I början av veckan bestämde jag mig för vilken pulsklocka jag skulle köpa och det slutgiltiga valet landade på en Garmin 305. På kvällen samma dag som jag hämtat den så testkörde jag den med lite backträning här bakom huset. Roligt att se pulsen skjuta i höjden på 1min full fart uppförs och sen lugna ner sig när jag promenerade ner för backen. Har testat lite olika program för att se resultaten men har inte hittat det ultimata ännu. Här ser ni en graf över pulsen i backträningen.

Först gick jag ett tag och sen när det börjar plana ut vid 150alag/min är när jag började jogga, som sen följs av fem höga toppar som är backen uppförs i full fart. Sista toppen är lite jogg i slutet för att varva ner efter sista backen.

Tidigare i veckan kilade jag in som hastigast på Intersport och skulle kika efter en ryggsäck. Gick förbi löparskorna och kikade på ett par när en kille kom fram och frågade om jag ville ha hjälp. Jag svarade att jag börjat jogga förra året och var lite nyfiken på att uppgradera mina skor lite grann. Vad hände med att kika på en ryggsäck?! Han frågade lite och några minuter senare så stod jag barfota på någon platta och han kikade på mina fotavtryck och ytterligare några minuter senare så stod jag på löpbandet och testade först några neutrala skor följt av tre olika skor som han tagit fram som han trodde skulle passa mig och mitt löpsteg. Det stod mellan ett par Asics för 2000:-, ett par Adidas för 1300:- och ett par New Balance som jag inte kommer ihåg priset på. Det velades lite hit och dit men jag gick därifrån med Adidasskorna och en till sport-BH efter att jag varit hem en vända och hämtat en -20%-kupong som landat i brevlådan några dagar tidigare. Testade de nya skorna på backträningen ovan och de känns perfekta! Härligt!

Så här snygga är mina nya prylar! Och klockan kommer bli en bra träningskompis tror jag. Ska bara kika på alla inställningar och andra finesser så tvivlar jag inte på att jag kommer bli kanonnöjd. =)

12 Thoughts on “Nya prylar!

  1. Så kul med nya saker. Det piggar allt som oftast upp. Var och kikade på cyklar idag. Men, jag får vänta på skatteåterbäringen, då slår jag till. En Scott Sub 40 skulle sitta fint.

    • Elin on May 2, 2011 at 09:04 said:

      Det är väl en riktig djungel det där med, att köpa cykel. Är det inför något särskilt lopp du tränar eller är det som motionsträning medans knäna blir bättre?

  2. har oxå en garmin =)

  3. Henriettae on May 1, 2011 at 02:09 said:

    Bra val! Lycka till med den! Ett tips bara: ibland sätter jag min på att visa tid, distans, och att pipa varje km. Annars blir det väldigt lätt att titta på klockan var 5:e sekund för att kolla puls, hastighet, kadens, etc… 😀

  4. Åh. jag gillar nya saker… 🙂
    Men jag har köpt ett hus så jag har inte råd med något annat.. men.. det är väl jul snart? 😛

    • Elin on May 2, 2011 at 09:06 said:

      Julen är strax här igen ska du se. =)

      Och det är ju roligare att köpa hus än träningsgrejer, tänk alla saker du kommer kunna köpa till huset. Och all motion du kommer få i trädgården. =)

  5. Oj oj nu kommer du springa Vårruset som ingenting:) Härligt med nya grejjor, gör en en del till sporten;)

  6. Grattis till inköpen! En bra pulsklocka ska jag nog också investera i framöver. Idag ska jag köpa vätskebälte och det känns proffsigt 🙂
    Jag blir så väldigt törstig när jag springer och det är bökigt att bära med sig flaskor. 1/2 liter räcker inte långt.

    mvh//pernilla be

    • Elin on May 2, 2011 at 09:09 said:

      Vätskebälte känns sjukt avancerat. Bra där! Själv är jag inte så törstig under rundorna men jag springer än då länge inte särskilt mycket längre än 35-40minuter. Blir väl annat när det blir längre. Såg i ett Spring!-program att han programledaren i förväg gick och la ut vattenflaskor i spåret när han tränade, allt som oftast stod de kvar även om de varit försvunna någon gång när han kommit fram till sin egna lilla vätskedepå. Men han springer ju maraton så då blir det ju några timmar och välsigt jobbigt att släpa med sig vatten.

  7. Helt rätt att köpa nya skor och pulsklocka. Det är du värd Elin!

    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation