Jag har sen april förra året ätit samma frukost varje dag bortsett från de dagar då jag varit på resande fot. Gröt. Jag åt först alltid fiberberikade havregryn men efter ett tag ville jag ha en annan smak och körde vanliga havregryn ett tag. Senaste halvåret så blandar jag ett paket fiberberikade havregryn och ett paket rågflingor och använder det till att koka gröt med. Jag orkar inte hålla på med kastruller och att stå och passa vid spisen utan jag gör den i micron, funkar perfekt. För att göra det ännu enklare så väger jag grejerna som ska i. 40g från grynblandningen, 200g vatten och lite salt. Oftast har jag i ett gäng russin, 15gram cirka. Sen in i micron i 2 minuter på full effekt. I med frysta hallon direkt från frysen, röra runt så de täcks av varm gröt. Ta fram mjölken och det tar inte lång tid tills hallonen är tinade och det bara är att mosa sönder dem i gröten. Lättmjölk till. Vill jag lyxa till det stör jag lite kokosflingor över.

I morgon ska jag faktiskt testa något nytt, inspirerad av detta inlägg. Skotsk gröt. Så gröten är redan kokt och har svalnat, ligger i en tallrik i kylen. I morgon ska den skäras och stekas och ätas med kanel, blåbär och keso om jag har någon hemma, annars blir det mjölk till. Spännande! Googlade lite och hittade gröt.se och jag funderar på att kanske variera min grötfrukost lite grann, det finns ju verkligen mycket att testa.

4 Thoughts on “Inspirerad att ändra mina frukostvanor

  1. Gröt är gott! Länge upplevde jag det som att jag blev hungrig snabbare efter att ha ätit gröt jämfört med yoghurt och flingor, men det ser ut att ha ändrats. Men steka gröt….!?! Du får rapportera, jag är inte helt övertygad…. 😉

    • Elin on August 21, 2011 at 22:55 said:

      Haha, nej det låter lite skumt men gröten står i kylen redo att stekas i morgon. =) Skriver här hur domen lyder.

  2. Krispinsson on August 21, 2011 at 23:15 said:

    Gröt är såååå gott!

  3. Låter jättegott, hur blev det? Jag brukar variera mellan att äta gröt på morgonen och äta vaniljyoghurt… Båda är lika gott tycker jag

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation