Är det inte helt galet att jag är villig att betala flera hundra kronor i månaden på att träna på SATS, flera tusen på att få träna med en PT, flera tusen till en naprapat för att fixa min arm (förra året) men jag har svårt att köpa träningsskor?

Har sett flera inlägg där andra människor som tränar har lagt upp en bild på deras olika träningsskor.

Här kommer min deprimerande bild.


Tre par skor. Om vi börjar med den minst pinsamma skon, längst bak till höger. Adidas, inköpta förra året när jag kände att mina första joggingskor började ge upp. Där tog jag det så pass allvarligt att jag till och med testsprang på löpbandet i affären och fick prova mig fram till dessa. Sen har vi ett på Nike längst fram. Det är mina första joggingskor som inhandlades till den första springturen 3 maj 2010. David tyckte jag var dum som köpte ett par nya skor när jag inte visste om jag skulle gilla att springa eller inte men jag kände jag ville ha något halvbra på fötterna i alla fall och var redo att satsa lite på min viktresa. Detta är ett sånt par som står på de där hyllorna framför de dyra skorna som sitter på väggen i sportaffären. De stod där med en röd prislapp. De har blivit väl rengjorda och agerar nu som inneskor i gymmet.

Sen kommer de mest pinsamma skorna… Ett par Reabook som jag köpte på Gå och löpkliniken när jag tränade på Friskis & Svettis i Uppsala. De används sällan nu när mina gamla joggingskor används inne men de användes flitigt fram till dess jag skaffade mina nya löparskor. Det är pinsamt länge sen jag köpte dem. Typ år 2000…

Visst är det dags att lägga lite stålar på vad jag har på fötterna? Men vad ska jag köpa? Jag är sugen på något superlätt och jag vill ha ett par nya skor att styrketräna i, som jag kan ha på gruppträningspass och som jag kan springa på löpbandet i. Alla tre sakerna alltså.

Annars. Tokträningsvärk i baksida lår och vader efter gårdagens pass. Stretchade som en toka men de är stela ändå. Längtar efter laxmatlådan i morgon.

8 Thoughts on “Träningsskor

 1. Tre skor, det är väl inte så illa 😉 Själv har jag ett par som jag har på gymmet. Köpte de för att ha dem att springa/stavgå i, men de visade sig att de är för små så jag får skavsår ganska så snabbt. Så därför har jag dem, på gymmet. Sen har jag ett par löparskor som jag köpte på rea för mååånga år sedan. jag köpte de mest för att jag var tvungen att ha nya skor att promenera i. Jag har i vanliga fall 39 i skor, och dessa är 41½ or. Men det har visat sig vara perfekta för mig att gå/jobba i. Aldrig skav eller ont i fötterna.
  Är livrädd för att behöva köpa nya skor framöver. Gillar inte att gå in skor eftersom att jag alltid får skoskav känns de som.

  • Elin on April 17, 2012 at 20:41 said:

   Jag får också skoskav jämt. Kan till och med ha ett par väl ingångna skor och så en dag får jag blåsor av dem.

   De bloggar jag sett som får mig att tycka jag har för få skor, har uppemot 15-20 par. =) dit vill jag ju inte heller men några bra att variera mellan eller så skulle sitta fint.

 2. Hihi! Va kul att se de svarta Reebokarna! Jag har samma sko men i vitt, också anno pre 2000 😀 Jag älskade de skorna, så mjuka och så bra. Numera är sulan torr som fnöske men jag har ändå kvar dem och använder de som spinningskor där den numera hårda sulan kommer väl till pass. Utöver de har jag ett par nyare aerobicsskor, bara 5 år gamla typ ;). Löparskor köper jag nya varje el vartannat år för att skydda knän, rygg och leder så mycket som möjligt från den extra belastningen av min övervikt.

  • Elin on April 17, 2012 at 20:43 said:

   Haha! Ska vi skratta eller gråta åt våra gamla skor?! Ingen kan ju komma och säga att det är dålig kvalité i alla fall. Fast mina har i och för sig legat glömda/gömda i garderoben under några längre perioder. =)

 3. Vad söt du är!

  Min samling är lika skämmig! 🙂

 4. Jag har ett par Asics, som jag köpte i fjol. Ska köpa samma modell igen, helst igår. 100 mil ska man springa i dem, men ett par nya per säsong räknar jag med att köpa. Eftersom jag vet märke, modell och storlek ska jag beställa från en engelsk sajt för halva priset den här gången. På gymmet har jag ett par supergamla reebook. Funderar på att köpa ett par lättare. Jag gillar färg. Mina nuvarande löparskor är röda 🙂

  Kram, Pernilla be

  • Elin on April 17, 2012 at 20:45 said:

   Dina skor har jag suktat efter i din blogg tidigare. =) är ju en riktigt sucker för rött. Smidigt att kunna beställa på nätet, har funderat på det men man måste ju ha stenkol på sin storlek och det har inte jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation