Många inlägg de senaste dagarna i olika bloggar handlar om vad allas olika mål kommer att vara och här kommer mitt. Efter att ha blivit påmind om att man ska sätta SMARTA mål inne hos min mammalediga PT så sätter jag nu upp mina egna SMARTA mål.

 • S – Specifikt: Jag vill gå ner till 78kilo. Jag vill träna minst 3 gånger i veckan varav ett är ett styrketräningspass. Jag vill kunna springa 5km under 30 minuter igen och jag vill ha testat att springa 1 mil.
 • M – Mätbart: Första är det ju inga problem med, vågen står redo i badrummet. För att hålla ordning på träningen tar jag hjälp av Funbeat, vill man ha mig som träningskompis där så sök på Elin Appelgren. Löpningen, ja det är dags att damma av joggingskorna som har fått vila oroväckande länge.
 • A – Accepterat: Jag vill verkligen detta, ställa mig på vågen och se en sjua och en åtta framför mig. Ska ha ett snack med maken om att nu är det hårda bud som gäller och om han vill äta onyttigt så får han göra det när jag är på jobbet eller något.
 • R- Realistiskt: Snittet på viktminskningen borde hamna på kring 6 hekto i veckan, fullt genomförbart. Löpningen, det är bara att börja nöta.
 • T – Tidsbundet: Rivstarten pågår under 8 veckor, så slutdatumet är 16 oktober.

På en sida som handlar om just SMARTa mål så läste jag en hel del tänkvärt. Så här kommer mina tankar om detta:

Vad vill jag ha? Jag vill ha en sund och hälsosam relation till mat, äta nyttigt i normala portioner men samtidigt inte ha några problem med att unna mig då och då. Jag vill ha en vältränad kropp som kommer klara alla utmaningar jag ger den.

Vad skulle det betyda om jag fick det jag vill ha? Jag skulle känna mig otroligt nöjd och stolt över mig själv. Många i min släkt har haft hjärt- och kärlsjukdomar och att då ha en bättre hälsa bidrar till att det inte kommer drabba mig lika lätt.

Hur vet jag har jag fått det? Det kommer kännas så otroligt bra att ha satt upp mål och sen se sig själv i spegeln och inse att man klarat det. Jag kommer inte ha ångest över att prova kläder och inte alltid känna mig som den största i rummet.

Hur kommer andra veta att jag fått det? Mitt självförtroende kommer öka och jag kommer våga ta mer plats.

När jag vill ha det. Jag vill ha det så snart jag kan få det men jag är mycket nöjd om jag är på god väg när utmaning är slut. Sen får det ta den tid det tar. Det är ett stort mål att sträva efter.

Vad är det som hindrar mig från att ha det redan nu? Jag har en tendens att ge mig själv matrelaterade belöningar, något jag ska försöka undvika. Jag ger ibland upp för lätt. När jag tappat inspirationen är det svårt att hitta tillbaka, det tar oftast några kilon upp innan jag ens hinner fatta vad som händer.

Hur kommer det jag vill nå att påverka andra delar av mitt liv? Här finns bara positiva saker att hämta. Jag kommer orka mera, även bland vardagliga saker, bära kassar från ICA, lyfta saker på jobbet. Känna mig vackrare. Sexigare. Jag kommer känna mig i kontroll.

Vad har jag redan idag som kommer att hjälpa mig att nå målet? Medlemskapet hos SATS. Det totala stödet från David. Viljan att komma i mål. En massa inspirerande bloggar som jag hämtar pepp från. En massa härliga läsare på bloggen som ger mig pepp. <3

Vad behöver jag skaffa för att nå målet (kunskaper eller annat)? Jag behöver bli bättre på att planera min mat, så att jag inte hamnar i ICAkön klockan 17:00 superhungrig. Bättre på att göra matlådor till jobbet. När jag jobbar kväll ska jag försöka gå upp tidigare så att sista måltiden inte blir så sen. Jag ska våga mer i gymmet, jag har också rätt att vara där.

Hur kommer jag lättast till målet? Genom att gå ut hårt och få bra resultat i början, då kommer det kännas lätt och då är det lättare att fortsätta i samma anda. Genom att planera bättre, mat och motion. Att förlåta mig själv snabbt om jag halkar av banan och sen snabbt komma in på rätt linje igen.

Så där ja.

3 Thoughts on “Målet med min Rivstart

 1. Therese on August 22, 2011 at 05:39 said:

  Det här fixar du! Lycka till :)) Jag är jättepeppad för de kommande veckornas Rivstart!

 2. PtTess on August 22, 2011 at 11:50 said:

  Låter som en fin plan:) Jag är nere på 79..ska ner till 71..ungefär samma tidsplan (ja, jag har november ut)

 3. Pingback: SMARTa mål – Elins vikt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation