Jag hade några timmar som jag behövde ta ut på gamla avdelningen innan jag byter efter denna veckan. Så vad passar bättre än att gå lite tidigare från jobbet och kila ner till gymmet?!

Studielediga kollegan Miss S gör sällskap, så himla bra att ha någon som räknar med att man ska komma dit så man inte bara tänker “vad trött jag är, jag åker raka vägen hem”. Perfekt!

Hade skön träningsvärk i magen från måndagens pass som varit löpband följt av några magövningar.

Löpbandet lockar alltid mycket mer än crosstrainern. Jag lyckas aldrig riktigt pressa mig själv på crosstrainern, vet inte varför, blir irriterad på att jag inte kan justera steglängden. Så först 30 minuter på löpbandet med alldeles för få km att visa upp för det men samtidigt tänker jag att det är bättre att vara här än att inte vara här alls. Kör intervaller i tempona 6,5, 9 och 11 km/min.

Sen gick jag in i den lilla salen som oftast är tom när vi är där. Tog fram en stepbräda ställd på högst nivån, en skivstång med kanske 10 kilo på, tittade inte så noga, den stod riggad och klar i salen så jag nöjde mig med den, två kettlebells på 6? och 12 kilo och en matta på golvet.

bild 1-2

 

Sen körde jag olika stationer med övningar som jag minns från PT-tiden och sådana som jag gillar och kan.

 • kettlebell swings 12kg
 • bänkpress på stepbrädan med skivstången
 • enarmsrodd med kettlebell 6kg
 • kettlebell clean and press 6kg
 • rumplyft på mattan; ligg ner, lyft benen lite från golvet och sväng upp dem så att fötterna pekar uppåt och lyft upp rumpan från golvet sista biten och sen stadigt ner igen. Ojojoj, det var dessa jag gjort dagen innan och de kändes nu dagen efter vill jag lova.
 • triceps med kettlebell 6kg
 • Marklyft

Några svängar med det och jag var helt färdig. Men glad!

bild 2-2

När jag kom hem landade jag i soffan lite och hade problem att komma upp pga träningsvärken i magen. Nice! Något hade jag gjort rätt i alla fall.

I morgon väntar ett nytt pass. Två arbetspass kvar vid skrivbordet sen blir jag bilburen igen, woop woop!

4 Thoughts on “Gårdagens pass

 1. Katarina on February 6, 2015 at 23:21 said:

  Så roligt att du är tillbaka med din blogg. Jag har följt dig genom åren och känner igen mycket av det som du skriver om. Efter en höst med lite träning pga jobbet har jag kommit igång igen sedan december och blir än mer inspirerad nu när jag vet att du också kör 🙂 Lycka till, vi möter våren piggare och lättare!

  • Kul att du hittade hit igen när bloggen legat i träda så länge. =)

   Visst är det enklare att så fart på sig själv mot våren. När dagarna bara blir längre och längre. Man borde hitta på någon annan träningsform vintertid, simning eller något kanske. Så att det är enklare att hålla igång.

   Pepp till dig med!!!!

 2. Det är perfekt att ha en träningskompis! Det är alltid svårare att svika andra än sig själv. Jag gillar lunchträning eller direkt efter jobbet-träning. Har jag väl kommit hem och satt mig i soffan är det få saker som får upp mig. Men hunden får förstås ut mig!

  kram, pernilla be

  • Verkligen kanon med en som peppar och drar med en. Nu när jag bytt jobb så skulle det funka att jag tar friskvårdstimmen mitt på dagen. Vårt jobb har en stående badmintontid en gång i veckan som jag ska försöka vara mer med på.

   Jag klarar inte heller av att ta mig iväg när jag väl landat hemma. Då är det kört den dagen. Nej, det måste vara direkt efter jobbet.

   Avundsjuk på att du har en hund som får ut dig i alla väder. Det skulle jag också vilja kunna ha. Men vi får inte ihop det med tiderna. Sällan jag är ute och går en helt vanlig jobbdag. Utan det är mest på lediga dagar som jag promenerar. Nu går jag i och för sig omkring en massa på jobbet. I och för sig inomhus i garagen men ändock så tickar stegen på. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation