Veckans stora utmaning har inget med träning att göra, inte heller med kosten. Det är att inte ställa mig på vågen i tid och otid. Jag har i flera år, egentligen alltid när jag haft en våg i närheten, ställt mig på vågen på morgonen när jag gått upp, efter toalettbesöket. Ibland när jag är lite mer nyfiken än vad som är bra för mig så har jag till och med ställt mig på vågen mitt på dagen eller på kvällen… inte bra. Så det är veckans mål, att inte ställa mig på vågen förrän måndag. Det ska gå. Även om det blir jobbigt. =)

Idag jobbar jag kväll så jag har först fått lite sovmorgon, sen ska jag bege mig iväg till Märsta innan jobbet och få mina naglar fixade. Mina naglar är mjuka och trista och går av och flagnar sig. Så jag ska testa att få ett lager gel pålagt. Spännande. Jag är inte så mycket för att hålla på med naglarna men om de var lite snyggare så kanske det kommer av bara farten.

Nu duschen!

12 Thoughts on “Veckans utmaning

 1. Ler för mig själv och konstaterar att jag är precis lika dan. Jag ställer mig på vågen varje morgon för att kolla om jag kanske har gått ner så där fem sex kilo sedan sist. Nästan varje morgon försöker jag intala mig själv att efter denna morgonen så skall jag bara väga mig på söndagar.

  Sen brukar min nyfikenhet ta över lagom till onsdag, för så plockar jag fram måttbandet med för att se om vågen ljuger för mig eller om jag kanske har blivit lite större eller kanske mindre…

  Nästavecka skall jag verkligen försöka att inte fuska. Har planerat att bli min sambo att gömma vågen för mig så att jag bara kan väga min när det är dags.

  • Elin on April 19, 2012 at 07:57 said:

   Haha, en fem sex kilo. Ja det vore ju drömmen. =) Har faktiskt klarat mig hittills. Men igår kväll drog jag fram den till de fyra kakelplattorna som jag brukar ställa den på, av bara farten men sen kom jag på mig själv innan jag hoppade upp på den.

 2. Har liknande problem också, ställer mig gärna varje morgon på vågen för att se så att den inte har ändrats för mycket. Är livrädd att jag ska ha gått upp massor…. Om jag har gått upp lite så känner jag mig megafett och dagen är inte lika rolig. Har också bestämt mig för att ställa undan vågen och bara väga mig en gång i veckan. Ens vikt kan ju variera rätt så mycket under en vecka
  Lycka till! Kramar

  • Elin on April 19, 2012 at 07:58 said:

   Visst är det hemsk att man låter vågen bestämma om dagen ska bli bra eller dålig. Vilken makt den har. Då är det bättre att inte hoppa upp på den och gå på känsla i stället. =)

   KRAM

 3. Jag är likadan 🙂 Numer har jag gömt undan vågen i klädkammaren så det blir ett litet projekt att dra fram den och väga mig, vilket jag inte orkar eller hinner på morgonen. Sen har jag i stället skrivit upp i kalendern att jag ska väga och mäta mig varannan vecka 🙂 Och vågen ska man inte riktigt gå efter… Har på 7 veckor gått ner 2 hg (!) men minskat 3-4 centimeter runt både midja, mage och stuss 🙂 Vill dock förlora några kilon ändå, eftersom jag lagt på mig en så där 7-8 kg de senaste åren. Men som det ser ut nu så omvandlas fettet till muskler istället och det får man väl ta och acceptera. Kanske ska slänga vågen helt ?! Lycka till med din utmaning!

  Så lite svar på bokfrågorna du ställde. Ja jag gillade Hungerspelen. Håller på att läsa del 2 nu 🙂 Filmen har jag inte hunnit se ännu. Ah Nora Roberts gillar jag. De är sådana där lättsmälta böcker men som ändå innehåller allt. Vilken serie läser du? Kram

  • Elin on April 19, 2012 at 07:53 said:

   Helt rätt att ställa undan den. Ska mäta mig på måndag igen och se vad som hänt. Jag vet att något har hänt i alla fall, byxorna på jobbet hänger som bara den. =)

   Jag har hunnit låna första delen på biblioteket, Som en drömbild, sen finns nummer två också Doft av rosor, kommer ut en tredje sen. Precis, lättsmälta och allt jag vill ha, lite humor, lite drama och så alltid kärlek på slutet. =)

   Kram

   • Ibland är det härligt med gällivarehäng 🙂 Ah, Som en drömbild har jag hemma, men inte hunnit läsa än. Men räknar med att den är lika bra som hennes andra böcker. Läste hennes serie om Harpers handelsträdgård förra året. väldigt bra.

    • Elin on April 19, 2012 at 17:33 said:

     Oh, den har jag läst. =) Mycket bra. Tycker alla hennes böcker är bra. Blir lika glad varje gång när jag hittar någon bok som jag inte läst av henne.

 4. Sund idé! För man kan ju faktiskt fråga sig om vågen är en vän eller fiende ibland!

  • Elin on April 19, 2012 at 17:35 said:

   Eller hur?! Nu har jag klarat mig i fyra dagar och det borde gå hela veckan, bara jag inte hoppar upp på den i bara farten, det skulle kunna hända. =)

 5. Jag väger mig måndagsmornar, enbart. Jag frestas ofta att väga mig mitt i veckan men har lärt mig att jag oftast flippar ur då, oavsett vad vågen visar konstigt nog.

  • Elin on April 19, 2012 at 17:36 said:

   Visst är det skumt, visar den dåligt så känner jag att det är kört och då startar jag om nästa måndag. Visar den bra så känner jag att jag kan unna mig något, jag har ju varit så duktig!

   Nu får vågen vila tills måndag morgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation