. Först in på en förvaringsbutik, allt för förvaring finns där. Tex Stephs promarkerförvaring. En himmel för den som vill organisera sin lilla scraphörna.

Sen in i en butik med halloween kostymer, de riktigt bra kostar massor. Fullt med barn där inne, föräldrar som spenderade massor på barnen kostymer inför trick och treating.

Sen…… porrbutiken! Där hittade jag en hel del. Några små överraskningar till maken hemma. Som jag saknar väldigt mycket. Tur att man har sms, mail och allra bäst är att Steph har Skype så jag kan ringa hem och prata med honom utan att det kostar skjortan. Även tur att man är lite fjantig och spar gamla sms i telefonen som man kan läsa när saknaden är extra stor, som när man går och lägger sig. Det äldsta sms:et är över ett år gammalt. :)

Sen en affär som säljer konstnärsmaterial, DeSerres. Där hittade jag en Crop a dile samt lite annat. Steph sa just åt mig att gå och hämta Crop a dilen så vi kunde testa den… det gick inte så bra… så nu måste jag söka lite på youtube…. jaja.

På kvällen har vi spelat två omgångar av Settlers from Catan. Roligt spel men det går inte att spela på två så jag vet inte om vi köper det….

Över och ut.

Comments 9 Comments »

Så här ser Stephs hus ut en solig dag i oktober, detta var innan vi handlade punporna att ha på the front porch inför den kommande Halloween helgen. Tre stycken tjusiga orangea pumpor och en kvast står nu där också. Mitt rum är det ovanför ytterdörren, den med tre sektioner. Till vänster om det är arbetsrummet där vi sitter och scrappar och snackar och surfar, Greg stackarn har tillfälligt fått flytta ner till källaren med sin dator. :)

Denna finns på andra sidan gatan. Känns väldigt främmande och som något man ser i amerikanska serier. Vad har vi i Sverige? Visst är det bara pinnar som det är en liten skylt upptill där det står typ V 6.3, och då finns det en vattengreg i marken 6,3m åt det håll skylten pekar. I don’t know. Färgglada är de här i alla fall. De finns med typ 50m mellanrum, överallt med andra ord.

Sen kom vi till den lokala scrapbookbutiken. En sak som skiljer Sverige och Kanada åt är att här drivs scrapbutikerna av män, i en butik vi varit inne i har det stått en kvinna bakom disken. Kanske en smart affärsidé? Finns det någon karl som driver en scrapaffär i Sverige? No. Inte ensam iaf, inte som jag vet om. Här står jag då med Stephs foton och är på väg in för att göra hennes kit till fotona med aporna. :)

En annan sak jag inte sett hemma…. en drive-thru bankomat! Jag har insett att det är praktiskt taget omöjligt att ta sig omkring här utan bil men ändå… kan de inte ens gå ur bilen för att ta ut pengar? Finns överallt.

Vi åkte till en park, Steph hade tagit med sig frön och jordnötter att mata djuren med. Se på den lilla i min hand! Hur söta som helst. Första gången en landade i handen min, skrek jag till. Var inte riktigt beredd.

Så här ser jag ut när jag tycker det är lite obehagligt. :) En talltita tror vi detta är.

Sen började dessa skönheter dyka upp. De gillar jordnötterna. När Steph och Greg var i Sverige så tyckte han att våra skator var så fina. Och vi svenskar tycker typ de inte är något speciellt alls. Dessa blåa fina Blue-jays är Kanadas skator.

Den här snyggingen är en vitbröstad nötväcka. Superfin.

Dessa blue jays var verkligen överallt ett tag men sen kom några promenerande med en hund och de försvann allihopa.

Vi lyckades till och med få den att äta ut våra händer. Här var jag inte riktigt lika snabb som fågeln… ni ser den gråa sektionen lite till vänster ovanför Stephs hand… det är en blue jay på väg bort med en jordnöt.

Inte heller här var jag tillräckligt snabb… men nöten fick han.

Klicka på länken nedan så får ni se en liten film när den sån stor blue jay kommer och tar en jordnöt från Stephs hand. Så coolt, de är verkligen stora, det är så man blir lite rädd.

pict0105

På väg tillbaka mot bilen så står den här lilla rackaren precis bredvid stigen och äter solrosfrön som någon lagt ut. Hur tam som helst. Tycker han hade lite obehagliga händer… lite för likt fingrar…. men söt var han.

Så här söt.

Att gå i affären här är spännande, vart som helst man kommer där man inte varit tycker jag det är roligt att se hur mataffärerna ser ut. Hittade dessa fina i grönsaksdisken.

Jag har så galet svårt för att konvertera valutor. Frågar Steph hela tiden hur mycket ditten och datten är. Borde göra en lite tabell i fickformat att ta med mig till affärerna. 1CAD = 6,50SEK plus 13% skatt. Hur ska man räkna ut det lite snabbt? Sen gör de det extra svårt genom att i affären skriva priset utan skatten!!! WHY?! Så Fresh Baby Eggplants kostar 3.99 CAD per pound (som om man vet hur mycket det är…) utan skatten. Så när du kommer till kassan så har du ingen aning om vad det kommer kosta. Plus att de har så många olika mynt…. varje gång jag ska betala något så tar jag fram en lämplig sedel (vad jag tror är lämpligt, har haft fel några gånger) samt håvar upp alla mina mynt i min hand så att Steph kan ge kassörskan mynt som passar. Lite som om jag vore en femåring som inte vet vad pengar är värt. Då känner jag mig lite smådum.


Comments 6 Comments »