Idag testade jag återigen en utav de nya passen på SATS, Grit Strenght. Testade även ett nytt gym, Regeringsgatan. Allt är så himla lika på alla SATS gym så man känner sig som hemma direkt. Men detta ställe kändes lite slitet. Omklädesrummet kändes slitet. Viktredskapen i salen kändes slitna. Vid flera tillfällen under passet så hörde jag hur vikter lossnade från stängerna för att de där stoppen var så slitna att de inte höll kvar viktplattorna på stängerna. En gång såg jag en kille tappa en 5 eller 10 kilosvikt från stången när han hade den på axlarna. Glad jag inte stod nära honom. Golvet ute i gymmet var också slitet, lite överallt hade parketten glidit isär och det var små hål här och där. Samtidigt var halva gymmet avstängt med byggplast då de håller på att bygga en som crossfithörna.

Tillbaka till passet. De här Gritpassen är tänkta att vara korta och intensiva. Man övar spänst och uthållighet ihop med styrka. Snabbt kommer man upp i puls och där stannar man hela passet, dvs 30 min. Korta vilopauser mellan varje set.

Idag testade jag Grit strenght och jag gillade inte det riktigt. Det första instruktören säger är att man verkligen ska lasta på massor med vikt. Om man inte orkar alla repetitioner i seten så är set ok, då har man kört till failure, tills man verkligen inte orkar längre. Det, att man ska köra så tungt, ihop med att passen är ganska hetsiga, känns lite olustigt. Skaderisken känns hög.

Sen en annan sak som inte riktigt är min grej är den här kämpargrejen som de kör på Gritpassen. Att man ska känna sig som ett lag, man ska heja på varandra, ge varandra high five, klappa varann på axeln, gå ihop i en ring, sträcka ut händerna mot mitten och sen köra någon slags heja-rop “På tre allihop så säger vi kämpa, ett, två, tre KÄMPA!” Det faller sig inte helt naturligt för mig. Jag brukar svara på instruktören “hur känns det idag? Är ni taggade?” för jag förstår hur trist det är att vara instruktör om ingen svarar. Men det här är lite över vad jag är bekväm med. =)

Passet som sådant. Snabbt och effektivt. Jobbigt. Killen som ledde det var bra och fick en att kämpa lite extra. Kommer med största sannolikhet ha träningsvärk i morgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation