Nämnde tidigare att jag köpt hem nya Keso mellanmål i smaken cashewnöt/ananas/apelsin/papaya. Jag hittade sen även den andra smaken, hasselnöt/blåbär/tranbär. Båda var goda men jag föredrar den med hasselnöt plus att den såg lite finare ut med färgerna av blåbären och tranbären. =)

Goda och nyttiga mellanmål med mycket bra protein i. Det är mer topping än vad som visas på nedersta bilden. Mättande och lätta att äta på språng när skeden finns med i förpackningen. Mycket bra av Arla! Sen om du har lite mer tid och kan göra i ordning mellanmålet hemma så testade jag att köpa vanlig keso och lite blandade nötter och frukt från naturgodishyllan och det blev snäppet godare men som sagt, ibland är man ju hungrig på tunnelbanan. =) De låg på samma hyllan som övriga keson i affären.

13 Thoughts on “Melllanmål ON THE GO

  1. Mm jag fick tjuväta en sked från kollegan igår av den med ananas. Ganska gott, men jag tyckte nog det var aningen för sött? Dock så föredrar jag keso i kombo med något salt i vanliga fall 🙂 Men som sagt, ett bra i farten mål känns det som!?

    Om någon annan letar så kan vi tipsa om att jag oftast sett dessa keso:s placeras bredvid småförpackningar fruktyoghurt samt risifrutti.

    /Annan

    • Elin on March 17, 2011 at 22:10 said:

      Keso ihop med något salt?? Vad blandar du då i? Jag gillar också att den är lagom mängd för ett mellanmål och att det just finns med sked och man kan enkelt äta på tåg och tunnelbanan.

      • Öhum. Kaviar 🙂 Men det tycker de flesta andra är väldigt otäckt 🙂
        Dock så finns det ju keso med feta-oliv, den är lite onyttigare, men god till mat! Eller så gör jag ibland någon röra med typ gräslök, svartpeppar och ev annat (+salt! ) 🙂

        • Elin on March 23, 2011 at 20:44 said:

          Haha, kaviar?! Det hade jag aldrig ens kommit mig för att testa. Men jag lovar att testa nästa gång det följer med en kaviartub hem. Åh, den feta oliv keson åt vi ett tag i somras till sallad. Gott! Ska testa att göra egen röra, soltorkade tomater kanske?

  2. De där mellisarna blev jag nyfiken på! Undrar hur många PP de kan vara värda? Hur som helst är de ju nyttigare alternativ och mättande än massa annat strunt som finns.

  3. Vill bara påpeka att det är nästan dubbelt så mycket kcal som i lättkesella och det är inte protein som utgör det “extra”. Ingen jättegrej, men ofta är det sådana små justeringar som på ett år gör en stor skillnad! Dessutom mättar protein bättre än snabba kolhydrater.

    • Elin on March 17, 2011 at 22:12 said:

      När lättkesellan kommer i en smidig to-go förpackning med någon fiffig topping som man kan blanda i så lovar jag att köpa den i stället. =) Jag springer inte runt med en sked i handväskan, jag springer ju inte ens runt med en handväska. =)

  4. Jag håller med PT Tess ang kcal. Räknade ut att en förpackning är värd 6 propoints enligt Viktväktarna (kör ju den modellen) och det blir en väääldigt dyr mellis. Keson innehåller ju 6,5% fett, man kan göra liknande själv med minikeso eller kesella så blir det inte lika mkt kcal. Nu har jag i a f köpt två så det gäller att planera när jag ska äta dem…

    • Elin on March 17, 2011 at 22:13 said:

      Kunde tänka mig att den rasade iväg i PP… Synd på ett smidigt mellanmål, men som du skrev innan, bättre än andra snabbalternativ i affären.

  5. Jag älskar det här och ska göra min egen nästa vecka. Bra tips!

  6. Guud så gott det ser ut! Blir avis!:)
    Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation