Var ute och sprang idag. Klassiska rundan via Aspudden och Vinterviken. 5km.

Taggad innan turen.

Som vanligt så tänkte jag när jag startade att jag skulle springa så långt som jag orkade innan jag behövde gå, satsade på 2km. När jag var vid 2km så tänkte jag att jag borde klara 2,5km. Hälften. Det lät bra. Det är en ganska flack runda och vid första lilla backen så klarade jag även den.

Vid 2,5km tänkte jag att det kunde finnas ork till 3km.

Vid 3km så började jag få upp vittringen på att jag faktiskt borde klara att springa hela rundan utan att behöva gå någon gång alls.

Och så blev det. 5km avklarade. Missade även regnet under rundan men lagom tills jag skulle upp för backen hem så kom det en skur men den var mest uppskattad då den svalkade skönt.

Runkeeper

Känns skönt att jag klarar 5km fortfarande. Och om ni tittar på kartan så avslutade jag inte min runda genom att kasta mig i sjön Trekanten utan det är kartan som är lite skum. =) Tipsar om appen Runkeeper för att hålla koll på rundorna. Eller har ni någon annan som ni tycker är bättre så hojta till!

Om någon sitter där nu och tänker “jag vill också kunna springa 5km” så gick jag från att inte springa alls till att klara det via ett träningsprogram. De finns i många olika varianter. Den jag hittade var från Viktväktarna som jag höll på med då, man varvade gång med jogging i olika intervaller, tre pass i veckan under 6 veckor. Och när sista passet var så kunde jag springa i 5km utan att stanna. Inte fort men utan att stanna och behöva gå. Googla “from couch to 5km” så hittar ni massor med program. Det finns appar att köpa med nu ser jag. Min bästa supporter, aka maken David, gjorde dock en musikfil till mig med musik i bra tempo med ett trumsolo där jag skulle byta mellan att gå och jogga. Så jag slapp kolla på klockan hela tiden. Det var grymt!

Nöjd efter rundan.

Nöjd efter rundan.

4 Thoughts on “Taggad och 5 km avklarade

  1. Heja heja! Vad duktig du är. Är det fyra år sen din stora viktresa redan? Herregud vad tiden går! På’t igen bara 🙂

  2. Vad duktig du är!

  3. Pttess on September 17, 2014 at 21:38 said:

    Mycket sitter i psyket:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post Navigation