Överallt läser jag hur bra det är med Kesella, gott och nyttigt mellanmål, att ladda med innan och efter träning och det har ju lite fett och massor av protein i sig.

Men hur äter ni den? Idag följde det med en burk hem. Hade inte så mycket gott hemma att ha i men jag tänkte lite banan och sen strö lite kanel över. Fick knappt i mig det. Vad gör ni med Kesellan för att ens få i er den? Har läst om att man kan ha i Funlight, hade bara Appear hemma och den kombon kändes lite skum.

Tips emottages gärna.

30 Thoughts on “Alltså det här med Kesella

 1. Det jag gör med kesellan (lätt) är att ta halva burken till ungefär lika mycket hallon eller andra bär. Men inte gärna jordgubb. Då blir det lite vätska från bären som spär ut geggan liten. Jag rör runt det så det blir en rosa smet. Det tog ett par burkar innan jag gillade det, men nu är det supergott och nyttigt och enkelt. Har smittat av mig på jobbet, vi är många nu som äter röran till förmiddagsfikat.

  Jag har också en gång ungsbakat äpplen med kanel. Låtit de svalna och blandat med kesella. Det var också gott. Men … det måste vara mycket äpplen.

  En kollega blandade kesellan med apelsinbitar och kanel… jag är lite skeptisk till den kombinationen men hon gillade det.

  En annan kollega fick för sig på morgonen att han minsann också skulle ha kesella. Så han gick till affären, köpte en burk, men tog den feta ville inte har frysta hårda hallon i så han tog hallonsylt. DET var ingen bra kombo. Skitäckligt.

  • Jag gillade det på en gång nu när jag testade med björnbär och lite funlight. Mums. Det här ska jag ta med mig till jobbet med, där behövs det nyttiga mellanmål på förmiddagen. Tack för det tipset! Ska definitivt testa med ugnsbakade äpplen.

 2. Haha, jag har också funderat mycket på de där med kesella men aldrig kommit till skott. Jag har iaf tänkt att jag ska använda de till smothie. En halv banan, bär, någon dl kesella och kanske lite vatten… Men jag har inte provat den idén än 😉 Men jag ska hålla koll här på om du får några bra förslag!

  • Har själv lite svårt för smoothies vintertid men om du kommer på någon bra variant så får du säga till, sommaren är snart här igen. =)

 3. Om jag äter kesella naturellt så väljer jag smaken vanilj eller jordgubb/lime. Annars hade jag det i lussebullarna senast. Då kan man minska smöret. Jag föredrar annars turkisk eller grekisk youghurt (10%) naturell. Den är god till alla sorters bär och frukter.

  mvh//pernilla

  • Katariina och Pernilla Be. Skoja inte. Jag kan inte köpa hem vaniljvarianten. Jag tar en sked och går och ställer mig vid kylskåpet. Sen är den slut. Haha. Den är verkligen supergod. Har inte fastnat lika mycket för jordgubb/lime men det är nog bara för att jag älskar vaniljen. =)

 4. Jag äter aldrig Kesella naturell som mellis, tycker den är för tjock i konsistensen och syrlig. Jag gillar de smaksatta kesellorna vanilj eller lime/jordgubb som jag har som sås till fruktsallad eller pajer. Annars använder jag kesella naturell till i bakning, halverar smöret och tar kesella. Gör degen saftigare.

 5. Jag äter Kesellan (jag köper kvarg på Lidl, 500 gramf för 13 kronor, blir billigare, 0.3% fett) med jordgubbar som jag värmer i mikron. Om jags ka ha i saft så blir der fun light hallon eller red berries

  • Det var just precis den jag kom hem med. Hade läst om den på någon blogg och när jag gick förbi LIDL så kilade jag in och köpte bara den. =)

 6. Min favorit är att hacka nötter och lägga på. Sen strö kanel över! Favoriten är mandel. Har aldrig testat med funlight och tycker inte att det är gott med frukt i. Utan jag kär mandel och kanel varje gång. Otroligt gott!

  • Mandel är gott, kanel är gott. Detta borde verkligen bli gott. Jag tror det som blev fel när jag testade igår var att jag bara hade banan hemma som jag kom på att testa med. Bananerna var lite omogna så det blev liksom ännu strävare med dem i. Nu har jag lärt mig mer om detta magiska mellanmål. =)

 7. Lättkesellan är ju väldigt (väldigt!) sträv i smaken, och inget jag skulle vilja äta utan ngt till. Jag brukar ta en klick till vissa maträtter – t ex wokar, stekt kyckling, röror. Gärna kombinerat med sweet chilisås, jättegott. Har inte provat lättkesella ihop med ngt sött. Kan tänka mig att kanel, nötter och frukt är gott till. 🙂

  • Till mat. Det var ju en bra idé. Vi brukar ju faktiskt äta just sweet chili till creme fraiche, ska testa med kesellan nästa gång. Tack för tipset!

 8. PtTess on December 16, 2010 at 13:11 said:

  Hjärtat..jag har ju sagt att funlight (som jag inte är så förtjust i annars) tar bort det beska ur kesellan (light). Min absoluta favvo är frysta björnbär som får tina i ksellan tillsammans med funlight wildberries. Annars fungerar alla lika bra. Ta inte för mycket funlight bara, då blir det slisk. Lyckas du så smakar det som yoplait ungefär:)

  • Jag har ju sån syrebrist på våra pass att inte kommer jag ihåg vad du säger, jag kommer bara ihåg det senaste du sagt till mig om övningen jag ska göra, sen när jag gör nästa så faller den förra bort. =)

   Både Funlight wildberries och frysta björnbär fick följa med hem från affären idag och det blev himla gott. Nu ska jag komma ihåg det!

 9. jessica on December 16, 2010 at 18:53 said:

  Man vänjer sig när de gäller smaken. Själv brukar jag har ljätte lite honung i och sen har jag hemmagjord musli på det, skulle jag verkligen rekommendera. Hoppas du hittar något som passar dig 🙂

 10. Jag brukar ha lite honung och bär i. I somras blev det hallon, blåbär, jordgubbar och nektariner. Det var gott. Nu var det länge sedan jag åt kesella, kanske skulle köpa hem det till helgen.

  • Oh, honung, att jag inte tänkte på det. Det är ju så himla gott till typ grekiskt yoghurt. Ska absolut testas! Tack för tipset!

 11. Som några förgående talare funlight wildberrys är det som gäller att blanda ut den med så smakar det smaksatt barnyoghurt =) hihi.

 12. TACK alla för alla tips om hur ni äter detta magiska mellanmål. Benita på bloggen It’s all about taking control hälsar att det är gott med färsk ananas till. Det ska testas, det står ju faktiskt en sån i köket. =)

 13. Jag brukar äta min med varma äpplen (äpplebitar som jag värmer i mikron) och så stör jag kanel över. Är rusktigt gott!!!
  Kramar

 14. Du har fått många tips om mellanmål men det jag kan säga om kesella är att vi brukar använda det när man ofta brukar ha yoghurt. tzaziki och cole slaw till exempel brukar vi göra med kesella som bas.

 15. josefine on February 19, 2012 at 18:55 said:

  Finns en kesella som heter “kesella hallon” den är super nyttig och jätte söt och god! ÄLSKAR DEN! Äter varje helg

 16. Hanna carleonelli on May 4, 2012 at 11:02 said:

  Testa kesella hallon och ät den som den är eller med lite jordgubbar i, jag älskar den! Vanlig kesella kan uppfattas lite sur , men kesella hallon är det perfekta mellanmålet, innehåller bitar av färska hallon, jag ger den topp poäng verkligen!

 17. Janina on December 4, 2012 at 15:26 said:

  Blanda med någon go funlight saft 🙂

 18. Använd fumlighet typ 1-2 korkar utspätt – tropisk funlight jätte gott med hallon 🙂

 19. Späd kesella naturell med vatten till lämplig koncistens. Jag brukar späda så den efterliknar yoghurt eller fil och sedan äta med müsli. Kanongott och så står jag mig mätt längre än med fil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation