Jag har bloggat lite om detta för länge sen. Denna veckans fokus hos Viktväktarna handlade just om mål. Om att sätta mål som verkligen fungerar. Jag gick själv lite overboard med målen denna veckan så jag har lite att jobba på när det kommer till realistiska mål.

SMARTa mål. Specifika, Mätbara, Accepterade, Realistiska och Tidsbundna.

Fick ett bra tips av någon på Viktväktarnas forum att även sätta mål som inte är relaterade till träning (jag ska träna x antal gånger i veckan), vad man inte ska äta (jag ska inte äta x denna vecka) eller vikten (jag ska gå ner x hekton denna veckan). De är ju inte dumma men det kan vara bra att blanda med mål som att man ska vara ärlig och registrera all mat man äter eller kanske att man faktiskt registrerar även om man äter för mycket. Det sistnämnda är ju bra för även om man halkar av banan så kan man ju klara sitt mål bara man inser och noterar/registrerar vad man ätit och inte bara förtränger det eller låtsas som att det inte hänt.

Nästa veckas mål:

  • Gå 11000 steg per dag.
  • Rehabträna ryggen minst 3 gånger.

Det får vara bra så. Lagom är tillräckligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation