Några dagar har gått sen senaste inlägget. Jag har svårt att orka med något när jag jobbar, långa pass och långt att pendla gör att dagarna bara försvinner. Sen fick pappa en hjärtinfarkt tidigare i veckan, allt är bra nu men jag har sovit dåligt i flera dagar, mardrömmar om att alla jag känner dör… hade nog några timmar sömn att ta igen för i fredagskväll somnade jag 20:00 och vaknade 11 dagen efter. Helt slut har jag varit. Men nu har jag umgåtts med maken i dagarna två och nu är jag tillbaka på banan igen. =)

För ett tag sen så kom maken och sa att han funderade på att börja använda bostadsrättsföreningens gym. Jag trodde knappt mina öron. =) Han är ingen gym-människa. Men löpbandet kunde han tänka sig att stå och nöta på. Vi väntade in det nya året då man betalar avgiften per kalenderår (hela 500:- per år och hushåll, det är ju vad jag betalar till SATS varje månad…) och efter en hel del strul med att få våra brickor att fungera med att öppna dörren till gymmet, så kan vi nu sen en vecka tillbaka använda gymmet.

Första gången gick vi dit tillsammans och hoppade på varsitt löpband. Några trevande första steg för David (Davids första gång på löpbandet) men sen så fick han snart in snitsen. Hans löpsteg var lite ovant med bandet och han hade rejält ont i höftbenen efteråt men det gick över på några dagar. Jag ville ha en tid på 5 km då den ingick i utmaningen och klockan stannade på 33min 48sek. Kändes bra även om jag fick sånt galet håll vid några tillfällen att jag var tvungen att gå ett tag, men jag kompenserade med att springa på hastighet 13-14 ibland.

Någon dag senare fick jag ett sms när jag var på jobbet, då hade David gått dit själv och tränat på dagen. Det är nästan pinsamt så nära hemmet gymmet ligger. Jag ska klocka det någon gång snart. =)

I går gick vi dit tillsammans igen. Vi kom dit strax efter 20:00 och lokalen var tom. Varsitt löpband och 5km var planen. Denna gång ville jag se om jag kunde springa hela sträckan utan att behöva gå. Så jag ställde in hastigheten på 10 och började springa. 3km kom och gick och det kändes så bra att jag ökade till 11 och sista halvkilometern körde jag ännu snabbare. Klarade det på under 30 minuter. Kändes bra att konditionen inte var längre bort än så. Jag har joggat väldigt lite sommaren som var. Några enstaka gånger och det är allt. Vet inte vad som hände, fanns ingen lust och sommarens försvann alldeles för fort. Konstigt, för är det någon årstid som det är skönt att springa så är det ju just sommaren. Eller kanske övergången mellan vår och sommar är härligast, att verkligen se alla löv, gräs och blommor spricka fram.

Idag var det min tur att gå dit ensam. Var en mamma och en dotter där men jag blev ensam ganska på en gång. 1 km på löpbandet och sen var det bara jag kvar. Häromdagen så missade jag att filma gymmet, vill ju helst att det ska vara tomt. Tänkte nu är det bäst jag passar på. Välkommen till mitt gym!

Försökte bädda in videon lite tjusigt här men det funkade inte så här kommer länken! Har precis klivit av löpbandet efter 1km löpning så jag låter lite ansträngd. =)

Testade på allt jag kom på så jag känner mig mer hemma här. Bra när det står någon testosteronstinn karln där och vägrar lämna stången.

Detta hann jag med totalt.

  • 1km löpband (11 i hastighet)
  • Raka marklyft 3 set i superset med
  • plankan 1min x 2 mellan seten
  • Marklyft i superset med
  • Sneda mage i romerska stolen totalt 40 stycken och 10 ryggresningar
  • 1min jägarvila
  • 10 framåtlutande flyes
  • 10 hantellyft åt sidan
  • 10 x 2 triceps-kickbacks
  • Latsdrag 3set
  • Tricepspress (?) såsom man gör på Bodypumppassen, 3 set mot pannan och 3 set mot magen.
  • Hög planka med fötterna på boll med indrag av benen 3 set
  • 10 minuter cykel i intervaller.
  • Stretch
När jag kom hem så kom jag på att jag glömt armhävningarna så ner på golvet och gjorde 20 stycken såna med. Det är galet lyxigt att ha ett gym så nära hemmet! Skulle jag bo i ett hus skulle jag lätt kunna offra något källarrum till att ha en massa fula träningsprylar i. Undrar hur mycket stången vägde? Försökte hitta något på stången som angav vikten men hittade inget. Hittade en lättare stång sen som jag gjorde tricepsövnigarna med.
Trevlig söndagskväll till er alla!

3 Thoughts on “Bostadsrättsföreningens gym

  1. Skönt med nära till gymmet, det blir ju så mycket enklare då.

    Vad skönt att din pappa mår bra. Min pappa hade en hjärtinfarkt för några år sedan och fick göra en kranskärlsoperation (han hade kärlkramp och ett par kärl var förstörda). Det är läskigt och helt plötsligt inser man att människor man älskar inte är odödliga. Jag är glad att det gick bra, både för din pappa och min 🙂
    Kram

  2. Det såg ut att vara ett mycket välutrustat gym det där ju 🙂 (säger jag som inte har mycket koll alls..)
    Så schysst att ha det för en billig penning. Roligt att se och höra dig med 🙂 Keep it up!

    • Det är liksom fånigt så nära det är också. Gick förbi ikväll och klockan var kanske 20. Stället var tomt. Det är annat det mot SATS på eftermiddagarna. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation