Så delar man med sig med träningskompisen att man har en blogg och så får man vid varje pass en gliring om att man inte uppdaterat bloggen. Så inte nog med att hon hjälper till att jag kommer iväg till träningen så hjälper hon även till med att det skapas blogginlägg. =)

Tillsammans med ovan nämnda träningskompis så har jag tränat 3 gånger i veckan senaste tiden. Lägg sen något badmintonpass i veckan med maken till det och jag är absolut nöjd med min träning.

Jag försökte klura ut vad det är som hjälper mig att få till träningen ifall det är någon som känner sig fast i soffan och inte kommer iväg.

Som jag nämnde i ett inlägg nyligen så är en träningskompis mycket bra att ha. Det är så mycket svårare att banga på träning om det är någon som räknar med att man ska dyka upp vid en avtalad tid.

Ett annat tips är en annan självklarhet egentligen. Lägg fram dina träningskläder dagen innan. Jag packar hela väskan och ställer framför ytterdörren så den bara är att ta med den på morgonen. Extra viktigt nu när jag går upp 04:30. Det finns varken tid eller lust till att börja leta sportBHar vid den tiden på morgonen.

Boka in träningstid i kalendern. Allt som är viktigt att komma ihåg behöver bokas in. Det gäller även din träningstid.

bild 1

 

I morgon är det dags igen! Väskan är inte packad ännu men det är den strax!

Gillar man statistik så finns det flera olika program att använda. Jag gillar Funbeat. Där man man antingen registrera tex sin löprunda eller promenad direkt i appen eller knappa in sitt pass i efterhand.

Jag blev tipsad om en annan app som mer håller koll på antalet pass som man gör. Det gillar jag med. Den heter Traning goal. Där kan man sätta upp mål som man jobbar mot. I januari så önskade jag träna 15 träningspass och det lyckades jag ju galant med. Nu jobbar jag på mot fabruaris mål, 12 träningspass, tre i veckan är vad jag vill åt minst.

bild 4

 

Här ser man hur man ligger till och jag ligger helt enligt fas än så länge denna månaden.

bild 3

 

 

En bra timer till när du ska göra dina tabataintervaller eller vad du vill hitta på. Denna heter MiniHiit. Man kan ställa in hur länge man vill vila och hur länge man vill köra sin intervall. Bra piiip som indikerar när de byter emellan de två.

bild 5

 

 

I min jobbtelefon så hittade jag en app som heter Hälsa. Den verkar regisrera mina steg utan att nämnvärt dra något batteri. Toppen! Och jag blir alltid så glad över att stegen rasar iväg i tusental. På min förra arbetsplats så satt jag ju nästintill stilla i 8 timmar och fick bara ihop lite steg om jag gick ut en promenad på lunchrasten. Nu går jag massor i varje garage jag pysslar om. Kanon! Idag var det en massa utbildning så jag kom inte upp i så himla många steg. Denna räknar ju dock inte med alla stegen på löpbandet utan bara när jag går till och från jobbet och det jag går på jobbet. Plus att mina lediga dagar så ligger ju telefonen bara hemma. Jag ska försöka uppdatera min egen iPhone och se om denna appen dyker upp, jag har exakt samma modell på jobbet så det borde den.

bild

 

Jag är sugen på en Fitbit men får inte riktigt ändan ur för att köpa en. Beslutsångest. =)

Tipsa gärna om ni har någon kanonapplikation i er telefon som gör er mer taggade till träning.

2 Thoughts on “Hjälpmedel till träning

  1. PtTess on March 19, 2015 at 09:06 said:

    Long time no see! Kom o pumpa snart!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation