När vi var på Nynäs havsbad så åt vi vegetarisk lasagne på kvällen. Vill inte ens börja gissa hur många PP det var i den men runt omkring den låg det några torkade små tomater som var så himla goda. Vi försöker alltid komma ihåg såna små saker och göra dem hemma sen. En annan favorit är en sås på krossade tomater, banan och en massa curry som man mixar… inspiration från Skeppsholmens spa, men den får komma i ett annat inlägg. Idag passade det att göra ett försök hemma på dessa små torkade tomater, lite googling senare så var körsbärtomaterna halverade och lagda i ugnsform i 100 graders värme. Vi tror att de var inne i ugnen i cirka 5 timmar. Sen såg de lika goda ut som i Nynäs. De får en sån himla koncentrerad tomatsmak. Gott. Men samtidigt blir de lite trista, de måste ju höra ihop med något mer, så att man kan ta en tugga av maten och samtidigt få en dos tomat i sig. I morgon ska vi klura ut vad vi ska äta dem till.

One Thought on “En liten smakförhöjare

  1. Krispinsson on July 27, 2010 at 00:10 said:

    Det låter verkligen gott, både tomaterna och tomatsåsen. Såsen känns lite som en pizza med banan och curry…
    Jag tror tomaterna skulle funka med en av mina favoriter: pasta, ruccola eller maché, fetaost och avokado!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation