Jag har den senaste en, två månaderna tappat så läskigt mycket hår. Varje dag i duschen så chockas jag över hur mycket hår jag får i fingrarna när jag sköljer ur schampot. Maken, som är rädd att få en flintig fru, kollade upp lite på internet och nu har jag fått lite nya instruktioner. Håret ska självtorka utsläppt, något som driver mig till vansinne. Brukar vanligtvis torka det lite med hårtorken och sen sätta upp det i min klassiska knut. Det kan också bero på järnbrist, värdena har dalat väldigt senaste gångerna vid blodgivningen. Hjälper nog inte att jag har haft så skum mens senaste månaderna. D-vitaminbrist kanske, varför jag nu knaprar vitamintabletter som även innehåller en massa järn. Så nu hoppas vi att detta kommer göra mig lite mindre vettskrämd varje gång jag kommer ur duschen.

En vitaminkick

9 Thoughts on “Lite läskigt

 1. Usch, det lät inte alls trevligt! Håller tummarna för att vitamintabletterna hjälper! Annars får du kanske kontakta en läkare som kan ta prover och se om det är någon annan brist.

 2. Som jag känner igen mig. Jag kan dra bort hår tussar bara sådär. Hår överallt. Måste gå till apoteket jag med.

 3. Sådana där vitamintabletter äter jag 🙂

  Tack söta du för allt peppande!

 4. Svar: Men gud vad hemskt att. Jag förstår att man har svårt att åka på kryssning efter en sån händelse. Det är lite en once in a lifetime. “Sån tur har man bara en gång” kan jag tänkas många tycker. Dock ifall det skulle hända idag igen så tror jag att många fler skulle överleva, sen hörde jag också att båtarna är inte byggda på samma sätt, så det skulle inte kunna hända igen. Men jag skulle också varit rädd och vägrat åka båt.

  Lasermannen har jag också hört förut! Men ska absolut höra på dom andra, det är mysigt att lyssna på dom och man lär sig ju mycket 🙂

  Kram!

 5. Zenita on October 9, 2010 at 09:21 said:

  Hej
  JAg har precis börjat läsa din blogg och jag tycker den är toppen.
  Jag viktväktar också och har många kilo att ta av.
  Så det är så inspirerande att läsa om dig som är i gång och att det går så bra för dig.

  Mitt tips om håret är också att du har nu börjat ändrat ditt liv ganska radikalt. och det kan vara kroppen som visar sig lite.
  När kroppen blir stressad kan man börja tappa hår.

  Det är jättebra med vitaminer, så fortsätt med det.

  Lycka till i fortsättningen och fortsätt kämpa-

 6. Jenny on October 9, 2010 at 14:31 said:

  Hej på dig! Vad bra det går för dig. Du är så superduktig och tränar på jättebra. Så kul att följa din väg! Jag läser alltid din blogg men jag skriver sällan nåt. Men idag tänkte jag ge ett litet avtryck. Läste om att du tappar hår och det är ju inge kul alls. Tycker nog att du ska gå till doktorn och ta lite tester. Om du är blodgivare så kan det vara så att dina järndepåer är tomma, det mäter de inte på blodgivningen och är inte samma sak som blodvärde.
  Sen kommer jag ihåg att Gräddmaräng också tappade mycket hår, och hon har ju också gått ner mycket i vikt. Vet dock inte hur det gick för henne.
  Men troligast så är det säkert din omställning av livet som inverkar på håret!
  Lycka till och kämpa på, du är snart i mål!!!!!

 7. Saga on October 9, 2010 at 19:04 said:

  B-vitaminer, det hjälper! B kombin forte finns på apoteket och är riktigt bra. De sägs öka aptiten, men sätta fart på ämnesomsättningen, så jag antar att det jämnar ut sig. Men de är utmärkta för hår, hud och naglar.
  Vad det gäller den yttre påverkan av håret, så lär inte föning påverka så mycket att du faktiskt tappar håret. Det blir definitivt mer slitet, men du tappar inte det.
  Var också supernog med att du får i dig rätt fett i tillräcklig dos!
  Kram och hoppas att det ordnar sig!

 8. Hoppas att det blir bättre med håret, själv tappar jag också massor av hår – ett resultat av näringsbrist för min del.
  Tackar för din peppning
  Kramar

 9. Hoppas att allt det där kommer att hjälpa! Jag som har så jäkla lite hår på huvudet redan (väldigt tunnhårig, men frisörerna säger att det är fina hårstrån, haha) skulle blivit verkligen livrädd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation