20 december
80,6kilo
+0,1 denna veckan
+0,6 från målvikt

Jag skyller denna veckas plus på att jag gick upp så tidigt i morse och ställde mig på vågen. =) Inte tidigt som i 04 som vanligt utan vid 07, för att få i mig frukost och hinna vakna till innan PT träningen klockan 9. Hade jag fått legat kvar i sängen och magen fått malt på lite till så hade jag nog landat på samma vikt som förra veckan. Ett bevis på att man gått upp för tidigt är att när jag kom hem från träningen så fann jag ett TOMT paket mjölk i kylskåpet. Jag mätte vid frukosten upp mjölken som vanligt, 200g, och sen var det vara typ en msk kvar i paketet så jag tänkte att jag tar det med. Maken gnäller alltid på att jag ställer tillbaka mjölkpaket med bara en skvätt kvar i. Men tydligen hamnade det tomma paketet i kylskåpet i alla fall. =)

Viktväktarna är helt borta ur mitt tänk nu, bara att inse att jag inte kan hitta tillbaka till propointsräknandet. Tack till VV som hjälpte mig bli av med 25 kilo och komma igång med jogging och sen träning. Jag tycker VV funkar perfekt. Om jag hade haft vett att börja träna styrka lite tidigare i min viktnedgång i våras/somras så jag inte hade tappat så mycket muskelmassa så hade det varit bättre. Men då var det bara joggingen som gällde och då var jag nöjd med det. Om någon är intresserad av att köpa en ProPoints calculator så säljer jag min för 100:- inkl porto (köptes i juni 2010 för 195:-).

För att inte tappa kontrollen helt över vad jag stoppar i mig så tar jag nu i stället hjälp av det omgjorda och förbättrade Matdagboken.se.

Den hjälper mig hålla reda på antalet kcal jag stoppar i mig samt fett, protein och kolhydrater. Det funkar i stort sett helt på samma vis som VV, man knappar in vad man ätit och om man motionerat och ser om man ligger plus eller minus. =) Allt jag behöver är kanske en nystart. Om detta inte funkar och jag rasar iväg i vikt så är VV  bara ett klick bort. Gillar jag att jag kan titta på ett matvarupaket och veta direkt hur många kcal det är i det. Inga mer hemliga formler. =)

5 Thoughts on “Vägning vecka 51 – jämvikt vecka 2

 1. Hur gärna vill du nå din målvikt innan nyår, eller spelar det ingen roll? 🙂
  Jag gillar dig för du verkar ha så sund inställning till mat och träning. Är även skönt med en tjej som vågar lyssna på vilken vikt kroppen vill ha och inte gå ner till 60-65kg.

  Lycka till med de sista 600 grammen, de rinner av snabbare än du tror 🙂

  • Just till nyår spelar ingen större roll. =) Tillbringar kvällen troligtvis på jobbet. Men det är klart jag inte vill ligga över 80 nu när jag äntligen kommit ner hit. Men det är en konst att ligga still i vikt också. Svårare än jag trodde. Hela mitt vuxna liv har jag liksom antingen gått upp eller gått ner i vikt. Stilla? Nope.

   Tack för peppen! Jag hoppas de försvinner lite lättare snart, när jag börjar jobba och får lite rutiner igen.

 2. Jadu, jag lider av samma fenomen fast jag har inte ens kommit i mål!!! Förra veckan var jag bara 2 hg från att spräcka 80 kg men vad hände idag jo, gått upp 1,1 kg…. har slarvat med checklistan. Mao har jag inte fyllt i alls utan bara räknat på ett ungefär i skallen och det straffar sig genast. Är så arg på mig själv att jag går i bitar. Jag är rädd att när jag väl går i mål ska tappa tänket helt. Har ju gjort det så många ggr tidigare. Jag är bara så less att hela tiden behöva ha koll och fylla i, det lockar mig inte alls.

  Katariina

  • Skojar du, jag är också tokless på att hela tiden behöva tänka efter. Skulle dock tro att hela mitt liv kommer se så ut framöver…. Vissa människor är såna som liksom går upp om de släpper efter, jag är en sån. Jag känner att man har liksom årstiden emot sig lite också. På sommaren är det lättare, då vill man gå ut och gå och äta sallader till lunch och middag. Nu vill jag vara hemma, sitta i soffan och äta grytor baserade på grädde. =)

   Vi klarar oss genom dessa helger på +/- noll och sen tar jag nya tag 3 januari. =) Det är min plan.

 3. Heja heja! 🙂 0.6 kg är ju egentligen ingenting… Ett glas vatten liksom. Det kan ligga så mycket bakom ett halvkilo…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation