Här kommer en till av favoriterna här hemma. Just detta recept testade vi en ny sak som blev bättre så hädanefter blir det denna variant.

2 portioner

Dela en squash på längden och gröp ur lite av innehållet så det blir lite plats att fylla dem. Förgrädda dem i ugnen i en form med hög kant i 20-30min i 225 grader. Medan detta är i ugnen så gör i ordning såsen. Mixa en burk krossade tomater, gärna av märket Mutti för den är godast, 1 banan och massor med curry, plus lite salt och peppar. Ta ut squashen och fyll med vad du tycker om, vi använder majskorn, vitost av buffel (typ fetaost), rödlök och vitlök. Salt, peppar och paprikakrydda brukar vi krydda med. Toppa med riven ost. Häll såsen runt kring de fyllda squasharna, har du lök över så kan du lägga den i såsen och tillbaka med formen in i ugnen tills det ser gott ut, tills osten har smält, kanske 15min. Koka under tiden riset.

Propointsen ser ut som följer per person

50g majs 1,5PP

20g riven Kvibille Svecia 28% 2PP

37,5g (1/4paket) vitost av buffel 2,5PP

0,75dl okokt ris 5,5PP

Totalt 11,5PP

I originalreceptet så var det majskorn och hackad avokado kryddat med paprikapulver i squashbåtarna. Såsen som vi har till, kom till efter en get away till Skepparholmens spa, där vi serverades denna goda sås till… jag kommer inte ihåg, det enda jag minns av maten är såsen. =)

I morgon blir det sisådär med räknandet av propoints men så är det bröllop som står på agendan också, inte vilket bröllop som helst heller utan Davids systers. Vi är bröllopsfotografer och ska upp vidrigt tidigt för att vara semesterlunk så vi är på väg i säng redan nu och klockan är inte ens 01. Vi har fått sena vanor här på semestern.

11 Thoughts on “Fylld squash

  1. Hej, dina matbilder är alltid så snygga. Men jag önskar mig en bild av dig i nya hårfärgen som du skrev om? 🙂
    Kanske får vi lite fina bilder på en bröllopssnoffsad du sen, *hoppas*. Vad roligt med bröllop, och även roligt att få medverka sådär med något, även om det innebär tidig uppgång! På bröllop kan det kanske vara en bättre idé att tänka på att man kan äta bra, bättre och dåligt. Man kan ju åtminstone hålla sig till bättre, så kan man vara nöjd kan jag tycka. Kram sålänge!
    /Annan

    • Elin on August 8, 2010 at 08:51 said:

      Vi var så fokuserade på att ta kort igår att jag idag kom på att det knappt finns ett enda kort på mig och David ihop… Trist men det får vi lära oss till nästa gång. Får ge över kameran till någon annan, åtminstone för ett kort photoshoot. Jag är inte den snoffsande typen så det blir svårt. Något kort kanske jag kan skaka fram men maken fokuserar på de andra bilderna än så länge. =)

      Jag känner mig supernöjd över hur maten blev på bröllopet. Nog inte ens så farligt i PP… men jag har ju ingen aning om vad som var i så jag maxade de dagliga på middagen och sen lämnar jag det så.

      Kram kram

  2. Bröllop är ju oftast fantastiskt trevliga tillställningar och jag hoppas verkligen ni hade kul igår. Du/Ni borde ju kunna ge ut en vegetarisk VV-kokbok snart, om inte annat så en snygg matfotobok…bilderna är såååå snygga!

    • Elin on August 8, 2010 at 22:29 said:

      Vi hade helt galet roligt och somnade ovaggade när vi kom hem. Ojojoj. Maken har nu cirka 1000 bilder som ska gås igenom och de bästa ska väljas ut. Kanske vi landar på 100 fina bilder till slut. Jag kände mig supersnygg i min klänning och fick en massa komplimanger. Så skoj!

      Kokbok…. där sådde du ett litet frö minsann. =) Får nämna dig i förordet som den som kläckte idén.

  3. Kikar in…

  4. Hej Elin, va glad jag blev av din kommentar. Du var en av de första jag började följa och jag har funderat ibland på var du tog vägen. Blev så glad när du hittat hit. Och shit så duktig du är. Du får helt enkelt bli min förebild inför hösten. Jag kämpar fortfarande som du sett… Men än har jag inte gett mig. Vi hörs snart igen. Kram kram

    • Elin on August 8, 2010 at 16:00 said:

      Jag blev också glad att hitta tillbaka till dig. Kändes som om det var du, jag och Anna uppe i norr som körde stenhårt då. Det är er jag kommer ihåg i alla fall. Tack, det går väldigt bra denna gång, taggad och allt känns enkelt.

      Kram kram

  5. Just det, hur var bröllopet? Vad bra att ni hade roligt iallafall!

    Min helg har varit kanon, lite seg kanske. Men annars bra! Ikväll “flyttar” jag. Jag ska nämligen vara husvakt i en vecka. oj oj! 🙂

    Krams

    • Elin on August 8, 2010 at 22:31 said:

      Bröllopet var vackert, tårfyllt och alldeles alldeles underbart. Precis som bröllop ska vara. Vackert brudpar, underhållande tal och roliga sketcher. Både skrattade och grät. Härligt!

      Roligt med husvakteri. Känna på att bo ensam. =)

      KRAM

  6. Åh, tack så jättemycket! Ja, det är tråkigt när det händer grej på grej hela tiden 🙁 Aldrig liksom en lugn stund…

    Det där såg riktigt gott ut! Men vitost av buffel? 😛 haha, har aldrig hört talas om.

    • Elin on August 8, 2010 at 22:32 said:

      Vitost av buffel är nog en slags fetaost, smakar väldigt lika i alla fall. Den är lite krämigare och vi tycker nog den är lite godare också. Finns i samma hylla som de andra fetaostarna som är i såna platta fyrkantiga plastpaket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation