Så här ser många av mina matlådor på jobbet ut nu för tiden. Från att ha gått från nästan inga matlådor så har jag nu landat på nästan bara matlådor. Inte illa!


Laxfilé som jag hällt på lite sweet chili sås på och sen lite hackade cashewnötter och sen in i ugnen. Halv avokado. Kokt broccoli. Kokt ägg (fick i mig detta ägg trots att det var lite rinnigt i gulan, ogillas). Vitkålssallad med basilikaolja, vinäger, salt och peppar.

MUMS!! Håller mig mätt länge på detta. Vad gör ni med laxfilé?

(laxen är ett gammalt viktväktarrecept som jag blivit bjuden på hos en kompis. Tillbehören då var matlagningsyoghurt med pressad lime i och pressad kokt potatis. Så himla gott!!! )

7 Thoughts on “Nya matvanor

 1. Härligt det ser ut! Jag kör mycket matlådor jag, jag gillar inte riktigt att köpa ute-mat, och så sparar man ju pengar också!
  Smulad fetaost på lax är supergott, men ok, kanske inte så nyttigt 🙂 Men om man tar litegrann ost som har mycket smak och äter grönsaker till, så fungerar det ju!

  • Jag har varit tvärt om, jag har inte gillat matlådor. Alltid trist att äta samma som dagen innan. Nu gör jag i ordning ett gäng laxfileer och kycklingfileer och sen in i frysen. Bara att fixa tillbehören sen då.

   Smulad fetaost låter gott!! Det ska jag testa. =)

 2. Det ser jättegott ut! Jag har oftast citronpeppar på laxen, eller ett lager keso/senap ovanpå. Bra jobbat med matlådorna! Bättre både för ekonomin och kroppen 🙂

  Kram, Pernilla be

  • Älskar citronpeppar! Äter det med tonfisksallad. Mums! Ska testa ihop med laxen med. Keso och senap låter spännande det med! Tack för tipset!

   Kram

 3. Vilken matlåda! Det ser jättegott ut.
  Jag åt jättemycket lax förut, det blir lite mindre nu sen jag flyttat ihop med en köttälskare. Men lax är ju så himla bra. Den tinar snabbt, går snabbt att laga och smakar jättegott även om man bara steker den med lite salt. Några av de saker jag brukar göra är stekt lax, kokt broccoli, pesto och parmesan (jag brukar ha lite pasta till också, men det behövs inte så mycket om man har rikligt med broccoli). En annan smidig maträtt är att steka lax och smula grovt i en blandning med keso, soltorkade tomater och t ex majs eller vad man gillar. Gott till bakad potatis, pasta eller sallad. Laxwok , lax i foliepaket med blandade grönsaker i ugn och fisksoppa är några andra favoriter. En snabbvariant på fisksoppa är att blanda ner färska fiskbitar i t ex Keldas färdiga soppor, blir klart på någon minut, kan toppas med lite räkor för extra lyx.
  Jag har också med mig matlådor dagligen men kan få lite idetorka nu när jag inte bara kan svänga ihop enkla pastarätter, vilket annars är smidigt i matlåda. För min del får du gärna dela med dig av fler matlådor, för den här var väldigt inspirerande!

  • Oj vad många bra tips! Här ska det testas nya recept! TACK!

   Ska försöka baka in fler mattips, det är roligt att dela med sig sv sina favoriter eller när man lyckas med nyheterna.

   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation