Jag har en hel del viktbloggar som jag läser och hos Viktiga Anna så hittade jag en övning i att förbättra sin självkänsla. Det här är något jag behöver öva massor på.

Jag blir glad av känslan över att ha klarat av någonting.
Jag känner mig stolt över att jag faktiskt har gått ner 25 kg genom koständring och motion.
Jag känner mig osäker inför framtiden och vad jag vill jobba med.
Jag känner mig trygg när jag är med min bästa vän och make eller när jag är hemma.
Jag mår bra när jag är ledig, när solen skiner, när jag är med David och när jag tränat.

Längst med strandpromenaden mellan Las Americas och Los Christianos, Teneriffa februari 2011. På mig har jag ett par shorts som jag köpte 2007 tror jag. Jag köpte dem på rean och tänkte “om jag bara går ner lite till så kommer jag i dem….” Jag kom aldrig i dem. De har legat längst upp, längst bak i garderoben tills nu.  Nu satt de som en smäck och i sommar kommer de vara för stora. Härligt!

Jag har ju varit lite negativ senaste tiden och på väg hem från jobbet häromdagen så började jag fila på en lista i mitt huvud på saker som jag under vår solsemester fann som otroligt positiva med att ha tappat 25 kilo.

 • jag kände ingen panik när jag inser att jag kommer sitta i 5,5 timme i en tidigare väldigt trång flygplansstol.
 • jag kände mig snygg på nakenbeachen =)
 • jag hade klänningar och kjolar på mig utan att behöva ha avklippta strumpbyxor under för att förhindra att låren nöter in i varandra så det gör ont.
 • jag orkade med alla våra strapatser, flera timmar långa promenader längst strandpromenaden.
 • svettades inte lika mycket.

Teneriffa februari 2011

Detta är mitt tvåhundrade inlägg på denna bloggen som jag i maj 2010 startade för att hjälpa mig i min viktresa som startat månaden innan. Jag vill bara tacka alla er som kikar in och läser här varje dag, ni som kommenterar och peppar. Tack för att ni följer mig på denna resa till ett hälsosammare liv. Jag är otroligt glad om jag på något vis har lyckats inspirera er till att starta er egen resa eller att ni börjat motionera eller på något vis gjort något som gör er till gladare och hälsosammare människor.

Pepp och kram.

22 Thoughts on “Lite tankar

 1. Men snyggo! Nakenbeachen, haha. Love it =)

 2. Vad fin du är!
  Och tack för att du har skrivit din blogg som har inspirerat
  mig massor!

 3. Du har inspirerat jättemånga människor, inklusive mig själv. Jättebra idé att faktiskt tänka efter på allt bra och positivt du uppnått, det är lätt att fokusera på det negativa. Ska också försöka göra det. Kram och bra jobbat! Du ser så fräsch ut på bilderna.

  • Gör det, det hjälpte att minska fokuseringen på att man liksom inte kommer någon vart just nu och att inse att jag faktiskt har gjort en stor grej. Tack ska du ha, så roligt att få fina bilder på sig själv. Lyxigt med en fotograf till make. =)

 4. You rock! Du är så duktig Elin och jag är så stolt över dig och jag SAKNAR våra stunder på jobbet som fan.. Måste ses snart!!!!!! Puss

  • Jag saknar dig!!! Not so funny at work anymore. Kikar runt men har ju ingen aning vad jag vill hålla på med så det är inte det lättaste. Absolut en date snart! Kram kram!!!

 5. Susanne on February 19, 2011 at 10:32 said:

  Det här inlägget var precis vad jag behövde läsa just nu. Du inspirerar massor !!! Tack för att du så generöst delar med dig av din vikt- och hälsoresa till oss andra medresenärer!!! Själv har jag några hekto till målvikt och känner mig rädd att inte klara av den delen. men när man får läsa så inspirerande texter och även se dina fina bilder så känns det verkligen att motivationen ökar, och entusiasmen. Ha en fin helg!

  • Tack tack! Så bra att inlägget passade. Några hekto till målvikt, klart vi kommer klara detta! Några veckor med lite mer kontrollerad mat och lite mer träning och vi är hemma! Men själv har jag lite svårt med att orka ta tag i det sista nu när jag kämpar med vinter och kyla och trötthet. Snart kommer våren och då jäklar!

 6. vilket härligt inlägg! jag lånar nog listan av dig … du är jättefin!

  • Låna på! Jag har ju själv lånat den hos en annan.

   Tack tack! Längtar tills det är lite varmare och man slipper mössa, vantar och halsduk. =)

 7. Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg för det märks att du landat i din viktminskning. Alla de fördelar du nämner med -25 kg vill jag också uppnå – och varje gång jag kommer i nygamla kläder i mindre storlekar så blir jag så genuint glad att jag nästan spricker.

  Du fortsätter väl skriva även efter att du gått i mål? Jag kommer att sakna dig annars. Jag är snart halvvägs och jag tror inte att det är sant.

  mvh//pernilla be

  • Vad glad jag blir av din kommentar. =) Det värmer. Jag har inte så himla många kläder kvar där längst bak i garderoben men några finns nog kvar. Jag gillar ju inte att handla kläder så mycket, så det mest slits ut tills det bara är trasor kvar. Klänningen på bilden är jag extra glad jag kommer i. Den köpte jag till ett bröllop 2009 där jag tänkte att om jag bara gick ner några kilon så skulle jag komma i den till bröllopet… Jag hade en annan klänning på mig på bröllopet… Trist men sant. Jaja, just då såg jag det positiva i det, en annan gäst hade samma klänning på sig. =) Men innerst inne var jag självklart ledsen över att jag misslyckats med att gå ner.

   Jag hoppas att träningen kommer vara kvar i mitt liv länge så bloggen blir kvar med den tror jag. Sen tror jag att jag alltid i resten av mitt liv kommer behöva tänka på vikten, vissa har liksom lättare än andra att gå upp och ner. Vägde 100 när jag träffade David, gick upp 5, gick ner 15, gick upp 15 och så nu har jag gått ner 25. Jag kommer att få passa mig så det inte händer igen att jag bara helt plötsligt är på väg upp och inte kan stoppa det. Så var det sist. David nämnde det flera gånger, att jag var på väg uppåt men jag vägrade lyssna och sen var jag uppe på maxvikt igen.

   Halvvägs är ju superbra! Visst är det lite svårare mot slutet men då är ju målet nära så det motiverade mig. Pepp till dig!

 8. Precis vad jag behövde läsa, en påminnelse om alla fördelar med viktnedgång. Just detta med lårskav är något jag vill och behöver komma åt även om jag inte är helt säker på att viktnedgång nödvändigtvis råder bot på problemet.

  Nakenbeach?

  Imponerande.

  • Ja visst är det bra att påminna sig själv ibland så man inte bara stirrar sig blind på vågen. Jag har en tendens att se bara hekton ibland och då behöver man inse alla andra små saker som faktiskt är annorlunda nu jämfört med ett år sen. Jag orkade knappt gå i trappor, gick långa omvägar för att slippa. Nu tar jag trapporna i ett nafs.

   Nakenbeach, jajamensan. =) Ett par år nu som vi hellre letar upp dem än andra stränder. Blir alltid lite av ett äventyr när vi är utomlands.

 9. Längtar till min målvikt också. Tänk bara att kunna åka en karusell utan att sitta och fundera om hela alltet kommer att slungas iväg av min vikt 🙂 Det förutsätter förståss att man får plats i den först och främst.

  • Jag var faktiskt på Gröna lund innan viktminskningen och åkte slänggungan. När tjejen (den pinnsmala unga tjejen…) som jobbade där gick runt och kollade om alla satt fast så var jag tvungen att fråga om det var olika storlekar på stolarna för att det gjorde så ont på sidan om höfterna på mig. Nej, det är samma storlek på alla, fick jag till svar. Jobbig åktur det där, när det gjorde ont bara av att sitta i stolen, att sen slungas runt runt gjorde ju inte att det gjorde mindre ont…

   Eller när man ska åka båt med någon och de delar ut flytvästar och man måste ange sin vikt… Det har hänt mig att de inte ens har en som klarar min vikt. Då gäller det att man inte blir medvetslös när man faller överbord.

   Eller när man hyr utförsskidor…. hatade att tala om min vikt…

 10. Du är en god förebild och fin som få Elin.

  Kram

 11. Vilka fina bilder 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation