Är det den jobbigaste dagen? Nej, jag tycker inte det. Då känner man sig taggad och redo för ett nytt liv. Troligtvis har något hänt som får en att inse att nu är det dags. Dags att ta tag i det. För mig var det att ställa mig på vågen och verkligen titta på siffrorna. Att inte bara glömma bort dem på en gång. Utan verkligen titta på dem och inse att nu har det gått för långt.

Så jag hoppade över alla kakburkar på jobbet och det är många… Tog en frukt i stället. På lunchen åt jag lite snabbare än vanligt och valde att inte vänta på de andra som brukar gå på promenad och gav mig av själv i stället. Hann med 30 min rask promenad, inte i solsken men i uppehåll och hyfsat lätta ljusa moln i alla fall.

På väg hem kikade jag lite efter nya tröjor och inser att mina nya kilon inte gjorde mig gladare i att handla kläder, något jag avskyr i vanliga fall också men kilona gjorde det ännu värre.

När jag väl var hemma så gällde det att inte tänka så mycket utan direkt sätta på sig löparkläderna och bege sig ut. Trots kyla och mörker. Och det gick. Utan allt för stora krav satte jag av och kom hem 25 min senare med 2,7km passerade under fötterna. Sprang 2 km totalt kanske. I min vanliga lunk utan att känna att jag behövde stanna.


Irriterade mig på att skärmen var mörk när jag sprang men hittade en fiffig knapp när jag kom hem. Kommer underlätta i vintermörkret framöver.

Det tog emot och kändes tungt att ta sig ut. Men som alltid kändes det bra efter. Har någon nånsin ångrat ett träningspass?

Dag ett. Check.

5 Thoughts on “Dag ett avklarad

 1. Jessica Karlsson on October 23, 2012 at 18:11 said:

  Bra jobbat Elin! Jag känner igen mig så otroligt i ditt förra inlägg. Jag har helt tappat kontrollen den senaste tiden. Jag väger idag 10kg mer än vad jag gjorde i April… Japp, TIO kilo! Nu är jag igång igen… Tror jag, hoppas jag. Vi kanske kan försöka peppa varandra.

  Vi vet ju hur man gör så nu gör vi det. Som du säger, har man någonsin ångrat ett träningspass?!

  • Jag ligger ungefär där med. 7kg upp sen maj/juni. Hur kunde vi låta detta ske?!

   Jaja, nya friska tag eller hur?!!!

   Klart vi peppar varandra!

   Kram

 2. Härligt Elin! Bra där att stoppa och sätta i gång igen. Det är lätt att det barkar i väg så man tycker så synd om sig att inget blir av. Härligt att du sprang igen. Inte mycket som ger en så mycket välbefinnande, Gå inte ut för hårt bara. Det gör jag lätt men denna gång hittade jag ett bra springschema som passade mig. Som du säger viktigt att inte pressa sig,

  Ett träningspass är aldrig ångrat. Kram på dig!

  • Denna vinter ska det löptränas ute oberoende av snö och kyla. Bara man har rätt grejer så.

   Tack för pepp, det känns att det börjar luta åt rätt håll igen.

   Kram

 3. Heja, heja! Skönt att du är uppe på vägen igen 🙂

  Kram, Pernilla be

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation