En liten sammanfattning om hur jag började jogga från att aldrig gjort det innan.

Jag började en stor viktresa i april 2010 och tog hjälp av viktväktarna. Det gick absolut bra, jag gick ner 6 kilo på 5 veckor. Inte dåligt alls. Det var bara av att ändra kosten. I ett veckohäfte från viktväktarna så fanns det en vecka ett program, “Lär dig jogga 5 kilometer på 6 veckor”. Detta hoppade jag på. Det var ett klassiskt “from couch to 5 k” program, man sprang 3 gånger i veckan, varvade gång med jogging och ökade joggingen pö om pö. Min bästa supporter, maken, hjälpte till på det vis han gör bäst, med en ljudfil med mina favoritlåtar på med ett trumsolo inmixat när jag skulle gå från gång till löpning och vice versa. Underlättade enormt att slippa hålla reda på minuterna själv. Kunde bara koncentrera mig på att springa. Eller egentligen borde jag kalla det det det egentligen var, lunka.

Jag var verkligen ingen löpare innan. Jag kom inte ihåg att jag någon endaste gång gått ut för att bara springa som motion.

Elin-springer_DSC2873

Maken var även nere och smög på mig och tog bilder när jag kämpade mig runt slingan som jag sprang runt, Trekanten nere vid Liljeholmen.

Jag följde programmet till punkt och pricka och när det sista passet kom, spring 5 km utan att stanna, så pinnade jag på och landade på 42 minuter.

Programmet gjorde att viktminskningen höll i sig och den var rejäl. På totalt 10 veckor hade jag gått ner över 11 kilo.

Det var storyn om hur jag började jogga. Sen har det hållt i sig. Jag springer inte varje vecka. Senaste tiden har det blivit mest på löpband med, trist dock, föredrar att springa ute.

Jag har sprungit på Arlanda.Photo mar 24, 6 54 39 em

Jag har sprungit på vintern.

Photo jan 03, 11 20 32 fm

Jag har sprungit mot den skånska motvinden.

Skärmavbild 2015-01-13 kl. 21.58.31

För den med en smart telefon så finns det appar som kan hjälpa en med from couch to 5k, har säkert funktionen med att något plingar till när man byter mellan gång och löpning. Har inte använt någon själv men sökte på det nyss och fick en massa träffar.

Lycka till med löpningen!

 

4 Thoughts on “Hur jag började jogga

  1. Therese on January 14, 2015 at 09:14 said:

    Jag är så glad att du bloggar igen! 🙂 Löpning är ju en så enkel träningsform, allt som behövs är ett par bra skor och sköna kläder. Med andra ord har jag inga ursäkter… 🙂 Dags att leta upp en bra app!

    • Verkligen att man inte behöver mycket grejer. Jag har till och med tagit med mig löparskorna på tre semestrar. Det är faktiskt lite extra roligt att springa på något nytt ställe.

      Gör det! Det var kanon att köra efter ett program i början. =)

  2. Tack för inspirationen vidare. Får försöka klara mig utan en sån fantastisk man som du verkar ha 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation