Häromdagen blev jag inspirerad av Pärlan inne på balanceinsideout och gjorde en lista i sidebaren med alla pass som finns på SATS Liljeholmen där jag tränar. Tanken är att jag ska testa på allihopa. Så i torsdags var det dags att beta av ett pass jag inte testat tidigare. CrossTraining. Jag hade sett en trailer för passet på youtube. Det ser ut så här.

Var inte riktigt beredd på det jag mötte på träningen dock. Kära nån. Förutsättningarna för träning var kanske inte de bästa heller. Efter fyra dagars intensivt arbete nonstop ute i kylan med mycket lyft och skruvande så var min energi ganska minimal och mina handleder gjorde ganska ont. Men jag kände på mig att om jag hade avbokad passet så hade jag känt mig urusel efteråt så jag pallrade mig dit till klockan 19.

Vilket träningspass. Puh. En snabb uppvärmning och sen bar det av. 5 olika stationer. Vid varje station så stannade man kvar i 8 omgångar där det var cirka 30 sekunder övning och sen 10 sekunder vila sen övning igen. Det första jag hamnade på var att vi låg på mage på en matta och hade en 1kg-vikt i ena handen, sträcker armarna rakt fram ovanför huvudet och sen för dem utsträckta runt och ner och byter hand på vikten bakom rumpan och sen upp med vikten på andra sidan. Grymt jobbig för axlar och armar. Nästa övning var utfallshopp. Efter dem var det vidriga burpees. Stolt över att jag gjorde ordentliga armhävningar på tå mellan upphoppen. Sen några slags sidosteg på bräda, jobbigt för lår och skinkor. Har grym träningsvärk i vänsterskinkan! Sista övningen, stå i typ armhävningsposition och dra sen upp ena knät mot andra armbågen och sen växla knä/arm. Hann med att göra 8 stycken övningar och självklart hade jag oturen att åka på burpeesarna två gånger…. Avslutades med gemensamma magövningar, plankan och situps och sist lite stretch på det. Mot slutet sa mina handleder ifrån och när de andra gjorde såna plankor där man växlar mellan planka och armhävningsposition så nöjde jag mig med vanliga plankor men jag försökte göra dem på fötterna så mycket jag orkade.

Vi var alla rejält slut efter passet. Ett annorlunda pass som var väldigt jobbigt och samtidigt väldigt roligt. Kommer försöka gå på det igen.

7 Thoughts on “Ett nytt kryss i listan

 1. PtTess on February 18, 2011 at 23:09 said:

  Låter mer som tabata..

  • =) Googlade just och hamnade på just denna sidan. Jag vet inte vad det var mer än att det var hysteriskt jobbigt och att det stod Crosstraining på schemat. =) Hann aldrig med att testa Tabata innan det försvann från schemat.

 2. Det låter verkligen jobbigt. Då får du garanterat träningsvärk imorgon då. Härligt! Det är en stor fördel med att prova nya aktiviteter – man får träningsvärk och känner verkligen att man gjort nytta.

  mvh//pernilla be

  • Japp, nu känns det kan jag lova. Ena skinkan verkar ha jobbat mer än den andra för bara en av dem gör ont. =) Sen axlarna…. det där övningen på mage visste var den skulle ta. Härligt!

 3. Vad duktig du är som tränar å joggar.
  Spännande att testa alla klasserna på ett center 🙂
  Det vet jag inte om jag vill prova, läs vågar.
  Nä jag håller mig nog till det jag gillar bäst, Combat, SaCoPu, Pump och just nu Piloxing. Fast jag känner ju ett par Zumba instruktörer så det har blivit nåt enstaka Zumbapass med.

  Faktiskt så känner jag platschefen på Sats Liljeholmen, Pelle 🙂
  Han är jättetrevlig, jobbade i Farsta förut.
  Jag har också tränat för Magdalena Bibik som har Zumba och BodyBalance. Hon är verkligen grym.
  Håkan Brovell som har Combat vickade i Haninge i Måndags, han var sådär.

  Grymt jobbat i alla fall! Du kommer nå dina mål utan problem 🙂
  Kram på dig.

 4. Testa vet jag, du kanske hittar någon ny favorit mitt i allting. Jag f a s a r för Dance Aerobicen… Kommer definitivt stå längst bak i någon hörn. =) Ja, han Pelle känner jag igen, står i disken ibland. Tur smaken är som baken, just Håkans pass på söndagar i Liljeholmen är ett av mina favoriter. =)

  Tack! Det går ju lite segt nu med vikten, lite upp och lite ner, men jag är glad om jag liksom bara överlever denna vinter, är det inte dags för vårblommor och fågelsång snart?!
  Kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation