Finns det några trogna följeslagare som har denna bloggen i sin feed? Nu när den har legat i ide i över ett år så känner jag att det kan vara dags att ruska liv i den lite. Jag har inga supermål satta med att det ska komma mängder med inlägg varje dag. Så utan press är jag tillbaka i bloggvärlden. Borde ju i alla fall inte vara så svårt att slå 2013s fyra inlägg!

Vad var det som hände egentligen?

Det var efter att jag bytte jobb i augusti 2012 som jag tappade kontrollen på allt. Hade det bara varit en grej så hade jag säkert klarat det bättre att hålla vikten men kombinationen av flera saker gjorde att vikten ökade stadigt igen. Jag gick från ett relativt rörligt jobb till ett helt stillasittande jobb. Jag gick från att jobba skift med mer fritid vardagar och morgnar till ett måndag-fredag 8-17 jobb med vad som kändes och fortfarande känns som att man inte gör annat än är på jobbet. Jag var så slut efter arbetet att jag var glad att jag tog mig hem efteråt och att då gå och träna var otänkbart. Jag orkade inte tänka på vad jag stoppade i mig i den grad jag gjort tidigare. Det har varit ett tungt år. Jag har mått mycket dåligt på grund av jobbet. Vi är underbemannade jämt och vi som är kvar går på knäna.

Nu mår jag bättre. Men söker jobb för att komma bort från där jag är. När det var som värst var jag så slut att jag inte ens orkade söka annat jobb och då blir man ju kvar i eländet.

Träningen har jag hållit fast vid bäst, vi har ett gym i källaren på jobbet och dit går jag två dagar i veckan med en kollega som är tjänstledig som möter upp mig där. I somras gick vi ofta hem från jobbet då vi bor åt samma håll och vi gick på F&S utomhusjympa i Stockholms parker.

Så nu är det i första hand de 13 kilo som jag gått upp som ska bort. Med träning och bättre kontroll på vad jag stoppar i mig.

Nu ska jag på jakt efter lite inspiration hos andra bloggar, tipsa gärna om det är någon jag missat!

Innan träning i vår bostadsrättsförenings gym.

bilden

 

10 Thoughts on “Hej bloggen!

 1. Calajsa on February 2, 2014 at 21:08 said:

  Vilket sammanträffande 🙂 Vad kul att du sparkar igång bloggen igen! Satt precis och gick igenom gamla “favoriter” i webbläsaren för att slänga dem som inte funkar längre och så hamnade jag här igen. 🙂 Ska följa dig!

  • Hej! Vilken tur att jag la ut detta inlägg precis när jag gjorde det då, annars hade jag missat dig. Tack för att du följer mig! Hoppas du finner lite inspiration framöver!

 2. Hej Elin
  Jag följer din blogg, glad att se att du startar igen. Har ibland när jag sett din blogg i min lista undrat hur det varit med dig 🙂
  Låter som du haft ett jobbigt år, hoppas att 2014 blir bättre för dig

  • Hej!

   En bekant från förr definitivt. Vi får hjälpa och peppa varandra. Det har varit ett galet år så det borde inte vara så svårt att få det bättre än 2013.

   kram

 3. Halloj!
  Kul att du är tillbaka!
  Jag kör hårt nu jag med, ska bli av med julens lilla extra och lite moms på det hoppas jag.
  Så vi kan peppa varann!
  Har saknat dig!
  Kraaaaam <3

  • Hej!!

   Har sett att du laddat inför nytag, bra där. Du ser, jag har läst bloggar, bara varit urusel på att kommentera. Kör så det ryker! Klarade mig ifrån julens extra, mycket för att vi åkte utomlands och där fanns inga mintkyssar eller chokladkolor. =)

   Absolut peppa!

   Tack för att du saknat, det värmer. <3
   Kram

 4. Hej Elin.
  Pepp till dig.
  Hoppas du hittar ett nytt jobb där du får trivas, det känns som att meningen med detta jobb var just det, men det är inte alltid man hittar rätt på en gång ju.
  Jag tror att du kommer klara det du vill klara, och det kunde och har varit värre med vikt tänker jag.
  När man väl kommer in i flytet, så är 12 kg inte så mycket. Men det gäller ju att komma dit också 🙂
  Pepp iallafall!
  /Annan

  • Hej!!

   Ja, skulle verkligen vilja landa på ett jobb där man trivdes till 100%. Hur svårt ska det vara?! =) Skönt att det i alla fall kommer vara lättare att lämna detta än mitt gamla där jag liksom växt upp då jag jobbat där i nästan 10 år.

   Tack för peppen!

   Kram

 5. Therese on February 4, 2014 at 21:45 said:

  Vad glad jag blev när jag såg ett nytt inlägg från dig! 🙂 Jag har också bytt arbete och har haft svårt att orka ta mig i kragen för att ta tag i mat och träning. Nu känns det äntligen som om jag är på väg tillbaka. Heja på! 🙂

  • Hej!

   Visst är det jobbigt där i början, efter jobbyte, att få sina gamla rutiner att gå ihop. Speciellt om man är helt färdig efter arbetsdagarna. Skönt att du också är på väg tillbaka! Pepp till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation