1763 dagar senare… 🙂

Jag gjorde en ganska snabb viktresa Är 2010. FrÄn 105 till 80 kilo. Det gick snabbt och kÀndes ganska lÀtt. Jag anvÀnde mig av ViktvÀktarna och blev ganska snabbt varse om att portionsstorlek var nÄgot jag hade dÄlig koll pÄ. Efter nÄgon mÄnad av att ha justerat kosten sÄ började jag jogga. Jag som aldrig joggat. Men jag hittade ett slags Couch to 5K program i ett av ViktvÀktarnas hÀften och satte igÄng. Hektona rasade av mig. Sen började jag trÀna med en PT pÄ gymmet och dÄ fortsatte jag att gÄ ner i vikt samtidigt som jag blev starkare. Det gick nog lite vÀl fort med viktminskningen. Jag vet inte om det berodde pÄ det men jag tappade vad som kÀndes som hÀlften av mitt hÄr. Varje gÄng jag tvÀttade hÄret sÄ stod jag dÀr med en stor tuss hÄr. Efter nÄgra mÄnader sÄ kom det tillbaka och hÄret fylldes pÄ igen efterhand.

Jag lovade mig sjÀlv att aldrig nÄnsin gÄ över 85 kilo igen. Att jag dÄ genast skulle ta tag i vikten. Sakta började den smyga sig pÄ. Jag gjorde det jag lovat mig sjÀlv och gick ner igen. Ytterligare en gÄng började jag nÀrma mig 85 och tog mig ner till 80 igen. Och en gÄng till. Sen en gÄng dÄ kilona smög sig pÄ sÄ justerade jag bara viktgrÀnsen lite uppÄt, om jag vÀger över 90 sÄ ska jag genast ta tag i det. Enklare sÄ. Och lÄngsamt över Ären sÄ kom jag tillbaka till nÀra vikten dÀr jag startade förra gÄngen. Det har varit nÄgra försök med ViktvÀktarna dÀr emellan men det har gÄtt ett litet tag men sen inte mer.

Min vikt mellan 2008 och nu.

Jag vet inte vad som hÀnder i ens hjÀrna den gÄngen man bestÀmmer sig och faktiskt tror pÄ att man inte kommer att ge upp. För jag har jag bestÀmt mig förr och givit upp och nÀstan kÀnt det pÄ mig frÄn start. Att det inte var ett helhjÀrtat försök. Den hÀr gÄngen Àr det en specifik sak som gör det. Att det mÄste ske nu. PÄ riktigt. SÄ dÄ Àr det bara att starta. Göra aktiva val som leder en dit man vill. Det mÄste dock komma frÄn en sjÀlv. Djupt inne i sig. Det Àr dÄ det gÄr. Man mÄste vilja Àndra sitt beteende eller sin situation.

Det hĂ€r Ă€r en bild jag sĂ„g nĂ„gonstans och la ut pĂ„ mitt instagram nĂ€r jag bestĂ€mde mig en gĂ„ng att försöka byta jobb. NĂ€r det var för outhĂ€rdligt. Lite samma gĂ€ller vikten. Är du inte nöjd? DĂ„ mĂ„ste du Ă€ndra nĂ„got.

MÄndagen 22 februari 2021 sÄ signade jag upp mig pÄ ViktvÀktarna Online igen och anvÀnde delar av mitt friskvÄrdsbidrag frÄn jobbet till ett halvÄrs medlemsskap och vÀgde in mig pÄ 103,7 kilo.

Första veckans mÄl.

  1. Att fÄ blÄa dagar varje dag vilket betyder att man hÄller sig inom sin hÀlsosamma pointsmÀngd varje dag.
  2. Att gÄ över 11000 steg varje dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation