Häromdagen så visste vi inte riktigt vad vi skulle äta till middag och innan vi kom till affären så kollade vi runt lite på Arlas app till iPhonen. Där hittade David en auberginegratäng som såg god ut och hade fått positiva kommentarer. Ingredienser inhandlades och gratängen tillagades.

Den verkade himla enkel och när jag lagade den så kändes den inte så spektakulär. Nästan trist. Så när den hade åkt in i ugnen så överlämnade jag det hela till David, passning och pastakokning. Tyckte inte heller den såg så god ut när den kom ut ut ugnen men då hade jag väl redan ledsnat på den och var inte mottagligt för åsiktsbyte. Tills jag smakade den. Hur kan något så enkelt och utseendemässigt halvtrist smaka så gott?! Så högt betyg blev det till sist även hos oss.

2 portioner

 • 2/3 aubergine
 • salt
 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • något att steka i
 • 1 burk krossade tomater
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 grönsakstärning
 • 2 dl Kelda Simply Cheese pastasås (6,5PP)
 • ½ dl riven ost (vi hade Kvibille 28%) (1,5PP)

Ugnen på 225 grader. Skär auberginen i 1cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i oljan/smöret. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop i cirka 5 minuter. Torka av aubergineskivorna och stek dem cirka 1 minut per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Här finns den på Arlas sida också, då för 4 portioner. Intressanta tips i kommentarerna som kommer testas, bland annat att ha i lite tabasco i såsen och även varva med broccoli och potatis i själva gratängen. Vi åt den med pasta.

Här kommer då propointsen. Per person 4PP för gratängen och sen hade vi duoval pasta till för 7PP, så 11PP totalt. Absolut värt det enligt oss. Om du är en sån som räknar PP för det du steker i så får du lägga till för det, jag är ingen sån person.

7 Thoughts on “Auberginegratäng à la Arla

 1. Den ska jag verkligen prova. Redan imorgon kanske när resten av familjen ska äta hembakad pizza. Lägger man i lite strimlad skinka, svamp och oregano så blir det kanske “pizzastuk” till och med. Saltar gör man för att dra ut vattnet, eller?

  mvh//pernilla be

  • Elin on August 6, 2010 at 00:12 said:

   Japp, det gör man för att dra ut lite vatten ur auberginen, bara att klappa den torr efteråt med papper eller ren handduk.

 2. Svar: Yes. Gårdagen blev väldigt oplanerad. Jag fick jobba 3 timmar mer igår, och hade inte med mej någonting till jobbet. Så är det ibland. Kräftan blev bara ett sug på kvällen 😉

  Krams

 3. Och jag kommer gärna på besök! 😀

 4. Den såg faktiskt väldigt aptitlig ut 😉

 5. Hej Elin! Tack for tipset ang Niagara! Har antligen efter flera dagars letande pa natet bokat bade buss o hostel till Totonto och darifran bokat vi resan till Niagara! Din gratang ser smaskig ut! Langtar efter egenlagad nyttig Viktvaktarmat! Har inte atit fel men for lite, bara 2 ggr per dag de flesta dagar…. har hittat lite VV produkter har som jag inte sett hemma tex brod, korv*och ha,burgerbrod. Ska nog kopa hem o testa.

 6. Pingback: Elins vikt » Välkommen träningsvärk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation